Pierderea erectiei in momentul penetrarii

12-06-2018
artivist
Nu este medic/terapeut
artivist
Bună-ziua tuturor!
Vreau sa cer o opinie, o părere neutra referitoare la o problema pe care o consider destul de complexa.
Sunt un bărbat de 36 ani ce nu a avut niciodată contact sexual și sunt bineînțeles virgin. De circa 2 luni trăiesc niște sentimente foarte intense ceva unic iar sentimentele îmi sunt împărtășite total. Între noi este aproape totul : comunicare, erotism, dorinta, avem preludiu intens și ne potrivim pe aspectul asta la fix, exista spiritualitate între noi, respect totul mai puțin pe partea sexuala. Deși atracția este foarte mare, avem amândoi aspect fizic extrem de agreabil si dorinta este foarte intensa de ambele părți, eu am probleme în momentul penetrării deși totul este în regula cu erecția in timpul preludiului care câteodată se întinde și pe ore în șir. Vreau sa precizez ca în perioada asta am fost foarte aglomerat cu joburile mele și m-a simt epuizat de acest aspect intervenind aici și relația cu ea care este solicitanta într-un mod foarte plăcut. Vreau sa va întreb care ar fi cauzele problemelor. Eu tind sa cred ca ar fi oboseala intensa resimțită dar ma gândesc și la faptul ca actul sexual în sine este ceva nou pentru mine.
4 comentarii
0
12-06-2018, ora 18:17
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua
Dați vă timp cunoașteti va mai bine având încredere în voi și totul va fi ok fiti relaxați
0
12-06-2018, ora 21:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Cred ca exista mai multe perspective asupra situatiei:
- chiar daca nu ati avut contacte sexuale cu o femeie pana acum banuiesc ca v-ati eliberat prin masturbare; daca masturbarea a fost asociata cu pornografia este foarte probabil ca organismul dumneavoastra s-a obisnuit cu acest tip de stimulare si nu raspunde la altceva
- ma gandesc ca au existat niste motive care v-au impiedicat sa incepeti viata sexuala, poate ca a existat o teama inconstienta fata de o relatie, respectiv fata de actul sexual. Organismul traieste aceasta stare de teama si ea iese la iveala in "momentul zero", la penetrare, atunci cand realitatea nu mai poate fi evitata
- preludiul prelungit nu ajuta ci dimpotriva: prelungeste o stare de excitatie care nu descarca prea multa vreme, iara aceasta stare duce de obicei la o stare paradoxala, adica opusul ei, respectiv pierderea erectiei
- repetarea starilor de excitare fara descarcarea corespunzatoare produce in timp o stare de tensiune nervoasa, respectiv de oboseala accentuata
- pare ca sunteti mai preocupat de joburile dumneavoastra decat de avea o relatie. S-ar putea ca aceste joburi sa fi fost felul dumneavoastra de a obtine placere, satisfactie, implinire; daca accentul a fost pus pe aceasta cale de satisfacere sexul a trecut pe un plan secund, de aceea nu ati fost foarte "motivat| sa gasiti o relatie/sa incepeti viata sexuala normala. S-ar putea ca si acum joburile de care vorbiti sa fie un fel de scuza pentru dificultatile din viata sexuala.
Daca situatia continua ar fi recomandat sa incercati sa vorbiti cu un psiho-sexolog, caci mi se pare destul de clar ca problema nu este una organica/medicala ci mai degraba una psihologica.
Indifernt care ar fi cauzele este important sa intelegeti ca situatia poate fi remediata si ca va puteti bucura de o viata completa si o activitate sexuala satisfacatoare.
0
13-06-2018, ora 10:19
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pierderea virginitatii e adesea insotita de o neliniste asociata performantei sexuale.
Probabilitatea de a fi vorba un obstacol psihic e mare daca erectiile sunt prezente dimineata, in timpul noptii sau la autosatisfacere. Poti programa o sesiune de psihosexologie.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
16-06-2018, ora 11:30
artivist
Nu este medic/terapeut
artivist
Am încercat de 2 ori și nu a decurs ok cu prietena mea și îmi este frica sa mai încerc încă o data. Problemele de erecție sunt numai în timpul actului în sine, nu am probleme la autosatisfacere și în timpul preludiului. Perioada în care am încercat a coincis cu stresul examenelor din sesiune la o facultate, munca fizica intensa într-o pescări și munca într-o sera de legume, ambele fiind foarte solicitante din punct de vedere fizic, lipsa de somn din ultimele săptămâni maxim 3 ore pe noapte plus nopțile pierdute fără odihna cu ea. Am o stare de oboseala generalizata și nu am energie sa funcționez la capacitate maxima în special de când am cunoscut-o pe ea. Grijile și stresul cotidian sunt la ordinea zilei la mine.
Într-adevăr datorita lipsei vieții sexuale reale am asociat masturbarea cu filmele erotice destul de des.
Ma gândesc ca un impact au avut și doua experiente mai puțin plăcute din copilărie la vârsta de 7 și 8 ani când s-au întâmplat chestii care pot sa spun ca ar fi un fel de abuz ( prima mea experienta sexuala la 7 ani când am dormit cu fata de 15 ani a unei prietene de familie a părinților + 3 întâmplări la aceeași vârstă cu doua femei de origine rroma). Nu a fost ceva grav dar simt ca acele experiente m-au făcut sa vad cu alți ochi o femeie/fata la vârsta respectiva și mi-a afectat cumva relaționarea cu sexul opus. Precizez ca nu ma gândesc la aceste aspecte când sunt cu prietena mea sau în viata de zi cu zi dar ma gândesc ca în subconștient ar avea o influenta asupra mea.
Încerc tot timpul sa fac o introspecție în sinele meu în ultimele luni de când sunt cu ea dar nu prea ajung la vreo concluzie certa.
Ma gândesc ca nici nu am avut o relaționare pe subiectul sexual în familie. Era un subiect tabu.
Poate conteaza și aspectul ca între mine și prietena mea este un grad de rudenie (părinții noștri sunt veri de gradul 2) deși eu cu ea nu am avut nici un contact social vreodată, ne-am văzut cred ca 1 data sau de doua ori în viata, iar întâlnirea noastră a fost oarecum întâmplătoare. E dificil și sa vorbesc aceste aspecte în familie datorita situației în sine și incertitudinii dintre noi doi pe partea sexuala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pierderea erecției - cauze, remedii, tratament și sfaturi utile
  •