Probleme intr o relatie de 2 ani si jumatate!

08-04-2016
anduticu
Nu este medic/terapeut
anduticu
Buna seara! Am o relatie de 2 ani si jumatate cu o fata de 17 ani eu am 18, eu sunt Berbec si ea Capricorn! Relatia noastra a fost ca o poveste din prima secunda cand ne am intalnit, totul a fost ca la carte, totul a inceput de la 0 din toate punctele de vedere pentru amandoi! Eu o iubesc din tot sufletul, pentru mine reprezinta totul, este pur si simplu omul care ma face sa vad totul frumos! Nu am jignit o nu am tradat o nu am inselat o niciodata! Intotdeuna a fost pentru mine si am facut o sa se simta unica si cea mai speciala fata!

Dar ca in orice relatie mai apare si cate o cearta! Niciodata certurile noastre nu a fost serioase sau din motive intemeiate! Intotdeuna cand ne am certat ne am certat din nimicuri din lucruri inutile din plictiseala!

Dar problema a aparut de 3 saptamani! Ne am certat din cauza unui meci de fotbal foarte rau am avut 2 tentative de a ne impaca si niciunul din noi nu a renuntat la cearta! Apoi ea a mers singura la o petrecere cu prietenii nostri unde nu stiu ce a facut pentru ca nu mai aveam nici un fel de dialog! Eu a doua zi am intrat intr o operatie si doua zile am fost intr o stare foarte grava de santate cand m am trezit nu aveam nimic scris de la ea iar singura cale de comunicare era mail ul! Am inceput sa ii scriu si rar primeam cate un raspuns urat negativist in care imi spunea ca totul s a terminat nu mai exista nimic intre noi, nu ii pasa de nimic trecutul e trecut! Am incercat sa gasesc cele mai frumoase cuvinte mi am cerut scuze am ajuns sa o implor am spus tot ce aveam de spus iar decizia ei a ramas acceasi! Cand am iesit din spital peste o saptamana mi a spus ca ar avea pe cineva si prima data al luat o ca pe o gluma! Pentru ca ea a fost un om la fel de fidel ca mine si niciodata nu am suspectat o! Am incercat in continuare sa comunic cu ea sa ii vorbesc dar nimic mi a spus ca ea e fericita ca totul e bine.

Astazi i am cumparat un buchet de flori si am asteptat o la locul unde lucreaza si in primele momente m a ignorat apoi a venit sa discutam dar comportamentul ei era indiferent! Mi a spus ca nu poate lua buchetul pentru ca se vede cu altcineva iar decizia ei ramane neschimbata! Dupa alte discutii a inceput sa se schimbe cu totul sa ma asculte si sa ajunga la acceleasi pareri cu mine am lasat totul asa si i am spus ca pana la ora 7 o voi astepta in parc! Ea poate alege ce sa faca! Macar sa vina sa vorbim! Nu a venit nici macar nu m a sunat! Impresia mea era ca nu stie ce sa aleaga! Si i am lasat lucruri la care sa gandeasca!

Chiar nu inteleg! Fata aceasta reprezenta totul pentru mine am facut tot ce am putut posibil pentru ea m am daruit total relatiei, i am fost alaturi intotdeuna in orice problema orice idee! Totul! Cu siguranta amandoi avem defecte si facem greseli! Dar chiar aveam o relatie extraordinara! Si certurile erau niste nimicuri, eram ca doi frati care se ceetau pe culoarea jucariei! Nu inteleg! Sunt distrus din toate punctele de vedere! Sunt la pamant! Cel mai frumos moment al zilei este cand dorm si nu ma pot gandi la ea! Nici nu stiu ce sa mai scriu ce sa spun!

Nu inteleg cum totul se poate schimba intr o clipa! Ce te poate face sa te schimbi intr o clipa? Cum poti alege sa fi cu altcineva si in doar o saptamana sa devina mai important decat cel care ar face absolut orice pentru tine! Ma doare tot ce scriu! Sunt pierdut total! Va rog ajutati ma! Merita sa mai insist? am insistat 3 saptamani, deja imi pierd orice speranta iar faptul ca azi am aflat ca are pe altcineva m a distrus... Merita sa mai fac ceva? Merita sa mai incerc? Sa o las sa se linisteasca? Sa o uit? Sa trec peste? Sa astept? Isi va da seama nu isi va da seama? Nu stiu! Astept raspunsul dumneavoastra! Multumesc!
12 comentarii
0
08-04-2016, ora 07:57
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Prima iubire in adolescenta spun specialiștii, are rolul de relației de referinta, dar nu durează pe viață. De ce ? Pentru că nevoia de comparare este foarte importantă, trebuie să mai cunoști și alte persoane și doar prin comparație înțelegi cum a fost prima relație. Al doilea motiv este maturizarea celor doi parteneri. Din păcate, prima iubire este foarte frumoasă, dar foarte rar persoanele rămân împreună și își întemeiază o familie. Bucura-te de ce a fost, păstrează în suflet amintirile frumoase din această primă relație și mergi înainte. Viața e o stradă cu sens unic. Modul în care cineva înțelege să întrerupă o relație spune adevărul despre calitatea acelei relațiii sau a investiției lui în acea relație. Iar fosta ta prietenă și-a spus părerea.
Psiholog principal Psihosucces Camelia Stavarache
0
08-04-2016, ora 09:16
anduticu
Nu este medic/terapeut
anduticu
Va multumesc! Dar ideea mea este urmatoarea! Eu sincer nu ma astept la nimic, adc in acest moment nu stiu ce va fi, poate nu o sa mai sune niciodata, sau poate maine spune ca facut o greseala si se intoarce! In mod normal stiu ca asa este trebuie sa imi vad de viata mea! Dar eu imi doresc mult sa refacem relatia!
0
08-04-2016, ora 11:50
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna Andu, in orice relatie este foarte importat sa-l respectam pe celalalt si sa-i respectam deciziile. Din moment ce fosta ta prietena a ales sa inceapa o relatie cu un alt baiat este clar ca si-a dorit altceva. Ai incercat sa o convingi sa renunte la despartirea voastra, dar fara succes...se pare ca este hotarata! Centreaza-te asupra propriei persoane, constientizeaza calitatile pe care le ai! Gandeste-te ca undeva este o fata care te va aprecia in totalitate si care astepta sa te cunoasca. Multa bafta!
0
08-04-2016, ora 12:01
anduticu
Nu este medic/terapeut
anduticu
Multumesc mult pentru sustinere! Este normal sa ii respect decizia! Doar ea stie de ce a ales altceva! Si fiecare alege pentru el in viata! Daca isi va da seama mai devreme sau mai tarziu de ce a facut, asa cum a ales pe altcineva asa poate alege sa indrepte lucrurile daca va mai avea ce sa indrepte si nu va fi prea tarziu! Este normal sa incerci lucruri noi in viata ta, dar nu poti face rau altor persoane! Acum nu stiu ce cred, poate nu stie ce este cu ea ce este in mintea ei, poate face lucruri din razbunare, suparare! Doar ea stie ce va alege! Fiecare zi aduce ceva nou!
0
08-04-2016, ora 13:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Las-o in pace si incearca sa te reorientezi.
0
10-04-2016, ora 11:27
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sa-ti fie invatatura de minte pt toata viata sa nu te mai increzi total si neconditionat in femei !
0
11-04-2016, ora 15:05
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca iti este foarte greu Andutic. E posibil sa te intrebi: Ce anume s-a intamplat? De ce a luat ea aceasta decizie?…in special ca ai facut-o sa se se simta “unica si cea mai speciala fata”. Sunt insa intrebari la care doar ea poate sa-ti ofere cu adevarat raspunsuri (daca e de acord, bineinteles).

Din pacate nu o sa gasesti pe forum raspunsuri la intrebarile tale.. Desi cred ca e foarte dificil, incearca sa discuti cu ea si sa o intrebi cum a vazut ea relatia dintre voi in toata aceasta perioada. lncearca sa accepti situatia si sa inveti ceva din ea, pentru a nu se mai repeta.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
18-04-2016, ora 08:33
Laurentiu2016
Nu este medic/terapeut
Laurentiu2016
Cu toate ca iti vine foarte greu, stiu cum este sa treci prin asa ceva, oarecum asemanator, pentru binele tau si pentru faptul sa nu te umilesti in fata ei, las-o in pace...asa sunt femeile, vor distractie, bani;celebritate, ceva nou.Cand se satura de tine, treburile astea se uita imediat, noi in schimb, "porcii" de barbati mai trebuie sa suferim putin.Scoate-o din mintea ta, gandeste-te ca aceasta fiinta a fost doar un gunoi in viata ta.
0
18-04-2016, ora 10:57
anduticu
Nu este medic/terapeut
anduticu
Multumesc pentru raspunsuri!
0
18-04-2016, ora 13:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Laurentiu2016

De ce nu iti respecti prietena sa astepti pina la casatorie sa intretii relatii sexuale cu ea ca sa nu mai ai parte de gunoaie ?
0
18-04-2016, ora 22:08
Laurentiu2016
Nu este medic/terapeut
Laurentiu2016
Nu ma refer la faptul ca este un "gunoi" deoarece a facut sex inainte de casatorie.Termenul de "gunoi" il asociez cu aceste fiinte care chipurile sunt indragostite pana la nebunie de tine, iti dau impresia de o relatie stabila, prieteni, familie, dar ziua urmatoare este in bratele altuia, mult mai indragostita.Scuze daca am ofensat pe cineva, dar dupa ce te arzi o data, sufli si in iaurt.Cam asta fac si eu acum, incerc sa invat acest adolescent ca nu tot ce se vede se mananca.Si inca ceva, adu-ti aminte asta: "What goes around comes around" mai devreme sau mai tarziu
0
18-04-2016, ora 23:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se sufera mai putin daca nu ai relatii sexuale. Incercati sa va cunoasteti bine prietenele si sa vedeti ce fel de persoane sunt si cum reactioneaza cu parintii, rudele, cercul de prieteni.Cum vorbesc despre viitorul alaturi de voi. Nu mai dati asa frau liber sentimentelor ca nu stiti ce pot ascunde.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul