Problema - tensiune mare - transpiratii reci - frisoane

53 comentarii 1 2
0
20-10-2012, ora 22:22
armina
Nu este medic/terapeut
armina
: @mviorel73
Tensiune arteriala ca valoare a fost foarte buna iar o jumatate de atacand de 8mg ca si tratament este iminim minimorum si cred ca va fi si f bine tolerat si oricum va fi o protectie ptr vasele si inima dvs. Cat priveste mersul la sala, atata timp cat nu nu faceti un efort puternic, va axati pe exercitii cardio totul va fi ok. Luati un tensiometru cu dvs la sala si monitorizati TA sau intradevar urmati sfatul dnei doctor si faceti testul de efort. Asa veti stii cum, , stati" si din punct de vedere psihic eliminati gandul obsesiv de boala ceea ce conteaza enorm. Sunteti tanar si sanatos, aveti ceva ce se poate tine foarte bine sub control, cu un stil de viata corect si o mica pastila, traiti-va viata.
Bafta.
0
20-10-2012, ora 22:41
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Pt Elisa777
Dupa cum a raspuns si mviorel73, atacand de 8 mg este in jur de 55 lei cutia cu 28 de pastile dar cred ca in cazul tatalui trebuie sa ia si dimineata si seara, impreuna cu un betablocand si eventual tertensif. La asemenea valori ale TA, o singura pastila este ineficienta. Dar toate medicamentele sunt compensate si tatal dvs. cred ca are un medic de familie cu care poate vorbi si sa ii prescrie medicatia. Sunt absolut consternata de ghinionul pe care l-a avut, dar va repet, situatia se poate gestiona si cu ajutorul medicului de familie. Valorile tensionale sunt intradevar mari( si frigul care va veni, poate ingreuna situatia ) de aceea trebuie un tratament bun de protectie trebuie instituit. Nu este corect sa nu poata beneficia de o schema de medicamente eficiente.Luati legatura cu medicul dumnealui de familie, situatia poate fi tinuta sub control, exista numeroase medicamente eficiente atat pentru scaderea TA cat si ptr suport psihic, foarte important la varsta dumnealui. Trebuie sa se bucure de restul zilelor, atat cat le are de la Dumnezeu, in confort si respect.
Sanatate si bafta sa rezolvati cu bine situatia.
0
22-10-2012, ora 09:15
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
pt armina: Multumesc pentru sfat, o sa incerc sa merg sa fac si un test de efor si pe urma voi decide impreuna cu d-na doctor, daca am sa merg la sala sau voi face numai exercitii cardio...Cu stima si respecta! La revedere!
0
23-10-2012, ora 21:12
Dr. Alexandru Cristian Ion
Cardiologie, Bucuresti
Dr. Alexandru Cristian Ion
Buna seara!
Imi permit sa adaug un comentariu...Clonidina nu este in nici un caz medicamentul de electie pentru nici un hipertensiv, mai ales pentru varstnici.Ea poate da efect de rebound adica o crestere a tensiunii la valori f mari daca nu este luata in 3 sau 4 prize pe zi, pentru ca durata ei de actiune este de 6-8 ore.Oricum, este medicament de linia a 2, nu face parte dintre medicamentele de electie
Pentru varstnici peste 80 de ani singurul medicament demonstrat cu studii eficient in scaderea tensiunii este diureticul tiazidic-Nefrix 20mg/zi-.Varstnicii tolereaza mai greu blocantii de receptori de angiotensina asa cum e Atacandul sau inhibitorii de enzima de conversie pentru ca ambele dau hipotensiune in ortostatism.
Asociat la Nefrix pentru prima alegere la pacientul varstnic hipertensiv ar fi indicat Ca blocantul-Amlodipina de 5 sau 10mg-.In cazul imposibilitatii controlului cu acestea 2 in doze maxime urmatorul pas este asocierea celui de-al treilea medicament, inhibitorul de enzima de conversie sau sartanul-Atacand-, cu mentiunile pe care le-am spus mai sus
Multa sanatate tatalui dumneavoastra!
0
24-10-2012, ora 00:28
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Bine ati revenit pe forum, dle doctor.Multumim de informatii.
0
01-11-2012, ora 15:12
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Buna ziua din nou, dupa cum spuneam, d-na dr mi-a redus tratamentul de la o pastila pe zi/seara de atacand de 8 mg la o jumatate de pastila pe zi/seara si ma simt bine, tensiunea e in parametrii normali chiar si cand sunt obosit sau am facut ceva efort (120-140/70-80 max) multumesc Lui Dumnezeu, am inceput chiar sa fac un tratament cu oua de prepelita, 5 oua/zi dimineata inainte de masa, am inceput sa fac putina sala, mai mult fitness, cu greutati mai mici, nu ma fortez prea tare, mai fac bicicleta, vreau chiar sa ma apuc si de yoga...dar am observat in ultimele zile o mica chestie, sper sa nu fie o problema, de vreo cateva ori pe zi, de 3-5 ori max, am asa o zvagnire in piept, ca si cum as avea o bula de aer in piept (de marimea unui pumn de copil ) sau ca si cum asa avea o piatra ceva acolo...continuata cu un nod in gat, toata chestia dureaza 1-2 sec max, pe urma e ok totul, nu stiu de la ce vine si de ce, pana acum nu am mai patit asa ceva?! nu ma doare la inima sau in alta parte pe urma, dar mi se pare ciudat si pana acum nu mi s-a mai intamplat asa ceva...va multumesc anticipat!
0
01-11-2012, ora 16:26
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Revin cu ceva completari, legat de textul care l-am scris mai sus: dr cardiologa mi-a zis ca am putina deficienta de Mg si nu am luat inca nimik, luand de 4 zile oua de prepelita, am inteles ca, contin si ele Mg si sa nu iau pe urma prea mult si la simtomele de mai sus pe care le-am zis ca le am, parca sunt urmate si de ceva palpitatii ( nu intotdeauna), dar usoare si tot asa doar cateva batai...si pe urma intra totul in normal...am observat ca atunci cand fac jogging sau am mers cu bicicleta, la inceput mi-a aparut odata iarasi acest simtom si pe urma cand organismul s-a obisnuit cu efortul, nu am mai avut probleme, aceste simtome imi apar de obicei, in urma unui efort, cand am facut sala cu greutati moderate, nu mi-au aparut (inca)...multumesc anticipat inca odata...
0
01-11-2012, ora 16:58
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
As dori sa-mi cumpar un tensiometru, ce mi-ati recomanda?! Acestea ar fi bune: Tensiometru Healthy Line SHL-868ZA, SHL-888GA sau OMRON M2 BASIC? Multumesc frumos !
0
02-11-2012, ora 18:59
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Am aflat care e problema, lipsa de calciu, mi-am luat un calciu efervescent forte cu vit C si beau cate unul pe zi, ramane rugamintea mea, in ceea ce priveste tensiometrele, care dintre ele ar fi mai bun de achizitionat, multumesc anticpat si multa sanatate tuturor, DOAMNE AJUTA!
0
13-11-2012, ora 09:56
RODICA ZAMFIR
Nu este medic/terapeut
RODICA ZAMFIR
Ieri ca si in alte zile, tatal meu s-a trezit cu stare de rau, transpiratii reci abundente, tensiunea este 90/80si ii este foarte frig.(frisoane)
A re dureri de cap in zona cefei, a gatului, a mainii si presiune in urechi.
Hipertensiune are de citiva ani si am fost frecvent cu el la doctor.Are si o angina pectorala.
De cate ori se interneaza / la spit, munic.Tulcea, medicul de acolo ii spune ca are inima foarte slabita si multe complicatii cardiace si i-a dat medicamentele pe care trebuie sa le ia cu sfintenie:PRESTARIUM, NEBILET;TERTENSIF si unul anticolestrol.
Dar fara sa faca efort /probabil se enerveaza f. des stand cu sotia care e si ea bolnava, face pusee in care ii scade tensiunea la 90/80 sau 80/70, momente in care nu mai poate merge, are stari de lesin, se ingalbeneste si incep frisoanele.De fiecare data cheama ambulanta, il ia.la spital, il restabileste cu cateva pastile si il trimite din nou acasa.Eu incerc cu cei care il ingrijesc in ac. momente sa intervenim prin a-i intrerupe medicatia antihipertensiva si a-i da 1/2 pahar cu apa cu sare sau sa manance ceva sarat.Fac bine sau nu, caci dupa ce mai creste un pic tnsiunea reluam medicatia antihipertens.
Nu vrea sa mai mearga la doctor deoarece batranii peste 70 ani sunt rejectati si tratati ca "gunoaie inutile".
Ce sfat imi puteti da - inafara celei mai importante (sa se duca la un doctor)
Nu stiu ce sa-i mai fac caci nu au nici medic in sat decat 3 zile / sapt. si oricum nui face nimic in afara ceea ce i-a prescris specialistul sau chiama salvarea.
In speranta ca-mi veti explica cate ceva din ceea ce eu inca nu stiu vizavi de ac. manifestari sau imi veti da niste sfaturi sa-i mai lungesc viata tatalui meu, va multumesc anticipat si astept un raspuns cat de urgent puteti sa mi-l dati.
Multumesc din suflet.
0
15-11-2012, ora 23:05
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Care este diagnosticul tatalui dvs?
0
04-01-2013, ora 23:18
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Buna tuturor si La multi ani! Dupa cum am zis m sus, facem ceva tensiune in urma cu cateva luni, august...am fost la un medic cardiolog si mi-a prescris cate un atacand de 8 mg, seara, dupa 3 sapt am mers la control si tens imi era prea mica, asa ca mi l-a redus la 1/2 buc pe zi de atacand 8mg, seara si din octombrie iau acest tratament, tensiunea o iau zilnic dim, seara, la pranz, o iau si am uneori 135/85 ( in general dupa ce fac un efort m mare), stau cateva secunde bune si ma linistesc si pe urma am 120 max cu 75 max, chiar si dupa ce fac putin fitness cu gantere, tensiunea imediat luata nu depaseste 135/85, asta chiar imediat dupa ce am facut efortul, in rest, in timpul zilei, am observat ca tensiunea cea mare e sub 120, iar cea mica undeva la 75, asa ca as vrea sa incerc treptat sa reduc tratamentul pana la eliminarea completa, am inceput de 4 zile sa iau numai 1/2 la doua zile si e tot asa tensiunea, fac in continuare si miscare, am o alimentatie f sanatoasa, fara grasimi, sare multa, etc...nu beau, decat f rar cate o jumate de pahar de vin sau max 50 ml de tuica de pruna curata. Am vb si cu medicul cardiolog, a zis sa nu las tratamentul, etc...am observat ca din nefericire isi urmareste doar interesul financiar si ca ma tot cheama la 6 sapt la control, unde platesc min 150 ron consultatia, in 3-5 min termina cu mine si gata...am vb cu medicul de familie, care ma cunoaste si stie ca am o viata f echilibrata, etc, si el s-a mirat ca mi-a dat tratament direct, pt ca zicea, ca pt inceput se putea incepe cu regim, etc...in fine, eu vreau sa vad dc renunt treptat cum ma simt...dumneavoastra ce ma sfatuiti?
0
04-01-2013, ora 23:19
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Un an nou fericit cu sanatate si tot ce e mai bun, va doresc tuturor! La multi ani!
0
09-01-2013, ora 17:51
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Nu stiu daca intradevar intreruperea tratamentului este o idee buna si asta ptr ca valorile foarte bune pe care le ai acum se datoreaza si atacandului pe care il iei deja de aproape trei luni- efectul medicamentului este cumulativ si dureaza pana se elimina definitiv din organism si ramai fara protectie.Mersul la control la 6 saptamani la valorile TA si varsta ta este putin cam mult - parerea mea este sa ai o discutie buna cu cardiologul.
0
09-01-2013, ora 18:10
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Inteleg...pai doza de jumate de pastila are un asa de mare efect asupra organismului?! m ales, ca v-am zis ca si viata mea e una f echilibrata, alcool aproape zero, fara tigari, cafea, sport zilnic...ma gandesc ca si asta influenteaza tensiunea mea de acum, iar in ceea ce priveste discutia cu dr cardiolog...cred ca e de prisos...eventual sa merg la altcineva...Eu as continua sa iau jumate de atacand de 8 mg, nu mie greu...dar mie sa nu il iau degeaba si sper sa nu aiba asupra mea alte efecte adverse...am citit prospectul de la el, mare lucru nu prea am inteles, dar am vazut ca putin ataca rinichii, gresesc? Va repet si dr de familie mi-a zis ca dr cardiolog s-a grabit cand mi-a prescris medicamentul...sincer, nu stiu ce sa fac...si in seara asta am facut sport si aveam imediat dupa ce am terminat, 120 cu 70 tensiunea...sincer char nu stiu ce sa fac...as continua cu el, e o doza minim minimorum si rau nu cred ca are ce sa imi faca...sau are? Va multumesc!
0
09-01-2013, ora 21:03
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Daca vei reciti ce ti-am scris initial acum trei luni, vei vedea, ca te sfatuiam sa pui intai Holter sa vezi clar ce valori tensionale sunt in 24 de ore, apoi eventual diuretic, regim, odihna. Dar s-a inceput tratamentul. Atacandul este distribuit in trei concentratii de 4mg, 8mg si 16mg in functie de severitatea bolii. Tu acum iei 4 mg, ptr prima faza a bolii DAR AI LUAT 3 luni, , s-au schimbat niste mecanisme in organism, candesartanul( substanta ) a ajutat la reglarea valorii tensionale.
Schimba medicul, asterne pe hartie toate intrebarile si dubiile si ia o hotarare in deplina cunostiinta de cauza si cu lamuririle necesare din partea cardiologului. Hipertensiunea arteriala este o boala perfida, silentioasa, este foarte bine ca ai descoperit puseul la timp, asta iti permite sa rezolvi problema - inclusiv intreruperea tratamentului in cazul in care nu mai este nevoie.
sanatate.
0
10-01-2013, ora 08:05
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Multumesc frumos pentru sfat. M-am decis sa iau in continuare atacandul si sa incerc cu un alt medic. Am sa revin dupa aceea cu noutati. Toate cele bune!
0
16-02-2013, ora 19:25
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Buna seara, am revenit cu unele neclaritati, am continuat tratamentul cu jumatate de atacand de 8mg, seara si a mers bine, dar am observat ca la un interval de aprox o sapt, imi creste asa brusc tensiunea (140-90...) si pe urma in jumate de ora, max o ora, revine la normal, dr cardiologa cand am fost ultima data la ea (dec 2012), mi-a zis, ca ar fi bine sa iau intr-o zi o jumate de atacand si in urmatoarea zi o pastila intreaga, dar am zis sa nu iau, sa nu imi scada iarasi prea tare tensiunea, sa vad cum merge, dar se pare ca m am pulseu de tensiunea, m ales ca am inceput sa frecventez regulat sala de fitness, nu fac cu greutati f mare, ci cu greutati m mici si repetari m multe, iar de luni, vreau sa renunt la sala aproape de tot, sa merg doar 1-2 ori pe sapt si sa merg la inot de 3 ori/sapt. Precizez ca nu m beau cafea deloc, mananc f sanatos, cu sare f putina, alcool deloc, chiar dc unii au izs ca un pahar de vin pe zi e indicat la inima sau putina tuica, scade tensiunea. Ma gandesc sa urmez sfatul medicului si sa iau asa cum mi-a zis atacand de 8 mg, 1/2 / zi si 1/zi, timp de cateva saptamani si pe urma sa merg la control sa vad cum a decurs tratamentul dupa sfatul ei...Multumesc frumos, anticipat!
0
17-02-2013, ora 21:58
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Ideea de a lua atacand in doza prescrisa de medic este f inteleapta, dar trebuie sa tii cont pe parcurul zilei TA are mici oscilatii absolut normale mai alesc ca isi revine fara surplus de medicamente iar 14/9 este inca in limite normale.Si da, poti bea un paharel de vin ( confirmat de cardiolog)
0
18-02-2013, ora 10:36
mviorel73
Nu este medic/terapeut
mviorel73
Multumesc pt sfat...am m vb cu cineva si a zis sa pastrez aceiasi doza pt ca asa oscileaza tensiunea si mai ales ca trece de la sine, e ok...am sa merg cu aceialasi tratament, iar in luna Martie, voi face un control amanuntit, ce implica analize, etc si vom vedea si atunci, cum vor iesi...in ceea ce priveste paharul de vin, chiar nu imi lipseste, l-as servi, in ideea ca ma ajuta dpdv medical si cica ar fi indicat, dar asa sa il beau ca simt nevoia, departe gandul de mine...Va multumesc frumos inca odta pt amabilitate si raspunsuri. Toate cele bune va doresc! Sarut mana!
0
07-03-2013, ora 11:51
marius_mmm
Nu este medic/terapeut
marius_mmm
am un raspunspentru mviorel73.si pentru ceilalti cu probleme de tensiune. as dori sa intelegeti ca niciun medicament nu vindeca tensiunea arteriala. medicamentele doar actioneaza asupra efectului. pentru a scapa de ta este necesara trecerea la un regim alimentar bazat pe cat mai putine produse de origine animala( daca se poate, renuntati la acestea). consumati cat mai multe cruditati. daca sunteti interesati de adevarul despre tensiunea arteriala, va recomand sa intrati pe youtube si sa il cautati pe dr calin marginean. are cateva filmulete. apoi sa trageti niste concluzii. toate medicamentele( fara nicio exceptie) fac rau organismului
0
19-03-2015, ora 22:21
dami100
Nu este medic/terapeut
dami100
Respectati sfatul medicului si totul va fi bine.
Recomand acest tensiometru de brat pentru masurarea rapida si precisa a tensiunii: http://cronomed.ro/tensiometru-incheietura/15-tensiometru-tip-bratara-bp-510-norditalia.html

Multa sanatate!
0
20-03-2015, ora 00:39
dami100
Nu este medic/terapeut
dami100
Imi cer scuze pentru greseala din postul de sus, acesta este linkul cel bun: http://cronomed.ro/tensiometru-brat/1-tensiometru-pt-brat-shl-868-za.html
Recomand cu incredere acest tensiometru intrucat este foarte fiabil si precis (eu detin unul de aproximativ de 4 luni)


O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns
53 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertensiunea la vârsta adultă poate accelera declinul cognitiv la bătrânețe
  • De ce apar frisoanele?
  • Consumul crescut de cartofi, asociat cu un risc mai mare de hipertensiune
  • Muzica lui Mozart și Strauss pentru tratamentul hipertensiunii
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Tensiunea arterială măsurată la domiciliu – imprecisă în 70% dintre cazuri (studiu)
  •