Probleme Anticonceptionale Mercilon

21-04-2014
Alehandraa
Nu este medic/terapeut
Alehandraa
Buna Ziua,
Iau Mercilon din luna martie, am luat 21 de zile am facut pauza 7 zile si a venit menstruatia, dupa care a 8 a zi am inceput sa iau din nou 21 de zile.
In data de 13 aprilie au trecut 21 de zile si am luat ultima pastila, iar eu nu am facut pauza continuand sa iau iarasi din 14 aprilie un alt pachet. Trebuia sa fac pauza? Dupa fiecare 21 de zile trebuie facut pauza 7 zile si a 8 a zi sa iau din nou? Problema este ca nu mi-a venit ciclu. Asta din cauza ca trebuia facut pauza? Pot aparea complicatii ?
Va rog sa raspundeti cat mai concret.
Va multumesc din suflet
2 comentarii
0
22-04-2014, ora 13:57
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In tot timpul cat luati anticonceptionale, activitatea cicla ovariana (si, in consecinta, cea uterina) este blocata. Nu are loc niciun fel de ciclu. Nici menstruatie. Dimpotriva, dupa oprirea lor are loc o sangerare care seamana cumva cu o menstruatie (desi, de regula, e mai redusa atat ca numar de zile cat si ca flux) si care se numeste "sangerare de privatie".

Dupa ce s-au descoperit anticonceptionalele, ele se administrau continuu (=fara pauza). Dar, medicii si-au dat seama repede ca pacientele lor percep inexistanta menstruatiei ca un fel de lipsa, ca o boala.

De aceea, in ziua de azi, medicii recomanda "21 de zile cu pilule" urmate de "7 zile fara pilule", ca sa aiba femeile impresia ca au ciclu. In realitate, intre doua folii de anticonceptionale, vorbim de sangerare de privatie.

Prin urmare, daca tot ati inceput folie noua, continuati-o pana la sfarsit. Dupa aceea nu luati nicio pilula timp de 7 zile. In acest timp ar trebui sa va apara o mica sangerare de privatie.
0
22-04-2014, ora 23:01
Alehandraa
Nu este medic/terapeut
Alehandraa
Multumesc foarte mult ! Sănătate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •