probleme cu greutatea | Forumul Medical ROmedic

probleme cu greutatea

08-10-2014
ionutzyntz
Nu este medic/terapeut
ionutzyntz
Buna seara. Am 19 ani, 1.80m si 90 kg. As vrea sa ajung macar la 80 kg. Anul trecut am ajuns la 115 kg si am zis caci gata, acum la 90 kg as dori inca 10 sa slabesc, pana acum a fost mai usor acum insa este greu tare, sport nu fac caci toata ziua muncesc, dimineata nu mananc, mananc la amiaza si seara. Mancarea zilnica fiind paste, salata si carne mai mult de peste sau daca nu de peste carne fiarta, nu prajita. Ca deserg iau un mar, o para, o banana, depinde dd sezon. Ce sa fac sa mai dau 10 kg jos si alt lucru, cum sa ma mentin la aceasga greutate, vad ca orice gura de apa in plus urca, coboara la cantar. Cum sa ma mentin la acea greutate? Apropo numi doresc sa slabesc repede, is multumit sa slabesc 1, 1, 5 kg pe saptamana.
1 comentarii
0
31-03-2016, ora 10:36
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Este indicat sa consultati un specialist in nutritie (medic nutritionist sau nutritionist-dietetician) pentru a stabili impreuna cu acesta un plan alimentar pentru a scade in greutate.

Acest proces este caracterizat de alternari intre perioada de slabire si perioada de mentinere a greutatii, denumita perioada de platou, in care scaderea in greutate nu este semnificativa. Acest moment este oportun pentru introducerea unor noi modificari ale dietei si cresterea nivelului de activitate fizica.

In cazul unei restrictii calorice moderate se pot pierde aproximativ 0, 5 kg/ saptamana, chiar mai putin in perioada de platou. Iar restrictia excesiva induce o pierdere in greutate pe termen scurt si poate afecta negativ statusul nutritional, de multe ori urmata de recastigarea kilogramelor pierdute, deci nu este recomandata.

Cantarirea ar trebui sa o faceti o data pe saptamana, dimineata, de preferat in aceeasi zi a spatamanii si la aceeasi ora, inainte de a manca sau a consuma apa.

Consumati o alimentatie variata in care sa includeti cereale si produse fainoase integrale, legume din abundenta, fructe de maxim 2 ori pe zi, 1-2 portii de lactate, leguminoase si alte surse de proteine (carne slaba, peste, ou, etc.).

Trebuie sa acordati o atentie deosebita cantitatii de alimente consumate. Introducerea gustarilor sanatoase intre mese (fructe, iaurt, un pumn de nuci, etc.) poate reduce senzatia de foame si aportul caloric la mesele care vor urma.

Pentru a fi activ din punct de vedere fizic nu trebuie sa realizati un sport anume sau sa mergeti la sala; puteti sa va plimbati, sa mergeti pe jos (mers usor, ritm alert, etc.), cu bicicleta, cel putin 30 de minute/zi, minim 3 zile pe saptamana.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urmarea unui program profesional de slăbit ar putea reprezenta cea mai bună variantă pentru pierderea în greutate
  •