Probleme cu erectia | Forumul Medical ROmedic

Probleme cu erectia

01-09-2018
nicolae37
Nu este medic/terapeut
nicolae37
Am nevoie de ajutorul vostru. De 4 luni sunt intr-o relatie, ne iubim foarte mult, comunicam destul de bine si ne înțelegem perfect.
Problema apare atunci cand facem dragoste, ea are libidoul mai ridicat decât cel al meu, asta însă nu ne împiedică sa avem relatii sexuale destul de dese. Se întâmplă însă ca noi sa nu ne sincronizam perfect, eu sunt o fire care se excită mai greu față de partenera mea care o face aproape instant. Si nu odată se întâmplă ca eu sa nu am erectie desi îmi doresc foarte mult sa fac cu ea dragoste. Apoi se duce acel moment magic si duce practic la o intalnire nereusita. Chestia asta nu ze întâmplă de fiecare dată insa am ajuns sa facem dragoste doar cand eu sunt pregătit ceea ce nu.i corect față de iubita mea. Am discutat si cu ea acest lucruri, mentionez ca ea se străduiește mereu să iasă perfect, clar problema e la mine.
Ideea este ca nu se întâmplă mereu asa, avem zile cand facem dragoste destul de des si e relativ ok, dar la fel, mai mult in momentele cand eu am erectie.
As vrea sa pot face dragoste si cand parteneta mea doreste acest lucru, sa pot face oriunde si sa fiu pregatit la orice ora, sa ne sincronizam cumva si as dori sa aflu ce ar trebui sa fac sa.mi maresc libidoul, undeva stiu ca e o problema la nivel mental, un blocaj ceva.
Nu vreau să o pierd, o iubesc enorm, vreau sa o fac fericita din toate punctele de vedere. Astept raspunsuri si multumesc anticipat !
5 comentarii
1
03-09-2018, ora 17:22
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna, de cele mai multe ori libidoul este diferit la cei doi parteneri, dar asta se regleaza treptat in timp. Daca va axati mereu pe ideea de performanta, corpul raspunde cu o inhibitie, ceea ce dvs interpretati ca un esec. Intr-o relatie, sunt multe alte lucruri de facut care aduc implinire si pe alte planuri, nu doar cel sexual. Aveti mai curand in vedere relaxare si intimitate si la alte niveluri: mental, emotional, spiritual ca sa puteti completa intimitatea fizica. In acest fel relatia are mai multi piloni, nu doar unul singur. Se intampla ca intimitatea emotionala, spre exemplu, sa conduca la un act sexual reusit, fara sa va propuneti acest lucru. In cazul in care exista dorinta prea mare din partea partenerei si nu puteti obtine in mod spontan erectia, o puteti "asista" apeland la jucarii sexuale.
Mult succes!
0
03-09-2018, ora 22:39
nicolae37
Nu este medic/terapeut
nicolae37
Multumesc frumos pentru mesaj. Eu stiu ca eu sunt cel vinovat, ca va trebui sa fiu mai implicat in pat ( ea chiar este mult mai implicata), sa.mi eliberez gandurile de tot ce este negativ si sa fiu mai încrezător in mine.
1
04-09-2018, ora 09:09
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ați putea merge la un psiholog cu competențe pe psihosexologie, pentru că am impresia că și anxietatea de performanță vă crează probleme. Atunci când ea își dorește, vă temeți că nu puteți face față și atunci nu puteți avea erecție.
Apoi nu vă ajută să vă învinovățiți, pentru că sentimentul de culpabilitate vă crează disconfort, iar orice problemă emoțională poate influența viața sexuală.
Pe doi parteneri îi leagă și alte lucruri decât sexul, iar o întâlnire trebuie să vă facă să vă simțiți bine și prin faptul că sunteți împreună, că puteți comunica. Când te setezi pe o singură problemă, lucrurile pot scăpa de sub control. Dacă fiecare face tot ce depinde de el și nu se mai gândește ce rezultat va obține, lucrurile vor decurge firesc. A te gândi numai la performanță, pui presiune pe tine și rezultatul nu mai e cel dorit. Gândește-te dacă la serviciu ai un șef care te tot bate la cap să fii atent la ce faci, mai obții rezultate bune?
1
12-09-2018, ora 14:20
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu te prea ajuta a-ti spui ca "eu sunt cel vinovat, ca va trebui sa fiu mai implicat in pat, sa.mi eliberez gandurile de tot ce este negativ si sa fiu mai încrezător in mine". Va poate ajuta insa o sesiune de terapie de cuplu, cu focus pe sexologie.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
24-09-2018, ora 08:40
nicolae37
Nu este medic/terapeut
nicolae37
Revin cu cateva raspunsuri care pot ajuta si pe ceilalti aflati in aceeasi situatie.
Relatia mea evolueaza în bine pe zi ce trece si pot spune ca o discutie la rece, sincera cu tot ce nu-i face placere celuilalt partener, cu tot ceea ce ne face plăcere ajuta foarte mult într-o relatie.
Comunicarea în doi este esentiala si am reusit sa trecem peste aceste momente destul de usor.
Si partenera mea m-a ajutat in acest sens, a avut răbdare si înțelegere si mi-a fost alaturi mereu in acest interval de timp. Lucrurile au devenit atât e frumoase si pe plan intim, acum avem o relatie la superlativ din punct de vedere sexual si pot spune ca evoluăm ca si cuplu.
Relatia da, după cum bine se spunea mai sus, se bazează pe mai multi piloni si atunci va pot spune cand există multă iubire se pot trece peste orice dificultate.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: