probleme psihice?

28-09-2010
placebrian
Nu este medic/terapeut
placebrian
Este vorba despre mama mea, care de 2 ani incoace nu se simte bine, are probleme de sanatate(stomacul si osteoporoza).Are 55 de ani si a fost dintotdeauna o persoana mai dificila, in sensul ca este foarte critica cu cei din jurul ei, dar in ultimii doi ani situatia s-a inrautatit considerabil, desi cu sanatatea sta mult mai bine, tot depinde de noi, eu si tatal meu, sa facem totul pt ea, desi este in stare si singura.Ne cere sa nu mai avem viata si pt ca eu refuz de multe ori sa ii fac toate poftele, m-a lasat pe mine sa ma imbolnavesc si nu imi plateste niciun medicament, niciun doctor, desi am multe probleme care se inrautatesc pe zi ce trece.Tatal meu s-a apucat de baut, eu am insomnii si sunt intr-o situatie psihica foarte deprimanta.In concluzie, familia are de suferit din cauza ei foarte mult, dar ea nu realizeaza lucrul acesta, desi i am explicat de nenumarate ori ca trebuie neaparat sa facem ceva.Eu am ajuns in situatia de a nu ma putea angaja, dupa ce am renuntat la fostul job pt ca eram prea bolnava ca sa mai lucrez, si intre timp situatia este si mai grava.Nici dupa ce am ajuns la spital nu m-a ajutat si ea a ramas singura persoana care are o situatie financiara foarte buna.Am 20 de ani si mi se pare putin anormal ca propria mama sa ma lase sa ma imbolnavesc constient.As vrea sa merg si eu la un psihiatru, dar daca imi trebuie un tratament nu am cum sa il iau si asa mai departe.A fost si mama mea la mai multi psihiatrii, dar de fiecare data a spus ca noi nu o ajutam si ea e victima cand defapt lucrurile nu stau chiar asa.Aveti o solutie?
3 comentarii
0
28-09-2010, ora 23:43
Cathylia
Nu este medic/terapeut
Cathylia
@placebrian..imi pare rau sa o spun, dar cred ca mama ta poate fii bolnava.Nu stiu de ce ca nu sunt psihiatru, dar am vazut multe cazuri asemanatoare..prin spitalele de psihiatrie pe care le-am colindat.Insa fara un diagnostic corect nu o poti ajuta nici pe ea si nu te poti ajuta nici pe tine.
Din ceea ce scrii reiese ca esti cu nervii la pamant in pragul depresiei..iti doresc sa nu ajungi ca noi altii care dintr-o depresie am ajuns la diferite diagnostice mult mai grave si am ajuns sa luam antidepresive si neuroleptice!
Banuiesc ca iti iubesti mama ca fiecare dintre noi, dar daca lipsa afectiunii din partea ei si felul ei de a fii iti distruge viata, ar trebui sa-ti aduni puterile si sa faci ceva pentru tine.
In primul rand du-te la un psiholog...sau la cineva care stie sa te asculte, la o persoana care poate fii alaturi de tine in aceste momente...o prietena buna, o matusa..
Si da vorbeste cu un psihiatru..care poate in afara de un tratament iti poate da si cateva sfaturi utile!!!

Iti doresc pace in suflet, asa cum spune o buna prietena de pe forum Clara_p !!
0
30-09-2010, ora 17:06
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna ziua,

Se pare ca familia dvs. se afla in impas, fiecare membru confruntandu-se cu dificultati ce relationeaza strans unele cu altele. Desi la prima vedere se poate concluziona ca mama este cea care face victime, situatia nu este niciodata atat de simpla, asa cum culorile nu sunt doar alb si negru.
Va cere sa nu mai aveti o viata, va lasa sa va imbolnaviti, il determina pe sotul sa consume alcool... este descrierea unui om cu o putere aproape supranaturala, ca si cum restul familiei ar fi complet lipsita de capacitatea de a gasi in mod independent solutii in situatii complicate.
Oare chiar, singura iesire din situatie ar fi ca aceea ca mama sa-si schimbe atitudinea, sa devina mai preocupata de sanatatea si problemele dvs?
Nu cumva ar fi posibil ca dvs. sa gasiti resursele interioare de a functiona bine si echilibrat si intr-un mediu mai putin favorabil?
Sigur, cu totii ne dorim un mediu cat mai fericit, o familie cat mai armonioasa si iubitoare, un traseu profesional stralucit etc., dar daca toate astea nu au nicio legatura cu realitatea existentei noastre acceptam optiunea de a capitula invinsi de viata care ne loveste pe nedrept? Oare nu puteti face si altceva?

Aveti curaj, succesul nu va intarzia sa apara!

Numai bine!
Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
08-03-2011, ora 11:19
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna Placebrian,

Ma intristeaza povestea ta... asa sunt unele persoane, in special femei, foarte egoiste. Cred ca de la o vreme totul li se cuvine, vezi doamne pentru ca ti-a dat nastere, te-a crescut si tatalui tau i-a facut o frafurie de mancare. dar unde este omenia, unde este sprijinul de mama, consolarea de parine? Acum, eu nu sunt expert, chiar nu imi dau seama cum ai putea sa schimbi atitudinea mamei tale... am auzit ca a aparut un site care pune in legatura pacientii cu psihologii prin intermediul unul fel de messenger (topexperti.ro), poti intra pe acest site sa vb cu un psiholog... poate iti ofera nieste solutii, o noua traiectorie iar daca este necesar ulterior sa iti faci o programare la cabinet.
Nu te da batuta, incearca orice posibilitate care iti iese in cale... incearca sa te consolezi si sa te menajezi si pe tine. Se zice ca toti suntem datori cu o moarte, dar haida sa facem orice sa ne iubim viata.

Mult succes si sanatate iti doresc si La multi ani cu ocazia zilei de 8 martie:)

Clariss
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •