Probleme in căsnicie

13-09-2018
Alinne22
Nu este medic/terapeut
Alinne22
Sunt casatotita de 15 ani sotul mei e mai mare ca mine cu 17 ani se apropie de 60 ani.Am avut pana acu 4 luni o căsnicie fără probleme certuri.
În ultimul an ne am cam îndepărtat unul de altul iar sotul meu era din ce in ce mai ocupat cu telefonul mobil.Acu 4 luni am gasit mesaje de la o colega l am confruntat și mi a spus ca, crede că are sentiment pentru ea.Si crede ca și ea pentru el doar ca totul se petreceam fără să își de a seama. Diferenta de varsta intre ei e de 28 ani De aici au început problemele noastre sotul meu spunându mi ca nu stie daca mai are sentimente fata de mine.Dupa o luna i a spus de sentimentele lui fata de ea și ea de a ei.
În aceste patru luni sotul meu s a îndepărtat de mine am discutat foarte mult. El a ținut legătura cu ea prin telefon la serviciu și s au văzut de cateva ori.El spune că nu sa ajuns la legături intime între ei..El nu se poate decide ce doreste asa ca acu 3 săptămâni i am dat un ultimatum sa decidă ea sau eu (aveam împreună și o fetita).Acu o săptămână a stat de vorbă cu ea si a pus stop contactului de orice fel(se vad aproape in fiecare zi la serviciu).Isi doreste sa se implice 100& in relatia noastra doar ca sentimentul pentru ea mai exista. Si spera sa se diminueze oprind contactul si discutiile cu ea De atunci este foarte deschis discutam mult facem multe lucruri împreună cu copilul ne implicam împreună in treburile casei dar mai mult de atat nu.
Relatia noastra se opreste aici.E ca si cum exista un perete între noi și pana la acel perete e ok dar mai departe nu.Ne oprim sau mai bine zis se opreste totul la un sărut de buna dimineata sau somn usor.Atat a rămas din relatia noastra.Eu imi doresc sa reusim sa fim din nou o familie îl iubesc dar uneori nu stiu cum sa ma comport ce sa fac sa putem face un pas inainte.Stiu ca e nevoie de timp dar uneori e foarte greu.După discuția cu ea i am cerut să o blocheze pe tel si retele de socializare dar a spus ca nu doreste sa faca asta si se va mai gândi nu e pregatit .E decis să își caute alt servici dar deocamdată stagnează.
I am propus sa mergem câteva zile cu copilul la munte dar mi a spus ca i se pare prea devreme și nu e pregatit.În ultimele patru luni am fost de câteva ori împreună plecati chiar in concediu.
Intrebarile ar fi multe eu am impresia ca el nu se implica 100% sa putem reface relatia și sa descoperim daca el mai are sentimente fata de mine.
I am propus și terapie dar nu vrea.
6 comentarii
0
13-09-2018, ora 17:57
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Se pare ca sotul este atras de diferentele mari de varsta. Este foarte posibil ca asta ascunde ceva. Nu stim ce se afla in spatele acestei diferente de varsta, sau ce nevoi neimplinite are din relatia cu dumneavoastra. De obicei partenera foarte tanara valideaza sau reconfirmă masculinitatea barbatului.
Poate ca aceste lucruri ar trebui discutate cu el. Ce nu (mai) gaseste in relatia cu dumneavoastra, ce nu-l mai atrage?
Dintr-o alta perspectiva, este posibil ca el sa se afle intr-o.repetitie. Incearca inconstient sa repete povestea prin care a trecut cu dumneavoastra.Iar asta este o dovada ca nu stie ce cauta, de aceea nu gaseste si atunci incearca din nou, in speranta ca de data asta va gasi.
0
13-09-2018, ora 19:40
Alinne22
Nu este medic/terapeut
Alinne22
Bună ziua
Aceste intrebari le am adresat soțului meu iar răspunsul lui a fost nu stiu.Sotul meu nu este foarte comunicativ (in general) si in ce priveste situatia noastra eu incep discuțiile și pun intrebarile.Raspunsuri nu prea are nici in ceea ce o privește pe ea.
L am întrebat și ce îl atrage la ea același răspuns nu stiu.
De cand a decis sa termine cu ea discutam multe despre servici copil etc dar nu de noi.
Cand am întrebat cum vom mergem mai departe ce vom face sa se îmbunătățească situația răspunsul a fost nu stiu vom vedea.
0
13-09-2018, ora 20:49
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Cred ca aveti deja raspunsurile necesare dar va este teama sa luati decizia...
Va recomand sa va ganditi si la o alta perspectiva: timpul nu mai curge la fel pentru dumneavoastra si sotul dumneavoastra. Unele lucruri le mai puteti face acum, la 45 de ani, altele peste 5 ani, 10 etc. Si mai ganditi-va ca veti ramane singura atunci cand veti avea mai multa nevoie de un sprijin.
0
14-09-2018, ora 08:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Daca sotul tau nu vrea Alina nu cred ca are rost sa te agati de el.- terapia de cuplu nu o sa mearga
Poate nu strica sa apelezi insa tu la un sprijin psihoterapeutic.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
14-09-2018, ora 10:35
Alinne22
Nu este medic/terapeut
Alinne22
Așa imi da impresia ca nu vrea.El spune că da ca incearca sa faca sa meargă doar ca din punct de vedere al relației soț soție nu e nimic.Din cauza sentimentului pentru ea spune că nu se poate apropia din nou de mine.Avand in vedere ca vrea/vrem să ne dăm o șansă am zis sa încercăm să o luăm de la capăt sa vedem daca mai merge.Doar ca eu nu stiu cum iar el nu ma ajuta in acest moment.E preocupat de cum sa scape de sentimentul fata de ea.
0
14-09-2018, ora 13:44
Alinne22
Nu este medic/terapeut
Alinne22
Domnul doctor Valentin intradevar am raspunsuri dar am și multe întrebări fără răspunsuri sincer nu imi doresc sa iau decizia pentru ca eu cred intr o sansă.Dar e adevarat daca nu credem amândoi e greu. Eu as zice ca e important si Faptul că nu au avut relații intime (după cum spune el).
El spune ne dăm o șansă. Cum facem sa ne regăsim sa ne apropiem sau începutul e comunicare despre orice mai puțin despre noi.Cum le combinam?În timp va veni totul de la sine sau se va prăbuși totul?E bine sa ne înțelegem cum facem pe viitor?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul