Problema extractie granulom (citire radiografie)

12-09-2014
NicaChristian
Nu este medic/terapeut
NicaChristian
Buna ziua,

inca din 20 august am simtit o durere extrem de puternica si intensa de scurta durata ( ca o intepatura de ac) la unul dintre cei doi premolari. A doua zi am fost la medic de urgenta unde mi-a curatat canalul. Dupa inca o zi la fel, o durere ca o inteptura de ac insa care a durat cam o ora alternand cu dureri puternice ( pulsatii ). Mi s-a obturat canalul respectiv insa durerile tot reveneau parca tot mai puternice. Luni am facut o radiografie si a vazut exista un granulom la celalalt premolar ( nu cel cu oburatia ) asa ca miercuri mi-a extras ce mai ramasese din acel premolar cu tot cu nerv si inca niste resturi la un molar mai vechi tot langa el. Insa ieri noapte dupa aproape 2 zile durerea a revenit in aceasi formula ca si inainte asa ca azi dimineata am facut o alta radiografie insa pana ajung luni la cabinet as dori sa se uite un doctor peste ea si sa imi zica daca este normal ca durerea continua sa existe.

Precizez ca dupa extractie gingia a fost cusuta si nu am intapinat complicatii in afara de febra moderata care a scazut cu nurofen expres forte.

Radiografie o puteti gasi la aceasta adresa: http://nicachristian.com/radiografie.png
3 comentarii
0
19-09-2014, ora 16:44
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,

Durerea care apare in urma unei extractii dentare este adesea datorate leziunilor aparute la nivel osos, fie ca vorbim de leziuni provocate de o infectie fie ca vorbim de leziuni aparute in urma unei interventii chirurgicale.
Atunci cand dupa extractie apare durere si este de lunga durata (10 zile) ea este data de suprainfectarea margini osoase.
De mentionat faptul ca intr-o zona in care aveti dinti restanti pe arcada, durerea poate aprea si de la o carie neidentificata-situatie in care durerea este difuza pe o anumita zona.
0
01-10-2014, ora 14:53
NicaChristian
Nu este medic/terapeut
NicaChristian
Buna ziua,

va multumesc pentru raspunsul Dvs. Au trecut fix 3 saptamani de la extractie iar durerea s-a mai ameliorat ajungand doar la niste mici intepaturi care apar doar dupa ce mananc ( chiar daca nu mananc in partea aceea ). De doua zile acestea au inceput sa creasca din nou in intensitate si imi este tare frica sa nu revina aceleasi intepaturi foarte puternice ca in trecut. Gingia din cate vad incepe sa se inchida in locul acela si vroiam sa va intreb daca trebuie sa astept pana se va inchide acel loc pentru ca intepaturile sa dispara complet sau trebuie sa ma duc din nou la medic? Va multumesc inca o data!
0
01-10-2014, ora 15:22
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,
Disconfortul dumneavoastra nu este direct legat de cat de mult s-a inchis rana. Existenta unei dureri si in momentul de fata trebuie sa va ingrijoreze, motiv pentru care va sugerez sa mergeti la un medic.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  • Frica de radiații – impactul psihologic al investigațiilor radiologice asupra pacienților
  •