probleme cu ejacularea prematura si erectia? | Forumul Medical ROmedic

probleme cu ejacularea prematura si erectia?

20-09-2017
Alexandru2300
Nu este medic/terapeut
Alexandru2300
Buna ziua, ma numesc Alexandru, am 35 ani, sunt casatorit si va rog sa ma elucidati in legatura cu cateva probleme de care, iata, am dat si eu peste.Foarte rar am avut probleme d.p.d.v sexual pana sa va scriu, dar se intampla cva cu mn si sunt stresat si dezamagit in aceeasi masura.Am luat o pauza de facut dragoste cu sotia de vreo cca 3 luni, asta datorandu se suprasolicitarii ei in legatura cu niste examene importante si am fost nevoiti sa punem stop o perioada in care eu nu am avut contact sexual, dar, recunosc m am masturbat.Totul s a terminat cu bn in legat. cu examenele, am revenit la viata sexuala dinainte, dar ne am lovit de cateva probleme care tin doar de mine:la primul contact am ejaculat repede, dupa 2-3min, la urmatorul totul a mers bn, am ajuns la penetrare, mergea binecateva minute, iar dupa s a intamplat cva care m a uimit si p mn si pe ea, m am oprit din cauza ca erectia a scazut de tot.Tin sa precizez ca la ambele partide am fost foarte agitat d.p.d.v al tensiunii sau pulsului, probabil din cauza dorintei, iar la baza testicolului stang simt o durere de cateva luni, avand un varicocel si ca lucrez intr un mediu stresant, nu fumez, beau alcool rar, iar greutatea 73kg, tensiunea arteriala cam maricica, glicemie ok, colesterol ok, sport redus.Sunt genul de barbat care pune pret pe durata actului sexual si ma macina foarte rau problema asta, na, fiind aici vorba si de orgoliu masculin, de aceea va rog sa mi dati un sfat, ajutor, la cine sa apelez!?va multumesc, cu respect.
8 comentarii
0
20-09-2017, ora 17:05
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, cred ca ceea ce se intampla este o combinatie de factori:
- pauza sexuala duce intotdeauna la dorinta crescuta si ejaculare rapida, chiar daca a existat masturbare
- tensiunea, stresul psihic, oboseala si emotiile acumulate nu creaza conditiile unui act sexual satisfacator ci dimpotriva, pentru o "ratare"
- tensiunea arteriala marita, varicocelul sunt conditii medicale care influenteaza erectia si calitatea actului sexual
- in fine, "accentul pus pe durata actului sexual" si "orgoliul nu fac decat sa adauge mai multa tensiune peste o situatie si asa tensionata.
Recomandari:
- control medical pentru evaluarea starii generale de sanatate (tensiune) si a varicocelului
- liniste, odihna si relaxare; actul sexual are nevoie de toate acestea pentru a se desfasura in regula
Daca totusi problemele continua cereti sprijinul unui sexolog.
0
20-09-2017, ora 17:36
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Ii impartasesc opinia colegului si as vrea sa adaug doar ca viata sexuala nu trebuie eliminata pe perioadele de examen, de consum intelectual, fiind chiar recomandat pt a creste performantele intelectuale, memorie, creativitate, etc.
Din punct de vedere psihologic, erectia si calitatea actului sexual vor reveni la normal de la sine, pe parcurs, aveti nevoie doar de rabdare, exercitiu ( fara target ci doar pt placere) si relaxare.
1
21-09-2017, ora 10:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!

Problemele apărute se pot datora anxietății de performanță, pentru că ați pus o oarecare presiune pe dumneavoastră și astfel ați obținut efect contrar la ce vă așteptați, dar și prezenței varicocelului care poate produce tulburări sexuale și psiho-nevrotice datorate senzației de greutate în scrot și a unei dureri care se poate intensifica după actul sexual. Apoi stresul de la serviciu influențează de asemenea calitatea actului sexual, iar ideea că pe perioada examenelor trebuie redusă activitatea sexuală v-a făcut mai mult rău decât bine. Ba dimpotrivă, ar fi contribuit la reducerea stresului și ar fi dat o stare de relaxare, benefică activității intelectuale.

Recomandări:
1) E neapărată nevoie să mergeți la medic pentru investigatii radioimagistice si de laborator, stabilirea unui diagnostic clar pentru varicocel și stabilirea unui tratament corect, sau dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală.
Nu vă jucați cu sănătatea dumneavoastră, pentru că evolutia varicocelului este extrem de lentă și vă puteți păcăli că nu vă deranjează, dar cu timpul poate produce disconfort local la nivelul testiculului afectat și se poate complica cu modificări ale spermogenezei până la infertilitate, flebite spermatice = disfunctii testiculare.
2) După rezolvarea problemei medicale, dacă mai întâmpinați probleme cereți ajutorul unui psihosexolog care să vă ajute să treceți peste starea emoțională care perturbă actul sexual.
Succes!
1
21-09-2017, ora 12:44
Alexandru2300
Nu este medic/terapeut
Alexandru2300
Va multumesc mult pt.sfaturi domnule si doamnelor psiholog.
0
21-09-2017, ora 19:03
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Psiholog Croitoru Marinela, @Psiholog Niculina Ciuperca: Puteti atasa referinta catre studiul stiintific care demonstreaza ca activitatea sexuala si implicit orgasmul, imbunatatesc capacitatile cognitive?
Orgasmul epuizeaza organismul de resurse, de aici si starea de somnolenta dupa, cum ar putea el sa imbunatateasca capacitatile cognitive?!
Poate doar daca se practica o activitate sexuala fara orgasm, atunci da, fiindca atunci sexul are efect stimulent, nu sedativ.

P.S. Observ la mine ca dupa un orgasm, capacitatile cognitive scad considerabil, in principal puterea de concentrare. Dar daca evit orgasmul si raman in starea aceea de excitatie, si incerc sa fac o activitate care solicita intelectul, atunci performez mai bine, ma concentrez mai bine. Dar bineinteles, trebuie un studiu serios ca sa putem trage niste concluzii clare, pe baza carora sa facem recomandari terapeutice, nu ne putem baza pe anecdote...
0
21-09-2017, ora 22:42
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Sunt foarte multe studii, care valideaza efectele benefice ale activitatii sexuale, atat pentru psihic ( imbunatatirea functiilor cognitive, mnezice, etc), cat si pentru fizic (imbunatatirea si mentinerea activitatii diferitelor organe, inclusiv aspectul pielii, etc) facute de diverse universitati din strainatate, in special din USA, UK, Canada, dar si alte tari. Le gasiti, insa, in limba engleza, cautand pe google.
Efectul de imediat dupa actul sexual despre care vorbiti este unul normal si doar temporar.
0
22-09-2017, ora 03:50
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Singurul studiu pe care l-am gasit in acest sens este acesta https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4776624/, insa nu mi se pare foarte concludent, in sensul ca nu testeaza in mod direct efectul activitatii sexuale asupra capacitatilor cognitive, ci doar face asocieri, ceea ce nu este foarte stiintific, dupa parerea mea. De exemplu, s-ar putea face un studiu controlat pe acest subiect, in care sa se testeze in mod direct efectul sexului asupra cognitiei, in comparatie cu efectul nootropicelor, sa zicem. Si de asemenea, sa testeze cat de des trebuie practicata aceasta activitate pt a obtine efecte benefice, versus pragul de la care sexul/masturbarea incepe sa aiba efecte negative asupra organismului, atat in plan fizic, cat si psihic.

P.S. Pt cei care sufera de POIS (post orgasmic illness syndrome), mai putem spune ca activitatea sexuala are efecte benefice pe toate planurile?! Nu prea... De aceea, cand recomandam ceva cuiva, e bine sa cunoastem mai intai situatia persoanei in cauza, si sa venim cu o recomandare terapeutica personalizata, nu generalizata, bazata pe studii dubioase.
0
27-09-2017, ora 14:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate tratamentul varicocelului pentru ameliorarea functiei erectile e destul de controversat. Varicocelul afecteaza mai degraba fertilitatea decat erectia. Cel putin asta spun cei ce sustin ca operatia de varicocel nu e insotita de o ameliorare semnificativa a functiei erectile.

Mentionezi in schimb destule Alexandru despre nelinistile tale asociate acestei situatii.
Abordeaza in primul rand aceste anxietati la un psihosexolog.
Ai grija de tensiunea arteriala si de nivelul colesterolului…iar daca urmezi un tratament vezi sa fie unul fara efecte secundare sexuale.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: