Problema prelungita genunchi, durere sacaitoare de 7 luni

06-04-2011
StefanR
Nu este medic/terapeut
StefanR
Buna ziua,
Am 21 ani, 1.90 si 95 Kg (atletic am facut sport toata viata).
Acum 7 luni, intr-o dimineata m-am ridicat brusc de jos, moment in care am auzit un pocnit puternic la genunchiul stang si am simtit o durere ascutita dupa cateva secunde apoi a disparut.
Mai tarziu in acea zi coboram topait 2 saci (unul pe un umar unul pe altul ~20Kg/fiecare). La un moment dat am simtit o durere ascutita in genunchiul stang care a durat cateva minute (timp in care isi micsora intensitatea).
Dupa o saptamana au inceput durerile, cand apareau, cand dispareau (fara a putea sa asociez cu o anumita miscare - mai frecvent era in extensie - tot durere ascutita). De atunci nu am mai facut sport inafara de inot (ocazional). Iar durerea cand pare ca cedeaza cand reapare. Acum reapare dupa ce merg o zi intreaga sau fac efort, sau uneori la scari.
Mentionez ca de la "accident" nu am mai avut dureri ascutite in genungi decat foarte rar si au fost perioade in care ma simteam perfect sanatos in timp ce eram in miscare.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat competent?
Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
06-04-2011, ora 16:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Probabil ati avut o leziune meniscala, sau o leziune cartilaginoasa, sau o leziune ligamentara, sau chiar o fractura...sau multe, multe alte asemenea leziuni.
Putem diferentia aceste leziuni numai pe baza examenului clinic direct.
Pana atunci este bine sa evitati sporturile agresive pentru genunchi sau eforturile fizice mari.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-04-2011, ora 17:56
StefanR
Nu este medic/terapeut
StefanR
M-am ferit de sport si sa fortez piciorul stang.
Am citit un studiu al unui profesor de la Harvard in care concluziona ca nu se poate demonstra ca medicamentele ajuta la refacerea structurilor incheieturilor.
Intrebarea mea este, voi mai fi vreodata ce am fost (voi mai putea practica sporturi de contact)?
Ma gandeam sa incerc o combinatie de suplimente (unul cu substante gasite in incheietura + un vasodilatator intern + un vasodilatator extern). Mai exact Animal Flex + Animal Pump + (un unguent folosit in loturile nationale, nu stiu exact cum se cheama dar pot face rost).

** logica mea era ca daca reusesc sa duc mai multa substanta ce ajuta la refacere in acea zona cresc sansele de absorbtie

Imi cer scuze ca vin cu idei de tratament, am o idee despre cum suna "leacurile miraculoase" in ochii unui doctor... dar situatia in care ma aflu este dezastroasa pentru mine.

Va multumesc.
0
06-04-2011, ora 22:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Studiul citat este perfect adevarat: o articulatie distrusa (fie prin suprasolicitare sportiva, fie prin efort profesional exagerat, fie prin obezitate) nu poate fi "vindecata", prin urmare orice medicament este strict inutil.
Doar "conservarea" articulatiei prin evitarea sporturilor agresive reprezinta o solutie logica, viabila si perfect posibila. O viata cvasi-normala este posibila cu aceste leziuni, insa suprasolicitarea sportiva va va invalida foarte rapid.
Aveti de ales, dar este preferabil sa nu aruncati banii pe medicamente perfect inutile, uneori chiar periculoase.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: