Probleme cu inima-valva despartita de inima

23-09-2008
iris22
Nu este medic/terapeut
iris22
In urma cu cativa ani am fost la o consultatie la inima din cauza faptului ca aveam mari batai de inima.Mi s a spus ca as avea o valva sau valvula(?) despartita de inima si din aceasta cauza am aceste batai puternice dar nu mi s a dat niciun tratament.In continuare am aceste batai (mai rare dar f puternice mi se face rau si simt bataia pana in gat).Poate fii ceva grav aceasta valva despartita de inima? Ce tratament as putea lua? Va multumesc.
2 comentarii
0
16-10-2008, ora 00:00
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
Este clar in cazul dvs. un exemplu de neglijenta si nepasare a medicului resepctiv, care nu v-a dat nici un tratament.
Parerea mea este sa va prezentati la un alt medic si sa ii descrieiti simptomele dvs., fiindca este clar ca aveti unele probleme, pe care trebuie sa le tratati.
Poate intre timp, chiar, situatia este mai putin buna decat acum cativa ani, ca asa e cu trecerea anilor.
0
30-11-2009, ora 21:06
Florin_41
Nu este medic/terapeut
Florin_41
Buna ziua! Ma numesc Florin, sunt originar din Gorj, si am 41 ani. In prezent domiciliez in Chicago, SUA.

Am citeva probleme de sanatate si va rog sa ma ajutati cu un sfat. Problemele mele au inceput aproximativ 3 luni in urma. Initial am avut o usoara durere in piept in parte stinga desupra inimii. Nu foarte puternica dar ma irita. Am fost la un doctor si acesta ni-a facut analize de singe si ma gasit cu tensiunea marita (13.5/9.5). Colesterolul a iesit prost, 160 LDL si 33 HDL. Am facut schimbari drastice in dieta + ulei de peste.

Dupa doar doua saptamini de la controlul medical, ma aflam acasa in bucatarie cind am simtit un val puternic de caldura in picioare, sub genunchi, o stare de ameteala puternica, o oboseala cumplita si panica. Am mers la urgenta si tensiunea a fost iarasi mare (15.5/11.8). Mi-au facut analize, EKG, CT-Scan si au gasit inima in perfecta stare. Analizele de singe au iesit iarasi bune. Doctorul mi-a dat sa iau o data pe zi la ora fixa o pastila de Lisinopril Hydrochlorothiazide (10mg/12.5mg). La citeva zile am facut un control de singe pentru cholesterol si valorile au iesit cam aceleasi.

Iarsi dupa doua saptamini valurile de caldura puternica in picioare s-au repetatm de aceasta data la o mai mica intensitate. Am fost iarasi la urgenta si am facut un EKG. A iesit si acesta bun. M-au trimis acasa si mi-au zis sa continui tratamentul initial.

De atunci tensiunea a cazut la valori normale, in timpul zilei se mentine la valori de 12 - 13 systolica si 8 - 9 diastolica. Doar rareori seara se mai ridica pe la 14 cu 9.

Nu mai am valuri de caldura in picioare insa am inceput sa am probleme cu somul (iau pastile de somn homeopatice in prezent sa pot dormi), cu reglajul temperaturii, sunt foarte sensibil la frig, trebuie sa ma imbrac foarte bine. Daca ies putin la frig ma simt rau, incep sa tremur si muschii se misca involuntar. La intrarea in casa i-mi arde fata, dar cu timpul frisoanele dispar la temperatura camerei (peste 20 grade) in aproximativ 30 minute. Durerea in piept apare aproape zilnic timp de citeva ore (de obicei dimineata si rareori seara inainte de culcare), de intensitati mici, insa atunci cind apare ma doare mina stinga, partea interioara pina la degetul mic. Citeodata durerea radiaza in partea dreapta, pe omoplati. Sunt foarte slabit, picioarele parca-s de plumb, n-am energie sa ma misc. Citeodata fac miscari involuntare, am vertigo, si-mi este foarte somn. Citeodata ma trezesc la miezul noptii, si chiar daca in apartament este cald si am plapuma pe mine i-mi este teribil de frig si tremur. Citeodata transpir puternic in timpul somnului si-s nevoit sa schimb cearceaful si plapuma doar dupa citeva ore de som. Durerea in mina stinga se mentine chiar si fara sa am durere in piept. Ameliorare a durerii apare cind maerg la sala de sport si alerg usor. Deasemenea baia de aburi amelioreaza durerea.

Am fost la doctori si la toate controalele medicale am iesit bine. Am facut schimbari drastice in dieta si iau medicamente naturiste de reducere a colesterolului pe baza de sterols stanols. Nu mai stiu ce sa fac, ca nimic nu merge. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •