probleme mentale sau nu? | Forumul Medical ROmedic

probleme mentale sau nu?

04-06-2009
stefan123456
Nu este medic/terapeut
stefan123456
Buna,

O sa incerc sa descriu povestea mea inceputa acum cativa ani.

Totul a inceput la o sedinta in momentul in care pur si simplu stand pe scaun mi s-a facut rau de simteam ca ma scrug pur si simplu, automat a urmat un atac de panica si tot tacamul incat am ajuns la o policlina cu gandul ca o sa mor.

Se pare ca nu am murit dar de atunci cu perioade mai buen si mai rele aceste stari persista: stare ameteala, lipsa de concentrare (cateodata nu mai pot sa citesc un text cap coada), dureri prin diverse parti ale corpului bineinteles care declanseaza frica ca daca oi fi bolnav grav, frica...

Pentru cei care trec prin asa ceva stiu despre ce vorbesc. Este foarte greu sa traiesti in asemenea atmosfera. ma simt ca si cum toate puterea s-a scurs din mine.

Imediat cum am vreo durere, o asociez cu ceva foarte grav si cu frica de a muri.

De exemplu in ultima perioada ma confrunt cu niste dureri in capul pieptului, ca un pumnal care il simt si in spate la coloana, si niste dureri ca un surent pe spate care se duce pe mana stanga. Dar nu tot timpul, am observat ca daca ma doare in piept nu mai ma doare capul si inverv, cate o durere pe moment :).
Deja cred ca devin cascadorii rasului...

Exista ceva ce as putea face sa ies din starea asta?

Multumesc
S
4 comentarii
0
04-06-2009, ora 13:15
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
salut...in primul rand sa stii ca nu esti singurul care se confrunta cu chestia asta. Trebuie stiut ca viata nu e asa cum crezi tu...si cazi la comanda.trebuie ca sa-ti revii.rezolvarea problemei tale sta la tine...in creierasul tau. Ca solutie e bine sa consulti un psiholog care te va ajuta sa treci peste aceasta. Trebuie sa gandesti pozitiv si sa te bucuri de viata. Iubeste, fii iubit si restul vine de la sine!
Fie ca gandurile bune sa te insoteasca!
0
09-06-2009, ora 23:29
Lizz22
Identitate neconfirmată
Lizz22
din punctul meu de vedere totul se intampla in mintea ta.
cred ca manifestarile initiale au fost rezultatul surmenajului, al stresului acumulat in perioada respectiva, iar manifestarile ulterioare primului "atac" sunt doar in mintea ta.
dar, cel mai bine, ca sa te convingi, mergi la un cardiolog si, daca nu ai vechea conceptie ca doar nebunii merg la psihiatru, tzi-as recomanda sa i faci o vizita.parerea mea e ca te ar putea linisti si te ar ajuta sa scapi de ideile astea hipocondriace.
Mult succes...ca sanatate sunt convinsa ca ai :P!
0
10-06-2009, ora 12:49
stefan123456
Nu este medic/terapeut
stefan123456
Poate sa imi recomande cineva un psihoterapeut bun in Bucuresti?
0
10-06-2009, ora 23:50
laurasaed
Identitate neconfirmată
laurasaed
Intra pe google si cauta un psihoterapeut care este in zona unde locuiesti sau lucrezi.

Laura Saed
Psihoterapeut
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul