Probleme cu menstruatia

01-08-2011
Ninaina
Nu este medic/terapeut
Ninaina
Buna ziua! Am o problema si as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Mi-a intarziat menstruatia o saptamana(eu sunt obisnuita pt ca niciodata nu am avut regulat), insa de data asta.. toata aceasta saptamana am avut simptomele specifice dinaintea menstruatiei. Astazi pt a putea fi deplin sigura... am facut un test de sarcina, a iesit negativ, insa tot azi... am avut o puternica durere de burta(si cu aceste dureri sunt obisnuita, insa doar in timpul menstruatiei) desi nu mi-a venit inca menstruatia... e o dereglare sigur... insa ce ar putea cauza asta? Sunt putin speriata ca nu stiu ce se intampla cu mine... va multumesc!
8 comentarii
0
01-08-2011, ora 23:16
Mihaelllla
Nu este medic/terapeut
Mihaelllla
Buna seara!
Tin sa mentionez ca ultima data ciclul mi-a venit pe 24 aprilie 2011. De atunci am facut 5 teste de sarcina, toate iesind negative. In cele din urma am ajuns si la ginecolog, unde mi s-a spus ca am amenoree secundara. Mi s-a prescris un tratament de 10 zile constand in Septovag, Duphaston si Polyginax. Astazi am prima zi de tratament.
La ginecolog mi s-a facut o ecografie si mi s-a spus ca am ovare polichistice, ca uterul este gol.
Intrebarea este: e posibil ca ginecologul sa fi citit gresit ecografia? Adica sa fiu insarcinata iar acesta sa nu isi fi dat seama? Contacte sexuale am rar si protejat, dar totusi imi e frica. Am abia 20 de ani si am alte prioritati.
M-au nelinistit si alte discutii de pe forumuri in legatura cu Duphaston, unde am citit ca se foloseste pentru a fixa o sarcina sau pentru a pregati un avort.
Astept raspuns urgent!
Va multumesc si scuze pentru incoerenta.
0
02-08-2011, ora 15:54
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Poate ai o anexita si de aici intarzierea, mai astepta putin, si mai fa un test de sarcina din prima urina de dimineata..daca e negativ, mergi la medic pt consult si eventual un tratament..
0
02-08-2011, ora 15:58
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Mihaela..nu esti insarcinata, ai facut testele si au iesit negative, plus ca ai facut-o protejat..deci sanse nu sunt..si oricum se vedea la ecograf daca era ceva, mai ales ca trebuia sa fie destul de maricel, deci stai linistita in privinta asta..Duphastonul este pt declansarea menstrei si reglarea lui, deci urmeaza tratamentul..daca nu este ok dupa, eu zic sa consulti si un endocrinolog..
0
02-08-2011, ora 17:28
Mihaelllla
Nu este medic/terapeut
Mihaelllla
Floare albastra, multumesc pentru raspuns!
Astazi am mai facut un test de sarcina si a iesit tot negativ. Sunt foarte stresata!
In legatura cu endocrinologul...doamna ginecolog la care am fost are un cabinet particular in Bucuresti. Mi-a zis ca dupa ce o sa urmez acest tratament de 10 zile o sa imi vina cam in 3 4 zile. Mi-a zis ca in prima zi de ciclu sa o sun, pentru a-mi face programare la analizele din a 3a zi. A zis ca asa se numesc si ca sunt niste analize pentru determinarea cantitatilor din organism.
Dupa cum am zis, sunt foarte stresata, imi este frica! Sper sa fie totul bine.
0
02-08-2011, ora 17:29
Mihaelllla
Nu este medic/terapeut
Mihaelllla
cantitatilor de hormoni*
0
02-08-2011, ora 22:00
Ninaina
Nu este medic/terapeut
Ninaina
Multumesc, floare albastra! Oricum e totul ok... aseara a aparut si "mult asteptata" menstruatie... insa insotita de niste dureri ingrozitoare... sigur sunt racita, anexita am avut in trecut... am tratat-o... posibil sa fi recidivat.. insa.. o sa consult un medic dupa aceasta perioada! :)
0
03-08-2011, ora 12:48
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Cu placere Ninaina, trebuie sa mergi la medic..

Mihaela urmeaza tratamentul si vezi ce se intampla, nu e cazul sa ti fie frica, nu ai de ce..respecta indicatiile medicului si o sa fie bine..
0
04-08-2011, ora 23:38
ana-roxana
Nu este medic/terapeut
ana-roxana
buna seara!am si eu o problema.de 10zile menstruatia nu mi sa oprit.nu curge mult dar este prezenta si nu e una normala ci una alcatuita si din putin sange si din ceva galbui-maroniu.tin sa mentionez ca iau anticonceptionale -diane 35-, sotul meu crede ca ele ar fi de vina, dar mie imi e frica sa nu am un fibron.sarcina extrauterina eu as excludeo deoarece mi-am facut testul de sarcina si a iesit negativ.vreau rasp urgen deoarece mie cam frica sincer.multumesc mult si o seara faina in continuare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • De ce întârzie menstruația?
  • De ce ai menstruații neregulate și ce poți face
  •