Problema la avortul medicamentos - cine a mai patit asa ceva scrieti-mi!!!

29-06-2010
doryna888
Nu este medic/terapeut
doryna888
Saptamna trecuta am vurut sa intrerup sarcina cu Misoprostol 200 si am luat 4 pastile, 1 am luato cu apa si 1 in vagin - seara, si apoi am repetat aceeasi metoda dimineat, am asteptat 3 zile si fatusul nu a mai aparut parca in a treia zi ce va balonari prin burta si nu a fost nimic. Luni am luat o pastila de Mifepristone si iarasi am asteptat si nimic azi e a doua zi ce sa mai fac sa mai astept vreo zi poate sa se porneasca CM sau sa plec la medic.va rog ft frumos sa ma ajutati ci mai curind!!!
14 comentarii
1
29-06-2010, ora 12:41
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
aţi luat această pastilă la recomandarea unui medic? pentru că sunt analize şi investigaţii necesare înainte de un avort medicamentos... trebuie să fie făcută ecografie, analize de sânge etc. în plus medicamentele nu au acelaşi efect la toată lumea- poate nu a cauzat avortul- mergeţi la medic, dacă fătul a fost reţinut în uter există riscuri!
0
29-06-2010, ora 13:56
mady90
Nu este medic/terapeut
mady90
ce pastile mai sunt folosite pentru un avort medicamentos?
0
30-06-2010, ora 11:57
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
din câte ştiu eu la noi în ţară doar aceasta este aprobată- Misoprostol- dar se dă sub supra
0
30-06-2010, ora 11:59
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
din câte ştiu eu la noi este aprobat doar Misoprostol, dar sub supraveghere medicală- la clinică, cu ecografie înainte şi după administrarea pastilei pentru a fi sigură eliminarea fătului şi vârsta sarcinii
0
01-07-2010, ora 12:54
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Buna ziua stimata doamna,

Inainte de a decide administrarea acelor medicamente ar fi trebuit in cazul in care nu ati procedat asa, sa faceti o ecografie in urma careia sa se deceleze varsta gestationala, precum si cel mai important - prezenta sarcinii in uter (va reamintesc ca testul de sarcina poate fi pozitiv si menstruatia absenta si in cazul sarcinii ectopice - caz extrem de grav prin complicatiile pe care le poate da, unde este ferm contraindicata procedura administrata de dvs). Dupa varsta de 7 saptamani eficacitatea acestei proceduri scade exponential. In orice caz nu este recomandatata aceasta procedura la domiciliu fara supraveghere medicala.
De aceea va recomand vizita de urgenta la medic.

PS: pastila de mifepristone trebuia luata inainte de misoprostol
0
01-07-2010, ora 12:59
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Si apropo Cytotec-ul este interzis in Romania
0
01-07-2010, ora 20:47
doryna888
Nu este medic/terapeut
doryna888
da recunosc ca am facut o foarte mare gresealasi acum plec la medic.dar azi am mai facut un test de sarc ina din cele mai bune si mai scumpe si mia aratat ca nu sint insarcinata.dar prima data cind am facut mi sau aratat doua liniute prima clara si a doua asa in roz si de frica am luat pastilele si nu mia provocat CM, dar luna trecuta am avut CM PE 16 mai dupa un an de nastere si alaptez si in aceasta luna nu am avut.Poate dupa nastere sa fie CM neregulat?ce poate sa fie in caz ca nu am fost insarcinata si am baut pastilele?
0
01-07-2010, ora 21:08
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Mi-e greu sa va dau sfaturi de la distanta, cel mai bine e sa mergeti la medic. Cauze pot fi multe.
0
05-08-2010, ora 15:35
doryna888
Nu este medic/terapeut
doryna888
Am fost la medic si am facut si ecografie si sa constatat ca nu am fost insarcinat pur si simplu a fost o retinere de ciclu si acum miam pus sterilet si parca sint multumita.Si multumesc tuturor care mau ajutat macar cu sfaturi. Apropo dar testul a fost pozitiv din cauza eliminarilor care le aviam. Si doresc sa dau un sfat tuturor care vor citi acest forum, daca faceti un test si nu sinteti increzuta de rezultate apelati la medic mai bine sa fiti covinsa de rezultat.
0
14-01-2011, ora 14:23
ana2000
Nu este medic/terapeut
ana2000
buna, sunt ana am 24 de ani si in septembrie 2010 am facut un avort cu cytotec, la 3 saptamani de sarcina, dupa spusele medicului totul a decurs bine, in primele 2 ore de la administrarea medicamentului s a pornit sangerarea si eliminarea cheagurilor, din pacate nu am reusit sa mai fac o ecografie ulterioara deoarece a trebuit sa plec din tara.sangerarea a tinut vreo 2 saptamani.in urmatoarele luni menstruatia a aparut insa acum dupa aproape 5 luni de la avort ciclul menstrual mi a intarziat o saptamana.va rog sa mi spuneti dak este posibil sa fiu inca insarcinata.multumesc anticipat
0
15-01-2011, ora 13:55
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Cu siguranta datorita faptului ca 5 luni menstruatia a fost normala, legatura cu incidentul Cytotec nu poate fi facuta. Intarzierea menstruatiei in cazul unui ciclu regulat pune ca prim semn de intrebare existenta unei sarcini. Numai dvs stiti daca acest lucru este posibil (contact sexual neprotejat, etc). Un test de sarcina clarifica problema. Numai bine
0
22-03-2011, ora 17:33
eu_l
Nu este medic/terapeut
eu_l
Am si eu o problema, am niste scurgeri, nu au culoare si nu curge mult, dar curge tot timpul.. am fost la ginecolog si nu mi-a spus nimic, ce as putea sa fac? sa merg din nou la altul? Nu pot lua trimitere de la medicul de familie :| si nu imi imaginez cum ar putea sa imi faca anlizele fara trimitere... ce pot sa fac? va rog..
0
04-04-2011, ora 11:38
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Puteti merge la orice spital de Ginecologie, biletul de trimitere nu este neaparat necesar, dar va trebui sa platiti consultatia probabil. Problema se rezolva in urma unui examen de secretie vaginala (recoltat dupa minim 48 de ore de la contact sexual sau spalaturi intravaginale) prin tratament de specialitate (ovule/tablete/unguente, etc)
0
01-10-2022, ora 09:48
Dodk
Nu este medic/terapeut
Dodk
Bună dimineta, am fost la medic și sa depistat o sarcina de 6 săptămâni. Am optat pt medicamente. Am luat prima pastilă în cabinet și după 48h am introdus cele 4 în vagin, cam pe la 7 dimineta. Au trecut aproape 3h și eu nu am nimic. Dureri sau sângerări. Ce se întâmplă? Astăzi e sâmbătă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  •