Probleme cu tiroida sau atacuri de panica?

28-08-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Va rog sa ma ajutati. M-am saturat de mers la medici si sa nu am nici un rezultat.
Acum o luna am facut niste crize de spasmofilie, mi s-a dat tratament cu comprimate vitamine, dar nu a dat rezultate, asa ca am fost la endocrinolog si mi-a facut analize la sange, care au iesit bune. Cu toate astea eu nu ma simteam bine si am fost trimisa la un medic psihiatru, pentru tulburari de panica, care mi-a dat tratament pentru lambria cu Zenntel.
Dupa doua zile de tratament am facut un test de sarcina, care a iesit pozitiv si datorita medicamentelor care le-am luat(calmante, xanax, zenntel), am fost nevoita sa fac intrerupere de sarcina. Dupa aceasta medicul de familie mi-a facut tratament injectabil intravenos cu gluconat de Ca, vit.C si B6 timp de zece zile. In aceste zile, m-am mai intarit putin, dar starile de agitatie, lipsa poftei de mancare, nod in gat, piele de gaina, batai mari de inima tot le am. Acum mi-a prescris Cal-c-Vita si calmopam cate 1-2 pe zi. Intradevar, dupa ce iau calmopamul, ma mai calmez, ma molesesc si am stare de somn, dar totusi o apasare si o durere la glanda tiroida tot simt, iar cand ma trezesc din somn si dupa ce mananc am batai mari de inima. De respirat, respir normal, nu am probleme.
Nu mai stiu ce sa fac. Am 27 de ani, sunt casatorita si nu ma mai recunosc: din persoana activa care eram, acum sunt un robot.Am fost si la psiholog si mi-a zis ca am un caracter obsesiv, sa fac totul cum trebuie si sa nu dezamagesc pe cei din jur.Singura perioada a zilei in care ma simt bine este seara, cand e mai racoare si adorm fara pastile. Va rog din suflet sa ma ajutati si sa imi dati un raspuns.
2 comentarii
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Daca spuneti ca ati fost la endocrinologie si analizele au iesit bune si dupa cum descrieti starile dv., se pare ca problema dv. este de natura psihiatrica. Ar trebui sa faceti mai multe sedinte de psihoterapie.
0
31-03-2007, ora 00:00
ralu_psi
Nu este medic/terapeut
ralu_psi
buna. sa stii ca si eu am avut aceeasi problema acum cateva luni prima data si problema s-a repetat dupa alte cateva luni. prima data m-am speriat foarte rau. am crezut ca am sa lesin sau ca voi muri. m-am tinut tare si nu am cazut. totul tine de tine. am luat si eu calmante: xanax, elgilok, calmepan dar sa stii ca m-au transformat intr-o leguma si imi scazuse f mult si tensiunea. trebuie si ele luate doar atunci cand ai problema mai accentuata, nu in fiecare zi. sfatul meu este sa incetezi sa mai iei pastile. ia doar jumatate din una cand ti se pare ca pur si simplu nu mai rezisti. dar eu am renuntat definitiv. mai bine sa simt starile astea decat sa fiu o leguma. si sa stii ca nimeni nu e perfect. stai calma. pentru o perioada detaseaza-te de probleme si nu mai pune nimic la suflet. stiu ca este greu dar DEPINDE NUMAI DE TINE SA TRECI PESTE ASTA. poate ca sunt intr-adevar caderi de calciu. am inteles ca astea nu se observa la analize. in cazul asta bea lapte, mananca tot ce contine calciu, fa calciu intravenos daR LASA CALMANTELE. s-ar putea sa fie si GLANDA TIROIDA DE VINA. asa ca mergi intai la un endocrinolog dar ai grija ca un tratament necorespunzator iti poate deregla organismul. te poti ingrasa f tare de la un tratament necorespunzator. si un citat al unui mare medic roman: "sediul sentimentelor nu este inima cum cred multi ci glanda tiroida". asa ca senzatiile astea le poti avea f bine de la tiroida. Ai grija de tine. si eu imi doresc copii ca si tine dar glanda tiroida poate fi o cauza a pierderilor nasterilor. asa ca tb controlata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fumatul și patologia tiroidiană
  • Semne că ai putea avea probleme cu tiroida
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •