problema fizica sau psihica la 6 ani si jum.?

26-04-2010
cristinastroe
Nu este medic/terapeut
cristinastroe
Buna seara! Sunt mamica unui baietel de 6 ani si jumatate si am cu el urmatoarele probleme ce au aparut in urma cu 1 luna si jumatate : am descoperit ca are oxiuri, ne-a recomandat medicul zentel. Mai intai am facut analize, am luat zentel 3 zile consecutiv, o saptamana pauza si apoi inca o doza. La cateva zile dupa tratament au inceput durerile de cap, de stomac, voma, febra. Era bine 3 zile, 2 nu. Medici peste medici, e bine copilul. A inceput sa tuseasca, am facut radiografie, avea o usoara pneumonie. Am inceput tratament cu Cefort intravenos 3 zile, 2 pe zi, am continuat inca 7 zile cu Lekoklar. Apoi la cateva zile s-a intamplat sa se inece cu o pastiluta de vit.C, l-am batut putin pe spate, i-a trecut. El s-a speriat foarte tare. Aceleasi spaime le-a tras inca de trei patru ori dupa aceea pt ca s-a inecat cu apa. Nu a mai mancat - ce mesteca, scuipa. Acum de 2 zile mananca foarte putin, acuza dureri in gat, se forteaza sa ragaie, inghite saliva foarte des, inghite si ragaie, e speriat sa nu se sufoce. Tin sa va spun ca are si o anemie (hemoglobina 14, fier 12). A avut si un plans nemotivat, spune ca ii vine sa planga si nu stie de ce. In acelasi timp spune ca nu se poate opri din ragait, il doare in gat cand inghite, pune mana la gat de cate ori bea apa. Am fost la medic pediatru, la ORL-ist, la psiholog, in Bucuresti la o mare clinica - mi s-a spus ca e rasfatat - nu pot sa accept. Intr-adevar este rasfat, i s-au facut toate poftele, nu a suferit niciun soc. "Mami ajuta-ma!!! "Cum pot sa il ajut?
4 comentarii
0
05-05-2010, ora 22:07
naemhl
Identitate neconfirmată
naemhl
Buna seara,
Parerea mea este ca simptomatologia prezentata de baietelul dumneavoastra poate avea intr-adevar o cauza psihologica, faptul ca s-a inecat cu acea pastila de vit C putand sa declanseze teama de a inghiti, o stare de anxietate sau chiar obsesia de a nu se ineca. Sfatul meu este sa mergeti cu baietelul la un medic psihiatru de copii(psihiatrie pediatrica) pentru evaluarea simptomatologiei si tratament corespunzator (in special psihoterapie si eventual tratament medicamentos).
Va doresc multa sanatate!
0
25-11-2010, ora 01:16
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
eu zic sa nu-l infundati cu medicamente si sa-l duceti la un psiholog
0
25-11-2010, ora 20:53
cristinastroe
Nu este medic/terapeut
cristinastroe
Multumesc pentru raspunsurile dvs, dar am aflat singura raspunsul (mi l-a confirmat si un medic ORL-ist de la un spital de provincie): a fost intr-adevar din cauza acelui Lekoklar si/sau Zentel, a avut o "arsura" la nivelul gatului, am tratat cu ceai de musetel si si-a revenit si cu ragaitul si cu sperieturile, nu mai are absolut nicio problema de atunci. Nu a fost problema psihica, ci fizica pe care trebuia sa o observe ORL-istul de la acea mare clinica de care sunt in continuare foarte dezamagita.
0
26-11-2010, ora 13:48
naemhl
Identitate neconfirmată
naemhl
Ma bucur ca s-au rezolvat problemele. Va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: