Problema geloziei si a increderii in mine insami ma face sa imi pierd persoana iubita

25-06-2012
ingeegee
Nu este medic/terapeut
ingeegee
Buna ziua,
Am o mare problema cu iubitul meu. Avem o relatie de 1 an si 7 luni, timp in care am avut foaret multe probleme din cazuza geloziei mele excesive.
A inceput cat de frumos posibil, dar el m-a mintit de 2 ori inca de la inceputul relatiei, minciuni banale dar care m-au facut sa imi pierd increderea, si asa scazuta in el. El spune ca a facut-o din frica de a ma pierde.
De exemplu, a fost la o nunta, chiar la inceputul relatiei, fara mine, la care a spus ca nu merge ca domnisor. Am aflat mai apoi ca a fost si domnisor. Nu am inteles de ce mi-a ascuns asta, chiar daca nu aveam nimic impotriva.
Apoi, a facut tot posibilul sa imi demostreze ca se va schimba, dar prietenii lui nu ma vroiau prin preajma, cel mai bun prieten mai exact, la care a si renuntat pentru a ma pastra langa el.
In timp, eu am devenit din ce in ce mai geloasa, desi nu imi dadea motive intemeiate, dar am inceput sa ma leg de orice si de oricine ar intra in tangenta cu el ( colege de serv, de facultate...etc)
Mentionez ca inca o problema esentiala, din punctul meu de vedere este faptul ca el are program supra aglomerat(dimineata facultate, dupa masa servicu, de noi ramane sambata -duminica(in caz ca nu lucreaza si sambata, lucru care se intampla rar, dar in situatia asta simt ca imi rapeste timpul cu el)
Avem certuri repetate, el il controlez, el se simte ingradit, il intreb cu cine vorbeste,. El e foarte ocupat si de multe ori ma simt neglijata.
Avem certuri atat de pasionale, incat eu incerc sa il ingradesc cu cuvinte, iar el m-a lovit de cateva ori, lucru care m-a pus pe ganduri.
Ne-am despartit de cateva ori, dar am ajuns la concluzia ca nu putem unul fara celalalt, sau e pera greu sa ne distanta...
Sincer nici eu nu stiu cum e mai bine...cu sau fara...? dar sunt atat de geloasa incat imi e frica sa ii dau pauza sa imi pun gandurile la loc.
Eu am terminat facultatea si lucrez in domeniul in caer am studiat, sunt o contabila cu o vechime de 3 ani si incerc sa imi vad de cariera, dar gelozia imi umbreste de multe ori ascensiunea.
Imi imaginez fel de fel de scene, desi stiu ca nu e bine si as vrea sa gasesc un ajutor pentru a putea sa ma detasez.
Oricum as parea, imi e foarte greu si as dori sa imi oferiti o solutie problemei mele.
Sunt pasionata de psihologie, si sunt constienta ca am o problema in ceea ce priveste increderea in mine insami, de aceea nu pot avea incredere in cei de langa mine si incerc sa ii posed pentru a fi sigura ca vor ramane langa mine.
4 comentarii
0
25-06-2012, ora 12:11
anonima1209
Nu este medic/terapeut
anonima1209
Faptul ca te-a lovit nu este tocmai ce asteapta cineva de la o relatie..sti cum se spune?prima palma e mai grea.ar trebui sa stai sa discutati, sa va spuneti fiecare puncutl de vedere si sa vedeti daca puteti ajunge la un numitor comun..altfel...si eu mi-am pierdut aproape 6 ani din viata asa...timpul pierdut nu-l poti recupera, asa ca puneti-va la treaba :)
0
25-06-2012, ora 12:27
ingeegee
Nu este medic/terapeut
ingeegee
Problema este ca am discutat, dar el isi pierde cumpatul si acesta e reactia lui, eu de asemenea nu reusesc sa ma simt confortabil din cauza faptului ca este foarte ocupat, ma neglijeaza si incep s acred ca are pe alta...in pat avem pb...nu vrea decat in weekend...e obosit...mai mereu cand vine dupa 18 ore de plecat...zilnic.
Il inteleg si pe el ca este f ocupat, dar si eu am nevoie de... dragoste, tandrete.
Am incercat s avb cu el, dar vad ca nu se intampla nimic. Refuza sa fie mai romantis, mai tandru, timp cat e plecat, intrucat nu are timp, e foarte ocupat, munca ii ia 90% din energie...
0
25-06-2012, ora 13:10
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Am avut o relatie asemanatoare cu a ta, presarata cu certuri si impacari.Intr-un final ne-am despartit de tot si acum sunt super fericita cu cel care acum 7 ani mi-a devenit sot.Fostul meu prieten va avea un loc mereu special in inima mea, mai ales ca intre timp a murit de leucemie la doar 22 de ani, dar mi-am dat seama ca relatia mea cu el era una distructiva.Palmele n-au ce sa caute intr-o relatie si mental, sufleteste trebuie sa te simti implinita langa omul iubit.Si eu credeam ca lumea se va sfarsi fara el, dar n-a fost asa.Acum sunt fericita si am scapat si de problemele mele cu gelozia, sotul meu avand grija sa se poarte cu mine astfel incat sa fiu convinsa ca sunt singura din viata si gandurile lui.
0
25-06-2012, ora 13:45
ingeegee
Nu este medic/terapeut
ingeegee
Ms mult pt sinceritate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul