probleme la ochiul stang

25-04-2011
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
De 2 zile am o problema cu ochiul stang. Am niste mancarimi groaznice in jurul ochiului, si pe pleoapa sus si sub spranceana, si sub ochi, deci toata zona din jur. Pielea este rosie, ma trezesc dimineata cu ochiul foarte umflat. Daca ma scarpin (pt ca nu mai rezist) ma si ustura. Durere nu este, doar mancarime, usturime si roseata. Si s-a incretit pielea destul de mult. Nu imi lacrimeaza, nu apare nici un fel de secretie, nu e durere, nu imi afecteaza deloc vederea. Dar ma uit in oglinda si parca arata ochiul putin deformat- rosu, umflat, ridat, si niste mancarimi.!!!!!!
O sa merg la medic dar dupa ce trec zilele astea cu sarbatorile. Insa ma sperie problema si nu stiu ce poate fi. Ce credeti ca am? Si nu stiu exact la ce medic sa merg, la oftalmolog, sau la orl?
Si inca ceva, de cand mi-a aparut m-am spalat zilnic cu un amestec de ceai de musetel cu galbenele. Sa continui cu aceste spalaturi, sau imi fac mai rau? Pt ca am folosit si unguent de propolis cu galbenele si chiar mi-a facut mai rau, s-a inrosit pielea mai tare. Nu stiu cu ce sa imi dau sa imi mai atenueze simptomele pana ajung la medic.
Ma puteti ajuta, va rog?!
6 comentarii
0
26-04-2011, ora 10:06
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Si am uitat sa spun ca la caldura mancarimea se amplifica. Daca merg putin prin soare sau daca imi usuc parul cu uscatorul ma mananca si mai tare si e si mai rosu.
0
26-04-2011, ora 21:21
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Trebuie sa mergi la oftalmolog, mai ales ca se pare ca este vorba despre o dermatita acuta si trebuie sa excludem o celulita preseptala. Acum, avand in vedere simptomatologia, mai ales ca exista mancarime, ne gandim la o dermatita de contact sau o dermatita atopica (eczema). Tu ai antecedente de alergie?Eu iti recomand o igiena locala riguroasa cu apa mai rece fara sapun sau sampon( in special cand este vorba despre o dermatita de contact); local, Tobradex unguent oftalmic -1 aplicatie de 3 ori pe zi, in sacul conjunctival inferior si la nivelul pleoapelor ochiului stang de 3 ori pe zi, 7 zile;de asemenea, un antihistaminic- Ketotifen ( Claritine) 1 tb pe zi, seara, 7 zile. Si nu uita de consultul oftalmologic; numai bine
0
26-04-2011, ora 21:28
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Buna seara! Multumesc mult pt raspuns! Acum a inceput sa se mi se cojeasca pe alocuri, si cand dau cu ceai de musetel ma ustura rau.
0
26-04-2011, ora 21:40
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Foloseste numai apa si ce am indicat mai sus ; si neaparat consult; numai bine
0
27-04-2011, ora 15:36
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Buna ziua dna doctor! Am fost astazi la consult si diagnosticul a fost blefarita eritematoasa (eritem solar recidivant). Iar tratamentul recomandat:
1. Blepharoshampoo - de 2 ori pe zi, folosit permanent de acum incolo;
2.Tobrex unguent- de 2 ori pe zi, doar in jurul ochilor, 10 zile;
3.Cornergel gel- de 3 ori pe zi, in jurul ochilor, 10 zile;
4.Crema pt ochi cu protectie solara, cat mai mare, SPF15, folosita zilnic de acum incolo;
Cum vi se pare tratamentul?
Si as mai vrea sa va rog, daca imi puteti recomanda dvs o crema pt ochi, pt ca nu mi s-a specificat ceva anume in reteta, iar la farmacie nu prea am gasit nimic. Mi s-a spus sa fie o crema dermatologica, pt ochi(sau nu neaparat, poate fi si de fata dar sa o pot aplica in zona ochilor), cu un factor de protectie solara cat mai mare, si hidratanta, adica sa nu fie ceva de plaja, ci ceva de folosit zilnic, ceva si foarte hidratant. Toate cremele care erau la farmacie cu factor mare si hidratante nu se puteau aplica in zona ochilor, scria pe ele: "a se evita zona ochilor". Pana la urma am cumparat un stick pt buze de la Vichy cu SPF 20, despre care farmacista mi-a spus ca il pot folosi si in zona ochilor. Sa fie oare asa? Ma puteti ajuta va rog?
0
28-04-2011, ora 18:03
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Ok, eu cred ca eritemul solar produce o afectare bilaterala( fata este in intregime expusa razelor de soare, doar nu esti pirat) si din cate am inteles eu, in cazul tau, este vorba despre o dermatita ce intereseaza numai pleoapele ochiului stang ; ce sa spun, am dubii legate de diagnosticul acesta. Eu nu iti recomand nici o crema deocamdata ci poarta o pereche de ochelari de soare cu rama lata. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •