problema extrem de delicata: dantura nu a erupt din cauza gingiei pietrificate

11-08-2009
Ionela N
Nu este medic/terapeut
Ionela N
Buna ziua! Am o problema delicata de multa vreme. Mare parte din dantura mea nu a erupt din cauza gingiei pietrificate. (Acum am 25 ani) Toti dintii de lapte au fost extrasi in urma unor operatii, insa dintii au ramas la locul lor, destul de departe. As vrea sa stiu ce s-ar putea face sa rezolv aceasta problema, ce solutii sunt si mai ales ce riscuri sunt, in cazul unei interventii chirugicale. Mie imi este foarte teama fiind vorba de zona capului. Dureaza mult?
Eu am prins mare teama cand e vorba de stomatolog si de asta am amanat atat de mult momentul. Multumesc!
4 comentarii
0
11-08-2009, ora 16:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
V-as sfatui sa va duceti la un medic homeopat pentru a va da remedii care sa ajute operatiei: pt. refacere, pt eliminerea narcoticelor, pt. vindecarea tesutului (osos, etc) chiar si pt. a va lua teama de operatie si sa faceti aceasta operatie de abia dupa ce vi s-a intarit destul santatatea cu ajutorul unor remedii homeopate bine alese de medic, ceea ce este destul de usor posibil.
0
12-08-2009, ora 11:04
Ionela N
Nu este medic/terapeut
Ionela N
Va multumesc mult pentru sfat!!!
Ceea ce mi-ati scris dvs. e un fel de alifie pentru o plaga mare, in ce priveste problema mea si ceea ce ma preocupa mai tare. E un punct de plecare.

Dar mi-as dori, daca e cineva, sa imi raspunda la intrebarea : cat de riscanta e operatia in vederea extractiei dintilor care au ramas inauntru? In situatia in care incisivii laterali sunt in zona aripilor nasului? In cat timp s-ar reface osul si dupa cat timp as putea sa fac implanturi?
Banuiesc ca la varsta mea nu mai sunt sanse sa coboare singuri, daca sunt asa departe.

Am nevoie de mai multe pareri. Va rog!!!
0
12-08-2009, ora 13:51
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua. depinde foarte mult de pozitia exacta in os a dintilor dfinitivi (incisivilot laterali).
in principiu ar trebui sa consultati in prima faza un ortodont. acesta va poate spune daca dintii pot fi readusi pe arcada cu ajutorul unui aparat ortodontic. aceasta varianta de tratament ar presupune in prima faza o interventie chirurgicala pin care se descopera dintii, apoi sunt ancorati si cu ajutorul aparatului ortodontic, in a doua faza sunt trasi lent pe arcada intre incisivii centrali si canini. ar fi ce mai buna varianta de tratament, daca e posibila, cu colaborarea intre un chirurg si un ortodont.

cealalta varianta se aplica in cazul in care dintii inclusi au o pozitie anormala in os ceea ce nu ar permite sa fie ajutati sa erupa cu un aparat ortodontic. in acest caz se face o operatie prin care se scot dintii inclusi dupa care se asteapta refacerea osului si vindecarea lui cam 1-2 luni. apoi, daca pe arcara exista spatiu suficient intre incisivii centrali si canini se insera implanturi in locul incisivilor laterali, daca nu exista spatiu, tot cu un aparat ortodontic se creaza spatiu prin departatea centralilor de canini si apoi se pun implanturi. se asteapta cateva luni si apoi se pun coroanele pe implant.

tratamentul este de lunga durata in ambele cazuri: in primul caz dureaza mult purtarea aparatului ortodontic, in cel de-al doile caz purtati aparat mai putin timp, dar dureaza integrarea osoasa a implanturilor.
0
13-08-2009, ora 15:05
Ionela N
Nu este medic/terapeut
Ionela N
E in regula daca in situatia in care, cu maseaua umflata, mi s-a desfundat canalul si apoi mi s-a scos nervul? Maseaua e inca umflata, ma doare ingrozitor si inghit foarte greu. La masea mi s-a pus un pansament provizoriu si trebuie sa fac un tratament cu Augmentin, Movalis si Nistatina 5 zile. Maine merg iarasi. Dar durerea nu ma lasa sa mananc... ca sa pot lua acele pastile. Nu cunosc medicina, dar numai solutii dureroase pot fi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Erupția dinților la copii - la ce să te aștepți
  • Cum protejăm gingiile și ne ferim de gingivită
  • Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
  •