Probleme erectie - libidou

30-10-2017
kontikki
Nu este medic/terapeut
kontikki
Buna ziua,
Am 30 +, am trecut prin f multi ani foarte solicitanti psihic, o parte din ei si foarte solicitanti fizic - fumat, baut, mancat in exces.
Prima mea experienta, in liceu, acum 15 ani, a fost un esec pentru ca din cauza alcoolului consumat pentru a trece peste complexul fizic nu am putut performa.
Urmarea a fost ca in urmatorii multi ani sa ma feresc a ma expune la posibile experiente similare, aceasta evitare avand si o a 2a componenta: am sternul infundat si am acumulat multe complexe si din aceasta cauza cosmetica.
Insa au fost si alte cateva experiente, de asemenea lamentabile, la care m-am expus dupa prima experienta- cu acelasi rezultat. Intotdeauna am pus asta pe seama fumatului si alcoolului, stilului de viata sedentar de atunci.
In prezent, sunt dupa un an mai echilibrat, sport, renuntat complet la fumat, alcool la ocazii, si in mijlocul investigatiilor medicale. Am cateva intrebari:
- analizele de sange au gasit prolactina mare (de 2 ori peste limita superioara) - analiza repetata de 3 ori. La RMNul hipofizar ulterior, nu s-a gasit nicio afectiune a hipofizei, ci un chist arahnoidian - poate avea acesta vreun impact asupra acestui nivel al prolactinei? si este prolactina la acest nivel problema mea, e posibil sa fi fost dintotdeauna si cum o pot reduce?
- testosteronul iese in parametri
- mentionez ca am si ginecomastie usoara si un caracteristicile sexuale secundare mai putin dezvoltate, masa musculara putin dezvoltata, pilozitate faciala si corporala redusa (ma barbieresc o data la o luna), cu soldurile mai late decat trunchiul.
- mi s-a prescris o reteta de o luna pentru Dostinex ( jumatate de pastila de 2 ori pe sapt) dar senzatia a fost ca dl dr nu era f convins ca se va rezolva problema asa; si 4 Cialis pentru a testa "in lupta" insa nu m-am expus momentan unui "test".
- pot venele varicoase (mostenire de familie) de pe pulpa piciorul stang avea ceva de spus in problema pe care o am ?
- poate fi o lovitura puternica receptionata in zona cu pricina in copilarie o cauza?
- in prezent, dupa multi ani, am avut polutie nocturna (dupa prima jumate de Dostinex) insa nu a fost o erectie puternica, dimineata am rareori erectie matinala si cand este, nu este completa, sunt atras, intorc capul dupa sexul frumos insa parca imi lipseste fizic acel zvac, am o stare apatica si o senzatie de lipsa de vigoare (inclusiv mentala, lispa de atentie, deficienta de memorie).
Multumesc pentru orice sfat.
3 comentarii
1
31-10-2017, ora 12:51
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Situatia dumneavoastra este una complexa ceea ce inseamna ca si solutia este una complexa. Asta presupune intelegerea faptului ca este nevoie de colaborarea mai multor specialisti pentru rezolvarea situatiei. Pe de alta parte, indiferent de abordarile existente, daca nu aveti o partenera stabila cu care sa aveti contacte sexuale prea multe lucruri nu se vor intampla. sa luati tratament pentru imbunatatirea erectiei doar pentru a avea o erectie puternica, ca sa "vedeti cum este" nu foloseste la nimic.
1. Este destul de clar, din ceea ce descrieti ca exista o problema hormonala: dezechilibrul prolactinei (care, apropo, functioneaza in tandem cu testosteronul), caracterele sexuale nediferentiate, ginecomastia, lipsa pilozitatii etc., lipsa dorintei sexuale arata foarte clar asta. Pentru toate acestea trebuie mers la un endocrinolog-androlog si gasita cauza si respectiv tratamentul potrivit
2. Trauma zonei genitale, varicele, pot indica o problema de functionalitate-circulatie sanguina locala. Pentru aceasta trebuie sa mergeti la un urolog. Ar fi de preferat ca urologul sa fie sexolog pentru ca v-ar putea ajuta si pe partea de disfunctie erectila.
3. Complexele psihologice pe care le aveti nu sunt de natura sa imbunatateasca situatia, ci dimpotriva, ele adauga alte probleme peste cele existente. Pentru aceasta ar trebui sa mergeti la un psiholog-sexolog.
Cu alte cuvinte: exista solutii pentru situatia in care va aflati, totul depinde de determinarea (hotararea) dumneavoastra de a va ocupa de ea, de sanatatea si viitorul dumneavoastra.
Este important sa intelegeti ca partea sexuala este doar o mica parte din situatie, dezechilibrul hormonal poate duce la conditii medicale complicate si este necesar sa va ocupati de acest aspect. Chiar daca pare complicat sa mergeti la mai multi specialisti, nu este; fiecare are aria lui de expertiza si colaborarea dintre cei trei de mai sus este esentiala pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Avem astfel de specialisti care lucreaza in echipe multidisciplinare si daca doriti sa mergeti mai departe va pot recomanda o astfel de echipa.
0
31-10-2017, ora 14:09
kontikki
Nu este medic/terapeut
kontikki
Va multumesc frumos pentru raspuns.

1.In prezent sunt in mijlocul investigatiilor cu un specialist androlog/sexolog.Dupa identificarea prolactinei marite, am stabilit cu dl dr sa incercam acel tratament cu doza minima de Dostinex - insa inteleg de la dl doctor ca chiar si cu acea prolactina marita, nu ea este cauza problemei mele, si ca chiar si daca o reducem, se poate sa nu obtin rezultatul dorit, lafirmatie care ma nedumereste si as vrea sa va cer parerea ? Si apoi, nefiind vorba de o afectiune hipofizara, nu inteleg de unde aceasta prolactina.
2.Pentru varice, voi face un consult flebologic, va voi urma sfatul si voi face si un consult urologic.
3. Ca sa fie si mai incurcat, mi s-au identificat si niste calcifieri ale prostatei, probabil urmarea unor infectii, mi s-a explicat ca aceasta afectiune nu e relevanta pentru problema mea, ce parere aveti?
Pot lua in aceasta situatie capsule de branca ursului? Inteleg ca sunt contraindicate in afectiunile de prostata..
4. Problmea este ca la fiecare specialist la care ma duc, trebuie sa iau povestea de la zero, chiar daca e a 5a vizita. Asa ca, da, va rog daca puteti sa-mi recomandati echipa, as aprecia foarte mult.

Multumesc din nou!
0
01-11-2017, ora 12:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E adevarat ca problema ta Kontikki e una complexa, ce e bine sa fie abordata in echipa…dar dat fiind ca deja ai inceput tratamentul pentru hiperprolactinemie cu un medic sexolog, poate nu strica sa-l continui.

Ai incercat sa discuti si cu un psihosexolog despre problemele tale?
Psihosexologul ar putea lua legatura cu medicul sexolog si sa continue terapia individuala sau de cuplu, de unde ai ajuns acum.
Ai o partenera stabila?

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: