Problema glezna dupa tratament incorect

26-10-2017
andrei_vd
Nu este medic/terapeut
andrei_vd
Buna ziua. Am inceput sa am dureri la glezna la care am suferit o lovitura in urma cu aproximativ doi ani. Atunci nu a fost tratata corect. Am facut un CT si am fost din nou la doctor iar acesta mi-a spus ca sunt doar corpi liberi si se poate trata prin artroscopie. Dupa ce am obtinut rezultatul oficial am mai fost la un medic iar acesta mi-a spus ca nu se rezolva prin artroscopie ci trebuie interventie chirurgicala clasica cu timp de recuperare destul de mare. Eu as face artrosccopia fiindca timpul de recuperare e mult mai scurt dar as vrea ca tratamentul sa fie corect si sa nu mai am probleme pe viitor. Am pus link catre CT si catre rezultatul de la medicul radiolog. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!

http://www.fileshare.ro/e3172685795
httpwww.fileshare.roe3172687474
1 comentarii
0
26-10-2017, ora 22:30
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
si ce vre sa faca colegul prin interventia clasica? vrea sa faca transplant de cartilaj (platie mozaic)? defectul este destul de mare si destul de vechi si este pe partea laterala, mai greu accesibila.
daca va aventurati intr-o asemenea operatie in primul rand trebuie un RMN pentru a aprecia mai bine cartilajul articular, pentru ca merita interventia numai daca restul cartilajului este perfect. operatia nu este una usoara si rezultatele sunt mult mai slabe ca la genunchi, este greu de apreciat daca defectul este accesibil fara o osteotomie (deobicei nu).
varianta minimala ar fi indepartarea corpilor liberi pentru a preveni degradarea rapida a articulatiei. articulatia este compromisa, candva probabil veti avea nevoie de o proteza sau de o artrodeza
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: