Probleme cu inima la 22 de ani?

25-07-2013
arabelle
Nu este medic/terapeut
arabelle
Bună ziua,

De câteva luni bune simt că îmi bate inima mai repede decât ar trebui. Sau că nu îmi bate cum trebuie. Îmi tremură mâinile, îmi tremură şi alte părţi ale corpului dacă stau încordată sau într-o poziţie incomodă, iar dacă fac fac mişcări bruşte, mă înţeapă puternic.

Mai mult, de câteva săptămâni, aceste manifestări sunt însoţite şi de o stare aproape constantă de ameţeală, dar NU de slăbiciune. E o amorţeală, nu ştiu cum să o descriu. Îmi simt urechile înfundate adesea şi am o stare de agitaţie aproape constantă, nu pot să dorm, mă trezesc tremurând, am coşmaruri. Şi transpir excesiv.

Menţionez că nu am o alimentaţie prea bogată în grăsimi sau proteine (mănânc carne cam o dată la 10 zile), nu prea consum dulciuri şi nici lactate. În schimb, consum zilnic cafea (solubilă şi tare - ness) şi sunt fumătoare. Am un job de birou (stresant), dar mă deplasez zilnic pe jos până la serviciu, iar asta e cam singura mişcare pe care o fac. Am stilul acesta de viaţă de vreo doi ani, cu variaţii de intensitate - examene vs. concedii.

Aş vrea să mă duc la medic, dar mă gândesc că ar fi hilar să mă prezint la Urgenţe pe picioarele mele, în condiţiile în care am mai făcut asta cândva (o toxiinfecţie alimentară) şi am constatat că 'la rând' aşteptau cazuri (vizibil) prioritare. Unde ar trebui să mă prezint şi ce documente să am la mine? Şi cum să pun problema? Ce să solicit să mi se verifice?

Menţionez că toţi bunicii mei sunt cardiaci. Şi tata.

Mulţumesc,
-Ioana-
5 comentarii
0
25-07-2013, ora 18:33
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
a-si crede ca suferi de o stare de anxietate mai redusa dar daca nu gasesti la timp o solutie ai sa ajungi ca multi altii si ca mine sa te confrunti cu o tulburare anxioasa.ameteala o avut-o si eu in special dimineata ptr ca atunci cand faceam ochi deja primul lucru la care ma gandeam era inima, frik.intepaturi la inima am si eu, palpitatii, stari de agitatie de fapt le aveam ca am cateva zile de cand ma simpt bine dar e ingrozitor cand te apuca starile.ti-asi recomanda ptr linistea ta sa faci un control la inima si ceva analize la sange si sa nu uit de endocrinologie.eu una de fumat m-am lasat, asta acum depinde de fiecare nu puteam renunta la tot.eu am facut toate analizele posibile si toti imi repetau ca-s sanatoasa.si pana te duci la medic cand mai ai stari de agitatie in special seara, cand nu poti adormi ca simti inima cum bate park sub perna, cumpara de la farmacie calmogen.e un produs din plante care eu oriunde am fost la toti medici si farmaciile mi l-au recomdat...de documete nu-ti pot da ptrea multe informatii da presupun ca daca esti asigurata te duci la medicul de familie sa iti de-a trimitere eu am facut toate analizele la privat asa ca am avut nevoie doar de buletin.sanatate si mai vb
0
25-07-2013, ora 20:33
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
mergeti la medicul de familie pentru un examen fizic, ECG si labor (TSH, T3, T4)
0
29-07-2013, ora 00:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ arabelle

Mergi la medicul de familie.
Ceri sa ti se faca la el toate analizele de sange incclusiv cele pentru tiroida.
Daca ies toate bune mergi la cardiolog. Spui si despre istoria ereditara.
Daca si aici e totul ok, inseamna ca te confrunti cu o anxietate, o boala pe care o trateaza medicul psihiatru cu niste pastilute numite anxiolitice/antidepresive. Inghiti o pastiluta pe zi si iti trece tot cocktailul asta de stari care te deranjeaza.
0
29-07-2013, ora 00:53
arabelle
Nu este medic/terapeut
arabelle
Vă mulţumesc tuturor pentru recomandări. Chiar nu ştiam de unde să pornesc. Acum îmi mai rămâne doar să îmi fac timp să merg.

Sănătate!
0
09-09-2013, ora 15:56
crisliliana88
Nu este medic/terapeut
crisliliana88
buna ziua!ma numesc cristina si am 25 ani acum cateva luni am inceput sa SCUIP SANGE rosu din gat dupa o perioada de o saptamana am si scuipat dar aceasta a fost urmata si de o VOMA CU SANGE...mentionez ca am fost la un control la plamini deoarece am crezut ca am tbc insa nu am nimic la plamini.sangele este de un rosu curat si atunci cand vars ma ia si cu dureri de cap si ameteli..intrebarea mea ar fi daca este de la stomac tinand cont ca am avut gastrita care a fost tratataideea este ca nu stiu ce organ ar trebui sa fie bolnav daca am simptomele de mai sus
Bolile care le stiu ca am sunt psioriasis si gastrita(asta daca a revent-spun asta ptrk nu mai am simptomelel si durerile pe care le aveam cand am descoperit ca am gastrita acuta sau cronica..nu mai stiu exact)
mai mentionez si ca lucrez 12h in fiecare zi si doar un liber pe sapt..poate fi si de la oboseala?
AS DORI UN RASPUNS pentru ca am inceput sa ma cam sperii deoarece pana acum mi se intampla 1-2 ori pe luna si acum la 2-3 mi se repeta si este urmata si de insuficienta respiratorie
SCCZ daca am folosit termeni medicali incorect
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  • E normal să-ți simți inima bătând?
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  •