Probleme de sanatate, am nevoie de un sfat.

15-03-2017
DanielMihai
Nu este medic/terapeut
DanielMihai
Buna ziua, ma numesc Daniel am 17 ani, si practic Rugby, un sport foarte dur.

Acum 2 luni, m-am gandit sa alerg cu un prieten in parc si am uitat sa ma incalzesc inainte si am alergat circa 1.5km, si m-am oprit pot spune incet, si dintr-o data cand m-am asezat pe banca ambele picioare de la rotula in jos imi amortisera abea le mai miscam...nu am bagat de seama si am mai alergat inca 200 de metri si m-am oprit. Am ajuns acasa, efectiv 2 zile ma dureau ambele picioare, cel drept a trecut cel stang tot persista durerea sub rotula chiar pe tibie asa as putea spune.si dupa 1 luna a trecut si la un antrenament de Rugby cred ca am calcat stramb sau mi-a ramas blocat putin picioru in pamant, si mi-a fugit in fata si in spate picioru, dar nu a fost absolut nici o durere maxim 1 secunda si a trecut. peste 2 saptamani cand am mers sa fac RMN-ul la rezultat a iesit: La nivelul marginii medicale in 1/3 proximala a tibiei se evidentiaza neregularitati de contur imediat adiacente insertiei distale a ligamentului patelar.
Se asociaza hipersemnal atat pe suprafata corticalei, in partile moi profunde dar si in grosimea fibrelor mediale ale ligamentului patelar, sugerand o ruptura partiala. De asemenea se evidentiaza mic epansament fluid posterior de fibrele ligamentare afectate.
Fara anomalii de semnal la nivelul tibiei si fibulei curpinse in scanare.

Concluzii: Aspect de ruptura partiala ligamentara patelara, cu mic defect cortical tibial la insertie, cu posibila dezinsertie si mic fragment osos smuls-de corelat cu examentul radiografic.
Imi puteti explica si mie ce inseamna si cam cat timp pot sta inafara terenului, si daca am voie sa fac antrenamente. As dorii si un program de recuperare daca ma puteti ajuta sa ma refac cat mai repede, se poate agrava daca incep sa fac antrenamente ( alergare, placaje.etc?) Multumesc!
1 comentarii
0
15-03-2017, ora 16:50
Kinetoterapeut Ana Florescu
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Bucuresti sect 3
Kinetoterapeut Ana Florescu
Buna ziua, Daniel. Rezultatele examenului RMN arata ca ai o ruptura partiala de ligament patelar care nu e de neglijat, mai ales ca vrei sa fortezi in continuare articulatia si asta e normal la 17 ani! Parerea mea este ca ar trebui mai intai sa ceri un consult ortopedic, care sa coreleze rezultatele RMN cu examenul clinic. Abia dupa aceea poti face un plan de bataie in recuperare. Mult succes!
A Florescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •