Probleme potenta

26-07-2012
bogdanbaga
Nu este medic/terapeut
bogdanbaga
Buna seara...am o problema foarte mare. incep actul sexual fara probleme dar dupa circa 5 minute, penisul 'adoarme'. ce as putea face?
1 comentarii
0
02-10-2012, ora 13:49
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, dacă penisul rămâne în stare flască după ejaculare atunci vorbim despre o ejaculare precoce care implică:
Anxietatea de performanţă - există o teamă ca nu cumva lucrurile să nu se sfârşească prea repede. Fiindcă acest lucru se întâmplă în mod repetat, stresul alături de aşteptări pesimiste accelerează procesele fiziologice.
Recomand tehnicile pentru controlul respiraţiei (respiri mai lent), relaxarea organismului si reformularea modului de gândire (aici este nevoie în general de un psiholog).
Hipersensibilitate şi reactivitate crescută la nivelul penisului ce este corelată cu factorii psihologici pe care i-am descris mai sus.
Există câteva exerciţii care trebuie realizate prin masturbare, te ajută la conştientizare şi autocontrol. Practic ejacularea trebuie amânatâ cât mai mult prin stimularea penisului în regiuni diferite făceti acest lucru zilnic.
Apoi este importantă şi poziţia din timpul actului sexual, anumite poziţii sunt mai puţin stimulante (femeia deasupra, misionar) care trebuie schimbate când masculul se simte prea solicitat.

Apoi este important şi libidoul, ce are la bază factori fiziologici care pot fi antrenati de la nivel psihologic. Pe lângă un stil de viaţă sănătos, mai ales prin sport, recomand. Vă recomand:
-O auto-analiză a momentelor în care vă aflaţi în compania unei femei. Te simţi îngrijorat, ti-e teamă să pierdeţi erecţia?-Relaxarea şi detaşarea de probleme. Stresul în general produce disfuncţii erectile.
-Antrenamentul fanteziilor (atunci când sunteţi în timpul actului sexual, gândeşte-te la tot ce este mai "bun". Mintea trebuie ocupată într-un mod cât mai... productiv.
-Comunicăţi cu partenera despre lucrurile care produc satisfacţie. Dacă nu vă simţiţi confortabil, atunci estemai puţin probabil să obţii performanţe sexuale.

Sper că recomanderările mele vă vor ajuta, dacă aaveţi nevoie de mai multe informaţii aştept să-mi oferiţi mai multe detalii în particular eventual.

Numai bine,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.