probleme încă de la naștere: orl? neurologice?

30-06-2017
monica58
Nu este medic/terapeut
monica58
Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat / o părere / o adresă în România sau străinătate - în legătură cu problemele de sănătate ale unui nou născut:

Încă de la nastere, a avut stridor (prezent pana la operatie) si se cianoza cand plangea (nota lui la nastere a fost 8 din cauza culorii). In maternitate a fost tinut la oxigen din cand in cand, nestiind care este problema lui, de fapt. Tot aici i s-a facut si o radiografie pulmonara care ni s-a spus ca a iesit bine. Dupa 5 zile, a fost transferat din maternitate la spitalul Marie Curie.

In urma unui consult ORL au descoperit ca are coarda vocala stanga paralizata. Dupa 7 zile de monitorizare la terapie intensiva (perioada in care nu a avut nevoie de interventii pentru a respira), intr-o criza de plans a ajuns cu saturatia la 50%. Atunci au decis sa ii faca traheostomie. A fost operat la 12 zile.

De cand a fost externat am fost lunar la ORL pentru a-i schimba canula si a-i face fibroscopie. Ni s-a spus ca nu se vede nicio imbunatatire. De vreo trei saptamani, insa, au inceput sa se auda sunete la plans, tusit sau stranutat.

Mai jos sunt investigatiile pe care le-am facut pana acum si pentru care pot prezenta rezultatele:

- ecografie cardiaca (rezultat in biletul de externare)
- ecografie transfontanelara (rezultat in biletul de externare)
- radiografie pulmonara in maternitate (pentru care nu avem rezultatul, dar ni s-a spus ca nu s-a descoperit nimic anormal)
- angioCT
- RMN cap si gat la varsta de 3 luni
- examen neurologic

Vă mulțumim!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul