Problemă metacarpian 5 după scoaterea din ghips

19-02-2018
Gabi9
Nu este medic/terapeut
Gabi9
Salut. În urma unei coliziuni al pumnului meu cu un perete, mi-am fracturat metacarpianul 5, iar acesta a avut o mică deplasare spre al 4-lea. Am mers la urgență, mi-a pus metacarpianul la locul lui și imediat în ghips. Am stat cu el 3 săptămâni și 4 zile, după care mi l-am dat jos. Acesta era umflat și debea îl puteam mișca, tipic oricărei fracturi, presupun, dar după 3 zile de exerciții, am observat că mâna încă este umflată, iar degetul fracturat la un moment dat, pur și simplu mi se bloca din a-l da în poziție de pumn, în timp ce celelalte le pot mișca cu mai mult lejeritate. Am făcut o vizită la doctor cu tot cu radiografie, dânsul a spus că totul este ok și că într-o lună de zile ar trebui să fie totul bine. Însă după încă 3 zile, nu observ în a fi un progres în degetul fracturat, față de restul pe care acum le pot mișca mult mai bine. Mă refer că la un moment dat, tot îmi blochează mișcarea de a-l strânge, iar mâna încă continuă să fie umflată. Puteți să-mi spuneți dacă această ”blocare și umflare” reprezintă o problemă? Sau va trece cu timpul și îmi voi putea strânge degetul în pumn?
Sărut mânuțele pentru cei care se interesează să citească și mica mea problemă ^.^.
4 comentarii
1
19-02-2018, ora 23:43
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Fara o radiografie e greu de spus. Daca ghipsul a fost pus cu articulatia metacarpo falangiana in extensie, o sa fie o perioada lunga de recuperare pt a putea strange si acel deget in pumn
0
20-02-2018, ora 00:05
Gabi9
Nu este medic/terapeut
Gabi9
Acestea sunt radiografiile:
- Radiografie față: https://imgur.com/a/5amwh
- Radiografie profil: https://imgur.com/a/4iu9g

Să-mi spuneți vă rog prin aceste radiografii dacă se adeverește ceea ce ați spus mai sus, măcar să scap de stresul că poate este ceva incorect pus sau trebuie o intervenție ceva, iar în ceea ce privește mâna umflată, aveți ceva sfaturi în ce să fac, ori este ceva normal? Este prima oară când îmi fracturez ceva și nu prea știu ce și cum este ok, așa că iertați-mi întrebările stupide.
Mulțumesc domnule doctor.
1
20-02-2018, ora 14:27
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Nu pare sa fie problema la os...deci continuati recuperarea
0
20-02-2018, ora 16:21
Gabi9
Nu este medic/terapeut
Gabi9
Mulțumesc mult domnule doctor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.