Probleme de socializare. | Forumul Medical ROmedic

Probleme de socializare.

20-09-2018
Andreea cri
Nu este medic/terapeut
Andreea cri
Buna ziua, am o problema care ma framanta de cativa ani, am 18 ani si am probleme in comunicare si socializare, nu ma pot adapta intr-un colectiv, mereu cand ies cu prietenii imi e teama ca nu am ce vorbii cu ei, nu gasesc subiecte, ma blochez si nu am idee despre ce sa vorbesc, nu e din cauza timiditatii nici lipsei increderii de sine. Imi e teama ca nu o sa pot sa ma descurc la locul de munca si in viata din cauza acestui lucru si nu o sa imi pot face prieteni din pur si simplu fapt ca nu stiu ce sa vorbesc cu persoanele din jurul meu, am incercat sa citesc carti de dezvoltare personala si au fost in zadar. Aceasta blocare nu a fost din totdeauna, s-a format pe parcursul aniilor dar nu-mi dau seama care a fost factorul care m-a influentat sa fiu asa. Ma uit la alte persoane care comunica fara nici o problema, iar mereu ma intreb cum fac asta, fiind cel mai mare complex al meu.
4 comentarii
0
20-09-2018, ora 17:31
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Mergeți să stați de vorbă cu un psiholog clinician aveți o anxietate anticipativă si trebuie sa vedem cauza
2
20-09-2018, ora 17:38
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna ziua
Este foarte posibil ca si celelalte persoane sa fi avut dificultati initiale, pe care insa DEJA le-au depasit. Aveti posibilitatea de a le depasi si dvs, dar pentru a accelera si optimiza procesul, cateva sedinte de psihoterapie ar ajuta foarte mult. Psihoterapia este un proces de invatare si schimbare benefic pentru o gama larga de dificultati de ordin psihic.
Mult succes!
0
20-09-2018, ora 20:26
Andreea cri
Nu este medic/terapeut
Andreea cri
Altă posibilitate de a remedia acest lucru nu exista Inafara de a merge la psihoterapie?
0
24-09-2018, ora 22:41
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Andreea: dar tu cum consideri ca ai putea trata problemele pe care le prezinti, daca nu cu psihoterapie? Pastile care sa te invete cum sa relationezi si sa comunici, nu stiu sa existe :).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: