probleme cu meniscul si ligamentele

23-11-2009
liliangy
Nu este medic/terapeut
liliangy
baiatul meu are 19ani si joaca fotbal acum 2luni a fost diag cu fisura corn posterior menisc intern si lig incr anter edematiat cu leziuni fibrilare.a facut 4sapt fizioter si chineto si a fost ok.dupa o luna avem ruptura corn posterior menisc extern si corn anterior si posterior menisc intern, ligam incr anter cu edem in 1/3proximala, mica acumulare lichidiana anterior de lig incr anter si o programare pt oper artrosc.nu era mai bine sa-l fi operat de prima data?avem alta solutie mai buna?mie frica sa nu ramana cu probleme si ce anestezie se face, cat dureaza recuperarea?avem si alte solutii?
5 comentarii
0
23-11-2009, ora 21:54
liliangy
Nu este medic/terapeut
liliangy
sunt noua pe forum dar chiar ca nu exista nici un specialist sa-mi raspunda?...sunt dezamagita
0
23-11-2009, ora 22:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Ceea ce relatati D-voastra este un simplu rezultat scris RMN.
Indicatia operatorie depinde 99% de examinarea clinica (consultatia) unui ortoped bine specializat in genunchi.
Nicaieri in lumea civilizata nu se opereaza doar pe baza examenului RMN, ci in functie de sipmtomele pacientului, de gradul instabilitatii articulare, si mai ales de doleantele sportive ale pacientului.
Prin urmare, uitati de aceste examene si cautati un ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
30-11-2009, ora 12:54
liliangy
Nu este medic/terapeut
liliangy
multumim pt sfat dar medicul ortoped ne-a recomandat operatia dar nici macar nu s-a uitat la genunchi s-a uitat doar pe rmn si ne-a spus ca el crede ca sunt probleme si cu ligamentele a spus sa-i fac analizele dar nu stim ce analize.intre timp a racit asa ca nu cred ca se poate face interventia.si am pierdut deja 2 saptamani.nu ne-a spus daca poate face antrenamente sau alergari usoare.durerea a disparut apare doar cand loveste mingea.
0
30-11-2009, ora 13:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Asa dupa cum precizam anterior, diagnosticul este in primul rand clinic(examinare) si in mod cu totul secundar interpretarea RMN-ului, pin urmare indicatia de operatie nu poate fi pusa fara examinarea efectiva a genunchiului.
Pe de alta parte, este foarte ciudat si extrem de nelinistitor ca pacientul continua un sport foarte agresiv pentru actuala situatie, respectiv foot-ball-ul.excluzand cu desavarsire astfel orice sansa de vindecare fara operatie...
Prin urmare, va sfatuiesc sa efectuati un consult clinic amanuntit la un specialist al genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-11-2012, ora 23:27
madalina1978
Nu este medic/terapeut
madalina1978
Buna seara. Ma confrunt si eu cu o problema de aproape de 3 luni de zile.Am suferit un accident de masina in urma caruia am suferit o fractura de spina tibiala. Problema este ca in tot acest timp nu am miscat piciorul fiind in ghips si mi s-a anchilozat, nu il pot indoi mai mult de 10 grade. In afara de asta, tot de atunci genunchiul este foarte umflat, am acumulare de lichid intraarticular care nu stiu ce inseamna. Cert este ca am niste dureri infernale, de doua zile am inceput fizioterapia si kinetoterapia, numai ca piciorul meu s-a umflat si mai tare. Va rog sa imi spuneti si mie, ce pot sa mai fac, efectiv am senzatia ca nu o sa mai pot merge niciodata. Va multumesc...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: