Probleme cu urechile

22-11-2008
RMarius
Nu este medic/terapeut
RMarius
Buna ziua, sper ca am postat unde trebuia. In urma cu cativa ani am avut grave probleme cu ambele urechi. Simptomele erau: Scazut drastic al auzului, diferite materii in urechi ( praf, clei, coaja, etc ). am fost atunci la medic si am facut spalaturi cu apa oxigenata. tin sa precizez ca in perioada aia urechile imi pocneau., erau foarte iritante dar dupa ce am facut spalaturi nu ma mai deranjau dar cu timpul auzul a inceput sa imi scada, in urma cu cateva zile m-am lovit la urechea stanga ( palma data de *** ) de atunci mi-a scazut auzul si parca il aud pe alte unde, doresc sa stiu cum as putea remedia problema, niste sfaturi, sau un cabinet special unde pot merge ( fara cele de la stat pentru ca este un adevarat infern acolo ) Astept raspuns - va multumesc.
81 comentarii 12 3 Înainte ›
0
22-11-2008, ora 22:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
RMarius.
este bine sa constientizezi.. ca ce a fost la prima scadere de auz. a fost un dop de cerumen.. care se intalneste la multe persoane.
lovitura la ureche cu palma.. face o presiune mare asupra timpanului ce duce la perforarea lui. este o problema foarte serioasa fiindca prin acea perfoartie poate patrunde infectiea in urechea medie.
este foarte important sa nu ajunga apa un ureche cu perforatie.
trebue urgent sa mergi la un cabinet ORL.. ca sa stii daca ai perforatie de timpan sau nu.
Deasemenea o lovitura la ureche poate provoca o comotie a urechii interne cu afectarea nervului auditiv..iremediabil.
Numai o investigatie. ; audiograma, poate sa.ti raspunda la intrebarea din ce cauza este afectat auzul..din cauza timpanului afectat sau dincauza nervului auditiv.
ca si tratament
1. perforatiea de timpan se inchide Numai chirurgical...sau ramai cu perforatie de timpan.
2. nervul auditiv afectat se trataeaza cu vazodilatatoare si vitamine.
Mergi la ORL.. scrie ce diagnostic ai.
0
24-11-2008, ora 13:45
c.gina35
Nu este medic/terapeut
c.gina35
domnule doctor...vreau si eu un raspuns va rog frumos!azi am facut un RMN si maine imi da rezultatul.mi-au spus ca am probleme cu sinusurile si ca as avea o pareza faciala periferica.E de la sinuzita sau ceva neurologic?de un an ma tratez ptr o depresie...ce sa fie oare?
maine merg la medic cu rezultatul final.Astept un rasp de la dumneavoastra.
0
24-11-2008, ora 21:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
c.gina!
Trebue sa intelegi ca RMN.. nu poate sa dea raspuns chiar la toate intrebarile.
Depresiea.. este legata de o problema psihologica si nici o investigatie.. gen RMN nu o sa arate o cauza a depresiei.
O sinuzita, DA, o sa fie vizibila la investigatie.. si astept rezultatul sa vedem ce fel de sinuzita este.
Cat despre Pareza Faciala !? De cat timp sa instalat aceasta pareza?
Ca si cauza cred ca ar fi vorba de o expunere la curent, mai putin din cauza unei sinuzite.
daca este posibil scrieti.mi mai amanuntit -
0
25-11-2008, ora 18:16
c.gina35
Nu este medic/terapeut
c.gina35
Multumesc pentru sprijinul acordat domnule doctor si astept un raspuns de la dumneavoastra.v-am trimis rezultatul si am scris amanuntit pe hotmail.
0
27-11-2008, ora 11:04
RMarius
Nu este medic/terapeut
RMarius
Domnule Doctor,
Am urmat sfatul dvs si am fost pentru consultanta la sp. Panduri, Dna Doctor mi-a spus ca am timpanul spart de foarte mult timp ( probabil datorita faptului ca m-am tot "zgarmat" in ureche sau din cauza procedurii doctorilor care au efectuat lucrari in urechea mea ), doresc sa stiu daca exista anumite tratamente exceptand operatia de lipire timpan ( nu pot tolera durerea de ureche ) sau macar niste sfaturi pentru a imi reabilita auzul ( am uitat sa precizez ca sunt un impatimit al castilor / muzica tare si totusi incerc sa reduc folosirea lor sau macar volumul micsorat ) Va multumesc anticipat.
0
27-11-2008, ora 12:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Marius.
perforatie este de la lovitura luata lla ureche.
Nu exista alta cale de refacere.. decat chirurgical.
de la tine acum se cere sa o ingrijesti corect.
SA nu ajunga niciodata apa in ea. ( pui vata cu o crema in conduct cand faci baie)
dupa baie.. si mai des daca e cazul.. usuci interiorul urechii cu uscatorul de par.
daca apar ceva secretiii sau dureri.. nu te tratezi singur.. mergi la ORL.
0
27-11-2008, ora 20:26
limiam
Nu este medic/terapeut
limiam
domnule doctor...am o fetita de 13 ani si de ceva vreme ii ies in urechi ca niste cosuri care ii provoaca mancarimi si dureri de ureche.recent i-am facut o programare la dermato dar cand trebuia sa merg cu ea la doctor deja se ascunsera cosurile.credeti ca ar trebui sa consult un dermatolog sau orl -ist.mai are o problema cu urechea dreapta.periodic se infunda.i-am facut spalaturi mai dem, ult si a fost ok...dar acum...nu mai vrea sa se desfunde.ar ajuta sa iau A-cerumen si sa i administrez sau sa merg la spital?
va multumesc
0
27-11-2008, ora 20:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Limiam.
E bine sa mergi la ORL.
O sa fie extras dopul de ceara si deasemenea o sa primiti un raspuns de specialitate in privinta aspectului pielii in conductul auditiv.
0
27-11-2008, ora 20:42
limiam
Nu este medic/terapeut
limiam
va multumesc mult pt promptitudine si sfaturi.multa sanatate.
0
04-12-2008, ora 17:37
RMarius
Nu este medic/terapeut
RMarius
Stimate domn doctor, as mai avea o ultima intrebare la dvs inainte de a ma duce la tratare. doresc sa stiu urmatorul lucru: o data cu lipirea timpanului sunetul mi-se va schimba? adica va devenii mai intens ?. sunt un impatimit al muzicii si acum am constat ca pe urechea cu pricina nu mai percep sunetele cum erau o data, exemplu: bass, inalte. astept un raspuns, multumesc.
0
04-12-2008, ora 20:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
odata cu, , , repararea, , , , , timpanului.. sigur se va inbunatati auzul.
pe ce frecvente si cu cat. o sa arate audiograma
0
02-01-2009, ora 22:45
dorumoise
Nu este medic/terapeut
dorumoise
mi s-au infundat urechile si mi-am facut spalaturi cu apa calda in speranta ca voi elimina dopurile formate. auzeam mai bine si am facut din nou spalaturi in urechi cu o seringa de 50 ml.Acum ma doare o ureche si simt ca sunt infundate amandoua.Cand las capul intr-o parte parca am o greutate in ureche. Sa mai astept poate imi trece sau sa merg la doctor?
0
04-01-2009, ora 12:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Trebue sa mergi la ORL...cat mai repede posibil.
0
03-03-2009, ora 08:40
booghie
Nu este medic/terapeut
booghie
Buna ziua, am o intrebare si o problema care ma macina de ceva timp, am o problema cu auzul dar pe cat de minora pare a fi pe atat de deranjanta si anume:Nu reusesc sa inteleg ce spun anumite persoane, nu disting ce spun cu toate ca aud ce spun, acest lucru fiind mai accentuat in momentul in care zgomotul ambiental este destul de mare( de ex o sosea pe care se circula ).Parte ciudata este ca pe unii ii inteleg pe altii nu, am fost la un medic, mi-a recomandat o audiograma, am facuto si.totul este ok! La varsta de 29 de ani acest lucru ma incomodeaza foarte mult, aproape ca imi este teama sa mai comunic, cea ce pentru mine este destul de grav fiind un impediment si pentru cariera.Va rog dati-mi un sfat, un spital serios, o recomandare, orice.va multumesc pentru atentie!O zi buna!
0
03-03-2009, ora 10:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o problema destul de serioasa.
este vorba de o perceptie defectuoasa la nivel cerebral!
Urechea transmite sunetele pure.. si le auzi perfect.. ( din acest motiv audiograma a esit perfect)
TRebue sa faci o audiograma Vocala! la un cabinet ORL.. dotat cu aparat pentru audiograma Vocala.
sau la o firma de protezare auditiva!
Prin aceasta investigatie se depisteaza posibilitatea centrilor auditivi cerebrali de a descifra sunetele compuse ( cuvinte).
0
31-03-2009, ora 14:42
newton
Nu este medic/terapeut
newton
Buna ziua.
De vreo 2 ani de zile, in special in lunile de vara cand merge ac-ul in birou, am niste dureri in urechea stanga (cu care stau inspre aerul conditionat). Uneori, durerea se extindea in jos, sub ureche, pe gat si alte ori imi simteam foarte sensibila pielea capului, tot pe emisfera stanga. Nu am dat o deosebita importanta acestei pribleme, punand pe seama curentului primit si avand in vedere ca aceasta durere era pasagera.

Acum, insa, cam de pe la inceputul anului, ma deranjeaza destul de des. Nici macar la telefon nu mai pot sa vorbesc cu urechea stanga, dar, in schimb pot sa stau in mediu cu zgomot mare fara sa ma deranjeze (presupun ca presiunea facuta de difuzorul telefonului asupra urechii e cea care ma deranjeaza si nu volumul sunetului). De cateva saptamani, tot partea stanga a spatelui (uneori putin si din dreapta), ma deranjeaza. Am ca si o senzatie de arsura. E adevarat, la putin curent ma expun ca si oricinealtcineva, dar, nu stiu ce ar putea fi.

Inteleg ca pentru partea cu urechea imi recomandati un consult la un cabinet ORL, dar pe partea cealalta, cu spatele unde sa merg (durerea nu e pe tot spatele, Cred ca urmeaza ceva nerv)

Mentionez ca urechea nu imi curge, aud bine cu ea, nu am avut otita, am 32 de ani, si sunt barbat.
0
31-03-2009, ora 21:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o durere in ureche poate fi si pasagera( cazul tau)
durerea vine de la o Cervicoartroza.. si trebue sa mergi la Reumatologie!
sau durerea vine de la o problema dentara sau de la articulatia temporo-mandibulara( care se afla in fata urechii) si pentru asta tre sa te vada si un Stomatolog!
0
31-03-2009, ora 21:35
newton
Nu este medic/terapeut
newton
Va multumesc pentru raspuns si pentru promtitudine. Ce-i drept, daca ma gandesc mai bine, uneori, in timpul noptii ma doare destul de tare umarul stang, dar, aceasta durere dispare in general dupa circa 5 minute. Probleme dentare pe partea stanga nu stiu sa am, avand in vedere ca in vara anului trecut mi-am rezolvat cariile ce le-am avut pe acea parte. In general, prima data apare o usoara durere in ureche si in paralel cu aceasta, uneori, ma doare sub ureche pe gat in jos, in spatele mandibulei (sper ca m-am exprimat corect).

Am sa incerc sa fac prima dat un control ORL si pe urma am sa consult un reumatolog si voi mai face o vizita pe la dentist.
0
05-04-2009, ora 18:39
alinutzaalina
Nu este medic/terapeut
alinutzaalina
buna ziua...am si eu o intrebare acum de curand am primit o puternica palma peste ureche iar acum simt ca imi iese aer pe ea (cand imi suflu nasul etc.), si parca nu aud basul muzici pe urechea respectiva, de auzit suntele le aud dar basul nu. precizez ca este si vanata si ca am facut baie dupa palma primita deci e posibil sa imi fi intrat putina apa dar si inainte de a face baie simteam la fel.va rog sa-mi raspundeti ce pot face sau daca trebuie neaparat vizita la un o.r.l..multumesc anticipat si va rog raspundeti cat mai repede posibil.
0
05-04-2009, ora 20:01
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
O lovitura peste ureche poate provoca pt.o scura peioada de timp o scadere de auz, prin simplu soc labirintic(actiunea brusca a presiunii aerului inchis in conductul auditiv extern asupra sistemului de transmitere a sunetului-timpan, osioare, lichidul din urechea interna-celule auditive), scadere ce dispare dupa 1-2 luni, sau perforarea timpanului.Simpla perforare a timpanului scade auzul cu 5 dB, iar urterior neoperata, eventual cu adaugare de suprainfectie, puroi, aderente in urechea medie=hipoacuzie de transmisie, care in timp devine mixta.Perforatia de timpan posttraumatica se opereaza imediat sub protectie de antibiotice=miringoplastie cu fascie temporala, perete de vena, amnios de os sau scotch, cu revenirea completa sau aproape total a auzului.Hipoacuzia de transmisie sau mixta, odata instalata, poate fi rezolvata prin proteza auditiva implantata- BAHA, in spatele urechii respective CU UN IMPLANT DE TITANIU DE 4mm.Acest aparat de auz este compus din 3 parti=implantul de titaniu(se fixeaza in os, chirurgical)piesa de legatura=abutmentul(deasupra pielii=leaga implantul de proteza pr-zisa-microprocesorul.BAHA foloseste calea osoasa de transmitere a sunetului, spre nervul auzului care este normal.Pe cale osoasa, pacientul aude, folosind o cale naturala(oasele lui craniene)sunete cu calitati aproape de normal.Proteza se foloseste cu banderola la copii(, DE LA 2 SAPTAMANI, CA VARSTA), PANA LA 5 ANI cand grosimea osului permite fixarea implantului.Implantul de titaniu f.pur, dupa procesul de fixare in os=osteointegrare, de 5-6 luni, uneori si un an, (se aseamana cu implantele dentare, nu este toxic, nici alergic, )poate ramane in corp toata viata.Proteza BAHA E DE MAI MULTE TIPURI(COMPACT, CORDELL, DIVINO, INTENSA-ULTIMELE TIPURI SUNT DIGITALE.)Permite folosirea telefonului mobil, TV, IR, efectuarea de RMN.Recuperarea este aproape de normal, interventia chirurgicala nu e periculoasa, e simpla(adultii, a 2-a zi se pot duce la serviciu.Pretul de cost este inferior altor proteze auditive implantabile.
0
05-04-2009, ora 20:02
nadiad
Nu este medic/terapeut
nadiad
buna ziua, de vreo 2 luni ma doare urechea dreapta, am nasul infundat tot partea dreapta si ma doare usor pe langa nas, tot in dreapta. am fost la Orl si mi-a pus diagnostic de catar oto tubar, mi-a prescris olynth, paracetamol sinus si flonidan.precizez ca am avut o fisura de piramida nazala in urma cu 5 ani si se pare ca am o deviatie de sept, nu stiu cat de mare. durerile nu sunt ft mari dar ma ingrijoreaza. am luat tratamentul deja de 5 zile si nu prea sunt ameliorari.va rog sa-mi dati un sfat sau sa-mi confirnati daca tratamentul este cel corect.
0
05-04-2009, ora 20:04
nadiad
Nu este medic/terapeut
nadiad
scuze, mai precizez ca durerile nu sunt continue. va multumesc!
0
06-04-2009, ora 08:31
george_lori2001
Nu este medic/terapeut
george_lori2001
buna ziua sunt din craiova si am urmatoarea problema, am un baietel de 8 ani care a fost diagnosticat acum cateva zile cu hipoacuzie bilaterala neurosenzoriala. la varsta de 5 ani a fost operat de polipi i sa facut audiometria care a iesit perfect.copilul meu este in clasa 1 are rezultate foarte bune este la un liceu de muzica.as dori si eu un sfat, va rog din suflet.mie nu mi se pare ca copilul meu nu ar auzi, mai degraba ca nu este atent.daca vorbesc cu el pe un ton si nu aude ii mai vorbesc inca odata tot pe acelasi ton si ma aude perfect.acum cateva zile i am facut din nou audiometra si nu are nici o problema cu urechile cu toate acestea d na doctor in urma testelor de tonalitate a spus ca are hipoacuzie bilatelara neuro senzoriala.as dori un sfat de la dumneavoastra ce mai pot face ca sa stiu sigur daca copilul meu are probleme sau ar putea fi neatentia.va multumesc anticipat.
0
06-04-2009, ora 08:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue sa mai faci o Radiografie SAF.
sa stii sigur daca nu e o sinuzita pe acea parte cu urechea!
cu radiografia te duci la ORL..
si insisti sa iti spuna daca septul trebue operat sau nu !
0
06-04-2009, ora 08:37
george_lori2001
Nu este medic/terapeut
george_lori2001
va multumesc domnule doctor din suflet deci s ar putea sa nu fie hipoacuzie. tin sa mai precizez ca copilul imi spune ca il doare capul cateodata, pentru scurt timp, va multumesc inca odata si am sa tin cont de sfatul dumneavoastra.
0
06-04-2009, ora 09:59
nadiad
Nu este medic/terapeut
nadiad
va rog, raspunsul era pentru mine sau pt geoge_lori2001? imi cer scuze, dar nu am inteles.
0
06-04-2009, ora 15:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nadiad. tratamentul e corect dar...
.trebue sa mai faci o Radiografie SAF.
sa stii sigur daca nu e o sinuzita pe acea parte cu urechea!
cu radiografia te duci la ORL..
si insisti sa iti spuna daca septul trebue operat sau nu !
0
06-04-2009, ora 15:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
george_lori2001
Cu siguranta.. copilul trebue investigat.. mai serios.
O Timpanograma..
si o audiograma.. repetata la acelas aparat... in liniste totala... la distanta de cateva zile o sa elucideze problema.
sau mergeti in clinica ORL.. la Bucuresti !
unde se face

POTENTIALE EVOCATE.. este o investigatie obiectiva si sigura si nu depinde de raspunsul copilului!
0
06-04-2009, ora 15:44
nadiad
Nu este medic/terapeut
nadiad
Va multumesc mult d-le doctor, mi-ati dat o deosebita incredere!
0
06-04-2009, ora 16:32
george_lori2001
Nu este medic/terapeut
george_lori2001
va multumesc mult d-le doctor deja i-am mai facut o programare la alt specialist dar daca nu primesc un raspuns elocvent o sa ajung si la bucuresti la acea clinica.va doresc multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns
81 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.