Probleme nas, ORL

13-12-2015
Bird
Nu este medic/terapeut
Bird
Buna ziua,
De o perioada (2-3 ani), am probleme cu nasul, acesta fiind infundat mai tot timpul. Daca folosesc speptanazal sau olynth se descongestioneaza pentru cateva ore, iar apoi se infunda la loc. Precizez ca nu sunt secretii lichide, pur si simplu simt ca se infunda... Am urmat de doua ori un tratament cu antibiotice, iar in acea perioada simptomele s-au ameliorat, ne mai fiind nevoie de picaturi. Am fost la un medic ORL (100 lei consultatia), iar aceasta mi-a spus ca este din cauza utilizarii prelungite de picaturi. Mi-a dat sa urmez un tratament cu pastile(antiinflamatorii) doua saptamani parca si un spray cu care imi daedam o data pe zi. Nu au dat niciun rezultat. Am incercat sa folosesc apa de mare... nu a avut niciun efect. Singurul efect notabil a fost atunci cand am urmat trataentele cu antibiotice (pentru alte probleme), atunci chiar nu mai foloseam picaturi, dar la 24 de ore dupa ce am intrerupt, am reinceput sa am probleme. Am probleme atat ziua, cat si noaptea (ma trezesc sufocandu-ma in somn, iar inainte sa mananc trebuie sa imi pun sau nu pot manca... (nu pot sa mananc si sa respir pe gura pentru ca am inec)). Daca ati trecut prin asa ceva sau daca ma puteti ajuta, va rog, pentru ca nu mai suport... Am zeci de flacoane de olynth goale. Multumesc frumos!
14 comentarii
0
14-12-2015, ora 18:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.da. este o rinita medicamentoasa si nu prea exista tratament care sa dea rezultate
2. citeste tot ce gasesti pe forum despre Rinita si tratamentul cu Colargol
este unicul preparat care poate micsora cornetele in volum prin actiunea chimica
3. daca nu ajuta colargol.. unica solutie este micosrarea cornetelor in volum cu Radiofrecventa
0
13-03-2016, ora 17:08
Silebr
Nu este medic/terapeut
Silebr
Buna ziua! Am fost diagnosticata cu reflux gastro esofagian in urma unei analize cu bariu. Am facut si analize la sange de unde am descoperit helicobacter pylori.Mi a fost prescris un tratament cu amoxicilina 1000 mg de doua ori pe zi, claritromicona 500 mg de doua ori pe zi si nexium 40 mg de doua ori pe zi timp de 10 zile. Dupa cele 10 zile am ramas doar cu nexium o pastila pe zi. Precizez ca pe timpul tratamentului m am simtit foartev rau gust amar si parca aveam ceva in gat, ceva bubite pe limba. Acum mai am cateva zile si termin si nexium dar tot nu ma simt bn parca ar fi ceva in gat care ma jeneaza pe limba mai sunt cateva bubite dar nu cum erau la inceput, uneori simt ca nu pot sa respir. O stare genersla proasta. Ce ma deranjeaza este aceasta senzatie urat pe care o am la nas si in gat nici nu stiu cum sa va explic.Care ar fi cauza acestor simptome si ce ar trebui savfac? Multumesc anticipat!
0
14-03-2016, ora 18:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe form mai exista rubrici Boli ORL si simptoem nas, gat, urechi
acolo sunt mii de sfaturi la acest subiect
0
19-03-2016, ora 15:52
Bird
Nu este medic/terapeut
Bird
Va multumesc pentru raspuns! Am inceput de doua zile tratamentul cu Colargol. Am inteles ca trebuie continuat pentru 10 zile. Probabil raspunsul este nu, dar pot sa folosesc olynth in timpul tratamentului cu Colargol? Nu pot dormii daca am nasul infundat, simt ca ma sufoc. Astept un raspuns. Va multumesc!
0
20-03-2016, ora 19:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
primele 2-3 nopti.. poti folosi putin. pana isi face efect colargolul
0
23-03-2016, ora 23:12
angell$
Nu este medic/terapeut
angell$
Buna Ziua! Mamica mea are probleme cu sinuzita de 5 ani, la inceput erau simptomele sinuzitei simple, dupa o perioada stresanta sa agravat foarte tare, fatza umflata, nas infundat mereu...timp de 6 luni a tusit incontinuu, nici sa vorbeasca nu putea, glasul a disparut,..., am trecut foarte multe investigatii medicale, spitalizare dar din pacate nimic nu ajuta, folosea absolut tot ce auzeam ca poate ajuta si ceva a ajutat dupa o foarte mare peroada de chin. Dar de atunci nasul este mereu infundat, la cea mai mica adiere a vintului se inflamiaza fata si apare tusa.investigatiile nu arata nimic grav dar starea in care se afla este foarte rea. As vrea foarte mult sa ma sfatuiti ce investigatii poate sa faca pentru rezultate mai amanuntite si un tratament mai nou posibil si in germania daca exista ceva mai modern.
Va multumesc foarte mult
0
29-04-2016, ora 05:35
ylye
Nu este medic/terapeut
ylye
Buna ziua as avea si eu o întrebare pt cei care știu sa im răspundă. De câteva zile am o usturime in gat si senzație de sufocare când trag aer in piept atunci m-a ustura mai tare. Un specialist rog daca m-a poate ajuta cu un sfat sau un tratament sunt in Germania si vreau sa va spun ca nu am fost la un doctor.??? Mulțumesc foarte mult
0
29-04-2016, ora 11:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
arsurile din gat... sunt rezultatul alimentatiei incorecte si refluxului gastro=esofagian
sa scris mult despre asta pe forum
0
29-04-2016, ora 12:47
ylye
Nu este medic/terapeut
ylye
Ok mulțumesc si ce tratament ar fi indicat sa iau pt asa ceva ținând cont ca sunt si in Germania sa găsesc aici la farmacii daca puteți sa imi ras.?? Va rog
0
29-04-2016, ora 18:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
orice gasesti cu efect antacid, enzime digestive si probiotice
dar esential este regimul corect alimentar
0
13-06-2016, ora 11:53
estera2013
Nu este medic/terapeut
estera2013
Dle medic, v-am scris si anterior despre fetita mea careia i-am facut nenumarate tratamente, dar raminem la aceeasi problema> nasul totuna este infundat. Desi am spalat si cu apa de mare si tot genul de spayuri, nu avem nici un rezultat. Nasul oricum ramane infundat, poate sa aiba sau nu mucozitati. Medicul pe care l-am consultatne-a spus ca e vorba de adenoizi, care trebuie operati. La 2, 5 ani????? Acuma respira mai mult pe gurita, iar in timpul somnului sforaie din acesta cauza. Am utilizat deja si Protargol, dar nasul nu se tine curat mai mult de o saptamina! si revenim la problema din nou. Am uitat sa specific data trecuta ca fetita mea sufera si de Cheratoza foliculara, raspindita in zoma obrajilor. Nu stiu daca are vreo legatura directa...???? Tot la indicatiile medicului, am folosit Nazonex, 1 puf pe zi timp de o luna, dar efectul nu se vede. Acum deja a 2-a luna facem o imunizare cu Bronhomunal. Va multumesc anticipat!!
0
13-06-2016, ora 21:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. pot sa fie mariti polipii ( vegetatiile adenoide) si la2.5 ani. DAR..doar la copii cu probleme de digeste, probleme care duc la alergizarea organsismului.
posibi copilul sa aiba intolerantala lactoza sau gluten
cred ca e cazul de investigatiila gastrologie pediatrica, alergolog,
0
26-08-2016, ora 12:16
estera2013
Nu este medic/terapeut
estera2013
Buna ziua din nou, dle medic. Intr-adevar fetita mea are ceva probleme la acest capitol. Medicul alerglog ne-a depistat Cheratoza foliculara. După un tratament de cateva luni pare ca situatia e un pic mai buna. In paralel am facut 10 proceduri laser (in luna iulie) pentru adenoizi, medicul la care am apelat de aceasta data are speranta ca vom reusi sa inhibam evolutia lor in acest mod. Ne-a spus sa repetam peste 2 luni (adica in septembrie). Dar am revenit la aceeasi problema: se infunda nasul din nou si copilul respira pe gura. Nu are febra, nu are gatul rosu... Nasucul in sine pare ca este inflamat, asa putin vizibil si la exterior. Ne puteti sugera vreun tratament mai eficient? Poate e cazul unor picaturi compuse? Am incercat atatea pe parcursul anului, caci acuma nici nu mai stiu ce sa fac. Ii spal doar cu apa Marimer si atat deocamdata. Multumesc anticipat!
0
30-08-2016, ora 11:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cititi ce ma scris depre tratamentul cu Colargol
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: