prognatism mandibular

15-09-2017
Muhaha
Nu este medic/terapeut
Muhaha
buna ziua! am 22 de ani si ma confrunt cu un prognatism mandibular de cand eram mica. cazul meu este unul mai bland la modul ca dintii mei din fata sunt aproape unii peste altii, cu tendinta celor de jos de a se suprapune peste cei de sus. am fost la consultatii ortodontice la mai multi medci, si toti mi-au recomandat extractia unui premolar (mentionez ca la varsta de 10 ani mi-a fost extras premolarul 2 din partea dreapta) si anume premolarului 2 din partea stanga. pe langa aceasta extractie, ar mai trebui sa extrag si maselele de minte care nu au erupt inca. am vazut pe internet numeroase poze cu persoane care au fost nevoite sa-si extraga 4 premoari (2 de sus si 2 de jos) pentru a corecta o inghesuiala insa dupa ce au purtat aparatul dentar, fizionomia lor se schimbase dramatic in sens negativ (aveau buzele mult mai subtiri iar cand zambeau se vedea faptul ca maxilarul si mandibula sunt mai mici decat ar fi trebuit. as dori sa stiu daca prin extractia maselelor de minte de jos si a premolarului stang exista riscul sa mi se intample si mie acest lucru. am inteles faptul ca va trebui ca mandibula mea sa fie putin trasa spre posterior insa nu as vrea sa renunt la premolar daca exista riscul ca fizionomia fetei sa mi se modific dramatic. ma puteti ajuta cu un mic sfat? (am citit si subiectele deja existende referitoare la aceasta problema insa consider ca nu se prea potrivesc cu problema mea).
am si o radiografie pe care vi-o pot arata
1 comentarii
0
15-09-2017, ora 15:48
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Tratamentul ortodontic este individualizat pentru fiecare pacient in parte. Nimeni nu poate sa va spuna cum va evolua tratamentul.
Extractia molarilor de minte este obligatorie in tratamentul ortodontic.
Extractia premolarilor se recomanda dupa ce se efectueaza niste masuratori pe radiografii. Nu este o regula obligatorie.
Fizionomia fetei se modifica odata ce modificarea oaselor maxilare.
Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: