Probleme cu menstruatia datorita actului sexual ?

03-01-2016
Diana1998
Nu este medic/terapeut
Diana1998
De cateva luni imi intarzie mestruatia cateva zile si imi vine la cateva ore dupa ce am primul contact sexual din ziua in care trebuia sa am menstruatie. Ce se intampla ?
3 comentarii
0
03-01-2016, ora 11:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Actul sexual, prin activitatea fizica intensa si prin furtuna de hormoni provocata in organism declanseaza menstruatia. Ar trebui totusi sa faceti niste investigatii medicale sa vedeti daca nu exista si alte cauze ale acestei intarzieri repetate, care nu este normala.
Valentin Pescaru
Psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
07-01-2016, ora 23:28
Ana04
Nu este medic/terapeut
Ana04
Buna seara. Am 17 ani si am acnee si un ovar cu 2 chisturi de 5 respectiv 6 mm si un ovar micropolichistic. Am facut analize de sange de unde am aflat ca nivelul testosteronului era mai mare decat valoarea normala
Aveam si ciclu neregulat. Motive pentru care de la dermatolog mi s.au recomandat anticonceptionalele yasmin timp de 6 luni. Mentionez ca intretin si relatii sexuale. In luna octombrie mi.a venit menstruatia pe data de 4. Pe data de 28 octombrie 2015 am luat ultima pastila de yasmin din blister(octombrie fiind a 6a luna in care luam yasmin deci apoi nu am mai luat). Pe 31 in aceiasi luna am avut contact sexul neprotejat. Pe data 2 decembrie 2015 trebuia sa.mi apara menstruatia, care nu a aparut nici pana in ziua de azi ( 7 ian 2016). Mentionez ca pe data de 5 ian 2016 am facut un test de sarcina care a iesit negativ...care este motivul pentru care menstruatia nu apare?
0
08-01-2016, ora 12:41
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Acneea si chisturile sunt o dovada a unei dereglari hormonale, pentru care v-au fost indicate anticonceptionale. Cu toate acestea este foarte probabil ca menstruatia sa mai intarzie uneori. Mai mult decat atat, indiferent de anticonceptionalele pe care le luati va recomand sa utilizati si o alta metoda contraceptiva - prezervativul. In cazul dereglarilor hormonale este posibil ca anticonceptionalele sa nu aiba efectul scontat si exista in continuare risc de sarcina (in viitor).
Va recomand de asemenea sa consultati si un specialist ginecolog, nu doar dermatolog, si sa faceti si alte analize specifice, indicate de acesta. S-ar putea ca, in urma analizelor sa va fie recomandate alte pilule sau alte variante de tratament.
In cazul dereglarilor hormonale uneori testul de sarcina poate fi fals negativ (nu indica prezenta sarcinii desi ea exista); de aceea va recomand si un control ginecologic.

Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici