probleme cu ovarul?

01-02-2009
vika
Nu este medic/terapeut
vika
Bună,
vin cu încă o întrebare...de vreo 2 ani încoace în sezonul rece mă dor ovarele, uneori chiar ambele, dar cel din dreapta mai tare.am luat ca pe un lucru firesc la cei 17 ani ai mei..mă rog..poate se dezvoltă chestii din astea..
dar deja anul ăsta am avut dureri îngrozitoare, am fost la ultrasonografie şi mi-au spus să merg la ginecolog..că uterul este puţin înclinat spre stînga şi că ambele ovare sunt afectate...
am amînat mult timp vizita din diverse motive, dacă totuşi mi se formează un chist, am inteles că se tratează cu anticoncepţionale..dar eu nu vreau să le folosesc încă.
în plus...m-a durut îngrozitor cînd iubitul a încercat să mă penetreze mai adînc, pur şi simplu parcă îmi atingea ovarele şi era imposibil să continui asa.
cam de ce ar putea fi asta, eram relaxată, totul mergea perfect dar cînd imi amintesc de acele dureri...imi piere cheful de dragoste...
oare ce se întîmplă?a cui e vina?dar mai ales...dacă nu tratez..problema...nu voi putea avea o viata sexuală normală?
mersi mult!
3 comentarii
0
01-02-2009, ora 21:23
Cristin4
Nu este medic/terapeut
Cristin4
:)) tu tot cu o intrebare si eu tot cu un raspuns :p.
Am avut si eu o problema asemanatoare ( asta pe la 14 ani ). Am fost racita la ovare si, mi se umfla ca la apenticita. Ma durea.. insa doar cand tuseam sau ridicam ceva mai greu. Nu am facut tratamet cu anticonceptionale dar imi daduse niste pastile, am uitat cum se numeau. Dar te poti duce la medicul de familie, si in caz ca acesta nu va fi sigur sigur iti va da o trimitere la un ginecolog.
0
02-02-2009, ora 00:07
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Desi pare recomandare babeasca nu strica sa incerci. Ia de la farmacie sau de la naturiste Bitter suedez (numai cel original, Bano, cu alcool!) si pe o bucata de vata, mare cat sa-ti acopere ambele ovare pune bitter din asta, nu mult sa curga, dar sa se imbibe. Peste, imediat, sa nu inceapa sa se evapore, pune o folie subtire, poti rupe o punga subtire, dar cat sa acopere foarte bine. Stai asa macar 2-3 ore in fiecare zi, de preferabil seara, nici noaptea daca lasi nu-i rau. O sa ai senzatia de cald si chiar ca "lucreaza" in interior. Daca ramai cu pata rosie sau simti ca te ustura, sau mancarimi, in prealabil poti sa te ungi cu crema de galbenele (nu ceva sintetic, din comert). Are un efect verificat. Oricum, bine ar fi sa-ti faci toate investigatiile si in paralel sa urmezi ce-ti spune ginecologul. Sanatate deplina!
0
02-02-2009, ora 12:26
cristinacdt
Nu este medic/terapeut
cristinacdt
Buna
Fa-ti totusi o ecografie intravaginala, eu cred ca s-ar putea sa ai un chist. Eu asa pateam la frig, mai ales in partes stg si credeam de fiecare data ca am ovarele inflamate-era si asta, dar acum 2 luni m-am operat de o extrauterina in trompa dreapta si in partea stanga s-a descoperit un chist destul de mare. Si eu aveam dureri la contact. Acum am un chist destul de mare pe ovarul drept din cauza caruia o sapt nu am putut nici sa stau in fund si imi apasa si pe intestine. De trei zile iau tratament cu antibiotic, antiinflamator si nu mai simt ca ma doare asa rau si chiar sper sa "dea inapoi". Miercuri merg la un alt medic sa mai fac o alta eco si sper sa fie mai bine.
Da totusi importanta si mergi la un ginecolog. E mai bine sa previi din timp
Bafta multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.