probleme cu vocea si am 14 ani

10-06-2009
mitzaionut
Nu este medic/terapeut
mitzaionut
salut! am 13 ani.implinesc pe 28 iunie 14.si am probleme cu vocea. De la 12 ani am vocea ragusita..si mai subtire...nu prea stiu cum sa explic in cuvinte.dar nu mai pot sa raspund la orice intrebare imediat cu fac colegii mei care au o voce constanta.lina...nu au nici o problema . sunt din Valcea.si nu prea stiu ce sa fac ( multi se mira si cateodata rad de vocea mea...si sunt cam dezamagit.de ce io.si nu altu') in fine. Ce trebuie sa fac...Mersi anticipat
7 comentarii
0
11-06-2009, ora 16:31
gege
Nu este medic/terapeut
gege
buna ionut
primul pas ar fi un consult la medicul de familie si sa-i spui tot ce te deranjeaza
schimbarea vocii poate sa fie cauzata de mai multi factori, dar nu te speria, poate sa fie ceva temporar
( este foarte des intalnita schimbarea vocii la aceasta varsta)
daca nu esti deplin lamurit incearca si la un endocrinolog, nu are ce sa-ti faca rau niste consultatii medicale
si nu vreau sa te sperii dar iti spun din proprie experienta -o depresie, oboseala accentuata sau o tulburare psihica poate cauza schimbarea vocii- .sau o afectiune ORL.
de aceea cel mai bine ar fi sa mergi la medicul de familie, sa te vada si sa-ti evalueze starea starea de sanatate, eventual sa te indrume spre un medic specialist..
succes-si la multi ani!-anticipat
0
11-06-2009, ora 23:09
mitzaionut
Nu este medic/terapeut
mitzaionut
Salut !
Consultatia la ORL in ce consta ( daca cumva siti).pentru ca am trecut recent printr'o operatie recenta la oua si mi s'a scos unu' din cauza ca mi s'a intors intr'o parte si nu mai stiu cum mi'a explicat doctorul orolog. Dar oricum vocea aceea o aveam dinainte. Mersi pentru urare,
0
12-06-2009, ora 13:04
gege
Nu este medic/terapeut
gege
buna
-la ORL se consulta nasul, gatul si urechile, nu confunda
presupun ca ai fost la un medic urolog(nu orolog)
-si ar fi buna si o consultatie endocrinologica
daca mai ai intrebari -scrie
pa pa
0
12-06-2009, ora 14:42
mitzaionut
Nu este medic/terapeut
mitzaionut
da.am fost la un medic urolog ( scuze).endocrinologia in ce consta. :D.pentru ca am cautat pe sit-uri si nu am gasit nimic. Si mai exact daca stiti ce se intampla acolo. Adica se ia sange.nu stiu.ce stiti d'voastra ce se face acolo. Multumesc !
0
12-06-2009, ora 15:20
gege
Nu este medic/terapeut
gege
chiar aici pe medic.ro dai la boli si afectiuni- boli endocrine.poate ai timp sa citesti

endocrinologia studiaza glandele endocrine care au un rol fff important in organismul uman.glandele endocrine sunt mai multe si fiecare au rolul lor.crestere, dezvoltare, metabolism, organe sexuale, etc.
si nu te speria-e posibil sa nu ai nici una din aceste boli, dar vezi la semne si simptome daca te confrunti cu vreuna din ele si macar stii la ce medic sa mergi, daca e nevoie.
0
08-09-2009, ora 18:07
Maine
Nu este medic/terapeut
Maine
Si eu am aceeasi problema, tot de la 12 ani...am mers la Institutul ORL din Bucuresti si mi-a spus ca nu am nimic la corzile vocale, ca se schimba vocea si atat. O sa-ti treaca pe la 16-17 ani. Mai cunosc cazul unui prieten de familie, acum are vreo 25 de ani si de la 12 pana la 17 ani avea vocea subtire si ragusita si apoi i s-a ingrosat. La Institut am facut exercitii de vorbire, m-a pus sa vorbesc foarte gros spunandu-mi ca asa trebuie sa vorbesc, dar aceea nu e vocea mea normala, este incomod sa vorbesc asa si ma sufoc.

Poate ar trebui sa-i faci o vizita. Succes!
0
31-10-2009, ora 23:59
mitzaionut
Nu este medic/terapeut
mitzaionut
buna
revin cu detalii noi. De curand am fost aici la Rm.Valcea la O.R.L si mia zis tot asa ca am o voce mai deosebita bla bla bla...si nu stiu mia deschis gura mia tras limba afara, sa uitat si a zis ca am o coarda vocala ceva mai rosiatica si ar fi bn sa fac aerosoli. Dar dupa aceea mia dat trimitere la endicronologie...acolo ma palpat in jurul gatului si nu stiu ce a zis ca am, un fel de umflaturi.
Am plecat mirat de acolo si mam dus inapoi la o.r.l ca asa a zis cel de la endocrinologie. Cand am ajuns acolo a zis ca nu se pune problema de asa ceva si ca sa vin intro luni sa stau internat 2-3 zile si sa fac aerosoli.
Parintii nu prea au fost de acord si cum tata lucreaza in cadrul militar a zis ca o sa mergem la Sibiu la Spitalul Militar ca este mai bine.! Acum nu stiu ce sa zic.
Pe 15 noiembrie o sa ajung pe acolo si o sa revin cu detalii!
STIMA!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •