Probleme la genunchi

03-10-2010
moda emilia
Nu este medic/terapeut
moda emilia
Buna ziua domnul doctor apelez la d-voastra si eu cu o problema persistenta de 3 ani.Am o problema la ambii genunchi.Am facut handbal 4 ani, am stopat 5 ani, apoi am reluat din nou sportul dar din pacate doar 2 sapt am rezistat si atunci mi-am dat seama de problema.Am avut 2 sapt., in care nici macar nu puteam sa mai merg pe picioare, sau sa ma intorc in pat, am mers la medic iar dansul mi-a spus ca e reumatism si eu am zis ca nu se poate la simptomele care le am, dupa consultatie ma trimis la sibiu la operatie, iar la 5 min mi-a facut radiografie si mi-a zis sa merg in ungaria la operatie deoarece acolo sunt specialisti pe articulatii.Am consultat mai multi medici iar din 7, 3 mi-au recomandat operatia cu artroscopic, unii au zis tratament, altii fizioterapii, alti ziceau ca nu am nimic.
Am facut tratament care ma ajutat pe perioada care il faceam dupa terminare durerile erau la fel, calmantele doar pe moment.

Durerile si intepaturile care le am sunt groaznice. Cele mai dese sunt cand ma pun in pat, cand merg pe jos, cand urc scarile. Am avut o perioada in care prima data mi se incalzea tot genunchiul ca si cum as avea o manusa pusa pe genunchi apoi trece si incep intepaturile si durerile. De cate ori indoi genunchii imi pusca foarte tare, iar la durere ii tot indoi si parca se pune os pe os si mai trece din durere. Dimineata cand ma ridic din pat sau cand merg pe jos totdeauna trebuie sa pun picioarele cu grija in paman dearece imi scapa genunchii.Nu pot sa mai fac efort fizic, nu pot sa stau mult cu ei indoiti pe scaun, sau in masina, simt ca si cum mi se taie in doua genuchiul. Dupa parerile medicilor in 2007 am facut si RMN-ul iar rezultatul este urmator: " Prezenta unui chist meniscal extern, corn posterior cu diametru de 5 mm. Modificarea de semnal lineara in hiper T2 la nivelul cornului posterior, menisc intern in favoarea unei leziuni stadiul I. Ligamentul incrucisat anterior, vizibil doar 1/2 distala, insertia proximala nu se vizualizeaza. Ligamentul incrucisat posterior vizibil pe tot traiectul.

Chiste poplitee cu dimensiuni de 4, 2 mm, 8, 7 mm si respectiv 10 mm. Osteosemnal T2 la nivelul ligamentului colateral extern, insertia distala; discreta lama lichidiana suprapatelara
"Acesta este rezultatul RMN-ul din 2007 pe un genuchii.Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat medical deoarece nu stiu ce sa mai fac, care parere sa o iau in considerare.
Va multumesc mult
8 comentarii
0
03-10-2010, ora 21:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Ne-ati precizat cu lux de amanunte rezultatul examenului RMN, insa nu ne-ati precizat de fapt esentialul: concluziile examenelor clinice ale diferitilor ortopezi.
Examenul RMN este foarte valoros, dar numai ca imagine nemijlocita in mainile ortopedului cu buna experienta in artroscopia genunchiului.
Pana la un examen clinic adevarat este bine sa opriti orice solicitare sportiva, ma ales sporturi deosebit de agresive pentru genunchi :jogging, foot-ball si alte sporturi de echipa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
03-10-2010, ora 21:41
moda emilia
Nu este medic/terapeut
moda emilia
Buna seara,
Problema este ca de la medici ortopezi am primit in urma rezultatului de la RMN si consultatie, doar concluzia ca trebuie operat dar motiv nu mi-au dat, de la un medic am primit un raspuns ca am fost "facuta la norma" si din acest motiv oasele imi sunt slabe, iar un alt medic mi-a recomandat fizioterapii iar daca durerile si simptomele raman la fel atunci o sa urmam operatia dar ceva scris nu am primit de la nici un medic in afara de concluzia de la RMN.
Concluzia de la RMN a fost " Chist meniscal extern stang, leziune de menisc intern corn posterior si chiste poplitee, stare post-intindere ligamentala colateral externa.
Va rog tare mult sa imi spuneti daca se poate, din ceea ce reiese in rezultatul de la RMN, poate fi vorba de operatie?Va multumesc
0
03-10-2010, ora 21:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Rezultatul scris al RMN-ului nu are nici o semnificatie in atitudinea terapeutica, deoarece:
- daca examenul clinic (consultatia) deceleaza o leziune de menisc iar examenul RMN nu o confirma, este nevoie de artroscopie diagnostica si terapeutica.
- daca examenul clinic nu deceleaza leziuni dar ele apar pe examenul RMN, este preferabila evitarea operatiei artroscopice.
Prin urmare este preferabil sa ignorati total rezultatul scris al RMN-ului si sa cautati un ortoped care sa acorde o importanta cuvenita examinarii clinice si sa foloseasca imaginile RMN doar orientativ, pentru confirmarea examenului clinic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-10-2010, ora 12:00
moda emilia
Nu este medic/terapeut
moda emilia
Buna ziua va deranjez din nou cu o intrebare.Va rog tare mult daca se poate sa imi spuneti la ce va referinti cand spuneti artroscopie diagnosticala si terapeutica, nu stiu ce inseamna.
Eu stiam doar de operatie cu artroscopic care stiu ca este un aparat, atat tot.
|Va multumesc
0
05-10-2010, ora 14:06
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in primul rand trebuie sa stiti ca imaginea care se obtine prin RMN este una artificiala facuta de computer si interpretata de un radiolog dupa criterii obiective si subective, desi este foarte detaliata nu se compara cu ceea ce vezi cu ochii proprii.
prin artroscopie se intelege o operatie prin care se pot examina toate articulatiile mari si cu aparatura performanta si cele medii sau mici.
metoda consta in (la genunchi): doua incizii de 10-15mm pe langa ligametului rotulian (lig, proprium patellae) in stanga si dreapta: prin una se baga un tub care contine o camera si o sursa de lumina rece (nu laser cum se spune popular), pe cealalta se pot introduce ustensile speciale (care au rolul unui cutit, foarfeca sau un shaver care se poate compara cu un aparat de ras electronic). prin camera pot sa vezi ce este in genunchi si pot sa faci (depinzand cat de bun esti in metoda) diferite manevre mici sau medii in articulatie: indepartarea partilor rupte din menisc, netezirea suprafetelor articulare, ligamentoplastii, reinserarea meniscurilor rupte, plastii de mozaic etc
0
06-10-2010, ora 11:04
moda emilia
Nu este medic/terapeut
moda emilia
Buna ziua
Azi am fost la consultatie la un alt medic la spitalul militar din cluj napoca si tot acest lucru mi-a recomandat, operatia prin artroscopie, motivul este leziune de menisc intern si cartilaje.Intr-adevar in legatura cu RMN-ul acelasi lucru mi-a spus si dansul, daca se poate sa il fac daca nu, nu ar fi o problema deoarece el vede la artroscopie, iar RMN-ul ar fi orientativ, In legatura cu cartilajele a zis ca, cu cat voi sta mai mult cu atat acestea se macina mai mult.
Intr-adevar este medic specialist dar totusi, din cele spuse de d-voastra (depinzand cat de bun esti in metoda) recunosc ca mie frica avand in vedere ca este tanar si nu stiu cat de periceput este in artroscopie.
Ce se poate intampla daca nu este priceput in aceasta metoda? Se poate intampla ceva mai grav?sau va fi doar o operatie nereusita si raman in acelasi stadiu de acum?
0
06-10-2010, ora 15:58
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
varsta nu este in corelatie intotdeauna cu experienta mai ales la artroscopie. unii spun ca metoda nici nu se poate invata peste 40 de ani omul obisnuindu-se mult mai greu cu metoda peste o anumita varsta. un medic specialist lucreaza in tramatologie de cel putin 6 ani, deci teoretic a avut timpul sa se perfectioneze in aceasta metoda. interesati-va evental la alti paci care au fost operati de colegul rspectiv
0
23-03-2019, ora 10:36
Diangel102
Nu este medic/terapeut
Diangel102
Buna ziua,
Am 59 ani, 160 cm, 75 kg. Genunchiul drept este umflat de vreo 3 ani, acum parca si mai tare, se vede cu ochiul liber, este vizibil diferit de cel stâng dar fara sa am dureri. Cand umblu mai mult sau fac exercitii se umfla si mai tare dar in afara de un minim disconfort (o mica presiune in fata si in spatele genunchiului) nu simt nimic. Din cand in cand folosesc voltaren (se mai dezumfla putin) si iar o iau de la capat.
Ce ar putea fi, ar fi necesar un film, poate un tratament? Dar având în vedere că nu am dureri si nu ma deranjează decat din punct de vedere estetic parca nu l-aș bâzâi. Doar dacă pe viitor nu va fi mai rau.
Anul trecut am fost operată de histerctomie totala cu tot ce tine de aceasta (chimio si radioterapie) si de atunci mi se pare mai umflat parca tot piciorul drept. Edeme am cand e cald sau stau mai mult in picioare sau mult pe scaun, dar nu sunt exagerate și își revin daca stau cu ele putin ridicate.
Pot continua cu exercițiile ( la kinetoterapeut) ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul