prognatism mandibular

12-02-2008
viovio
Nu este medic/terapeut
viovio
Buna ziua.
am 19 ani si la 17 ani am fost diagnosticata cu prognatism mandibular.
in urma acestei boli, cei doi dinti din fata sunt mai mari decat restul
pentru aproximativ un an am purtat un aparat dentar.
as dori sa-mi spuneti daca este vreo cale pentru a-mi rezolva problema cat mai repede(chiar pe cale chirurgicala) si unde anume as putea face acest lucru.
multumesc.
180 comentarii 12 ..... 5 6 Înainte ›
0
12-02-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Intamplator si eu am avut aceasta problema, dar a fost descoperita la 14 ani si s-a rezolvat cu o gutiera plan-inclinata pe care am purtat-o pe dintii de pe maxilarul inferior si care mi-au corectat ocluzia dentara. Progenia mandibulara (prognatismul) se corecteaza chirurgical, cu succes, la clinicile de chirurgie oro-maxilo-faciala ( la Tg. Mures, de exemplu), dar numai dupa incheierea completa a procesului de crestere (dupa 20 ani). Cat priveste marimea dintilor, cred ca e si mai simplu, pentru ca se pot slefui si imbraca frumos..in ceramica.
0
12-02-2008, ora 00:00
viovio
Nu este medic/terapeut
viovio
mi-ati putea spune un cabinet medical bun care imi poate rezolva problema cu marimea dintilor?
0
12-02-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Cred ca orice cabinet poate face asta, dar...ramane de vazut cat de frumos o sa arate dupa. Mai trebuie insa vazut daca dintii tai sunt intr-adevar mai mari, sau doar este o iluzie datorata faptului ca dintii de jos se afla inaintea celor de sus...adica invers...
Daca esti din bucuresti...ptr rezolvarea chirurgicala.la facultatea de stoma...prof. Bucur. Ti-l recomand in cunostinta de cauza. Dr. Cosmin Marin
0
13-02-2008, ora 00:00
viovio
Nu este medic/terapeut
viovio
dintii mei de jos nu au ajuns inca inaintea celor de sus.
iar aceia de care spun ca sunt mai mari, sunt vizibil mai mari decat restul.
cum as putea lua legatura cu prof.Bucur?
0
13-02-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
In cazul acesta.1. nu prognatismul face ca dintii sa fie mai mari
2. prognatismul tau este compensat...in mai mare sau mai mica masura
3. in stadiul actual as sugera un tratament ortodontic ca sa se impiedica avansarea dintilor inferiori.Tratam chirurgical...nu vad de ce
0
25-02-2008, ora 00:00
someone367
Nu este medic/terapeut
someone367
Buna ziua! am 21 ani, si in urma cu un an am aflat ca am prognatism mandibular, care poate fi corectat printr-un tratament de 2 ani, cu aparat dentar, si ulterior interventie chirurgicala. acum suntem in momentul in care trebuie sa ne hotaram daca sa incepem tratamentul, pt ca o data inceput, trebuie dus pana la capat. ceea ce ii sperie pe parintii mei, sunt eventualele urmari negative ale operatiei. stiu ca exista riscul ca un nerv sa fie atins, si buza de jos sa ramana amortita, insa va rog sa ma sfatuiti, daca aceasta operatie este intr-adevar asa de riscanta, si care este procentajul de nereusita. si va rog, daca puteti, sa-mi trimiteti pe adresa de e-mail, fotografii ale persoanelor care au suferit o astfel de interventie. va multumesc!
0
12-03-2008, ora 00:00
intrebatoare
Nu este medic/terapeut
intrebatoare
daca poate cineva sa raspunda la cerinta adresata de "someone367"... m-ar ajuta si pe mine enorm! Ma gasesc in aceeasi situatie.

multumesc :)
0
06-04-2008, ora 00:00
max05
Nu este medic/terapeut
max05
Eu am suferit aceasta operatie pe 26 martie.Acum sunt in faza de recuperare, dar sa o luam cu inceputul.In 2006 ( aveam 28 de ani) m-am hotarat sa ma duc la un medic ortodont pt un aparat dentar din cauza ca aveam dintii f strambi si vroiam sa rezolv si problema prognatismului.Doctorul mi-a spus ca doar cu aparatul nu rezolv problema prognatismului pt ca era prea avansat si trebuie rezolvat pe cale chirurgicala.Am pus aparatul si am rezolvat problema dintilor strambi iar in martie 2008 am fost programat pt operatie.Pt ca sunt din Constanta operatia am facut-o aici la Clinica BMF.Pregatirea operatiei la mine a constat in scoaterea celor 2 masele de minte(in februarie 2008) de pe mandibula pt a face loc sa taie dupa care am asteptat o luna.Operatia a fost facuta cu succes si a constat in taierea mandibulei cat a fost nevoie si lipirea mandibulei cu 2 placute din titan fixate de mandibula cu 4 suruburi f fine pe care le voi scoate peste 1 an.Datorita acestei metode recuperarea merge f repede.Dupa operati am stat 5 zile internat in spital urmand un tratament injectabil cu antibiotice pt a preveni infectiile postoperatorii.Nu au fost deloc dureri dupa operatie, singurele parti rele sunt ca iti leaga mandibula de maxilar f strans ca sa nu se miste si trebuie sa mananci cu paiul.Mandibula o ai legata de maxilar o saptamana(f strans) dupa care o sa fie legate cu niste chestii provizorii elastice si este mult mai bine.Eu mai am 6 luni de purtat aparatul pentru corectarea fina a ocluziei dentare pt ca nu se poate rezolva doar prin operatie.Multumesc echipei de doctori care m-a operat.
0
06-05-2008, ora 00:00
d3pl3y
Nu este medic/terapeut
d3pl3y
am 19 ani si am fost diagnosticat cu prognatism mandibular. Am purtat un aparat dentar acum vreo 10 ani dar am abandonat.Acum este necesara o interventie chirurgicala. Sunt din Constanta iar dr. ortodont mi-a spus de o viitoare operatie in Bucuresti, dupa varsta de 20 ani. max05 te rog daca poti sa-mi dai un email pentru a clarifica unele aspecte.
0
09-10-2008, ora 00:00
someone367
Nu este medic/terapeut
someone367
am mai scris prin februarie pe acest forum si revin cu problema, sper sa primesc raspuns. de cand am aflat ca am prognatism mandibular nu mai pot sa ignor acest lucru, si ma gandesc tot timpul ca e o problema care poate fi rezolvata. ezit insa sa incep tratamentul. stiu ca dupa aparatul dentar urmeaza operatia si 'asta ma sperie oarecum, pt ca este o operatie importanta, si e vorba despre aspectul fetei, adica ceva serios, nu te poti juca cu lucrul 'asta. as dori sa primesc sfatul unui medic, cat de mari sunt riscurile la care ma supun prin aceasta operatie. chiar daca decurge bine, atat operatia cat si perioada de recuperare, pot exista totusi consecinte pe termen lung?!adica e ceva care a fost taiat, si nu mai e ca la inceput; poate ca atunci cand se schimba vremea sau e prea frig afara pot aparea oarecum complicatii (sa tie se instrambe grua, sau dureri in zona unde a fost taiata mandibula etc). Am fost deja la un medic ortodont si medic chirurg, si ei mi-au zis ca atunci cand vreau sa incep tratamentul sa revin la cabinet.
si de aceea, as vrea ca sa cer parerea mai multor persoane, care poate chiar din experienta proprie, sa ma asigure de ceea ce inseamna aceasta operatie.
Va multumesc!
0
09-10-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Ar fi bine ca medicul chirurg sa mai fi facut ceva asa pana acum.
0
09-04-2009, ora 10:10
dcorodan
Nu este medic/terapeut
dcorodan
Buna ziua, am si eu o intrebare legata de prognatismul mandibular. Credeti ca un copil diagnosticat cu prognatism mandibular la 11 ani are sanse prin purtarea aparatului cu constiiciozitate sa evite operatia ulterioara? Momentan nu este foarte vizibila aceasta diferenta(ma refer la aspectul fizic)
0
06-05-2009, ora 19:00
Adolce
Nu este medic/terapeut
Adolce
Buna ziua ! Am 20 de ani si din pacate si eu am fost diagnosticata cu prognatism mandibular cand eram mica. Pot sa spun ca sunt un caz mai fericit...daca se poate spune asa...si anume din cauza faptului ca acest lucru nu mi-a modificat foarte tare fizicul, observandu-se foarte putin din profil. Doar 5 dinti de jos "calca" peste cei de sus. Cand am fost mica nu am vrut in niciun caz sa port aparat dentar...nu am dat foarte mare importanta, ba chiar am ignorat acest lucru. Acum imi pare rau...regret cand ma gandesc k la varsta pe care o am, poate totul ar fi fost deja de mult rezolvat. In schimb am aflat, nu de mult, de aceasta operatie care se poate face. M-ar interesa sa aflu cat mai multe detalii despre aceasta procedura si pasii pe care trebuie sa-i urmez. Mai trebuie sa mentionez ca momentan nu sunt in Romania, studiez in strainatate. Mi-am planificat ca in iulie sa ajung in Romania si de aceea as vrea sa stiu dinainte ceea ce trebuie sa fac. Sunt constienta ca mai intai va trebui sa merg la un consult la un specialist. Daca imi puteti recomanda unde anume as putea sa merg v-as fi foarte recunoascatoare. Daca se poate in orasele Constanta sau Bucuresti ar fi foarte ok. De asemenea as dori sa vorbesc si cu alte persoane care au trecut printr-o astfel de operatie. Imi doresc sa rezolv cat mai repede aceasta problema si sunt gata sa fac tot ce trebuie. Va multumesc anticipat !
0
07-05-2009, ora 10:01
andreea33
Identitate neconfirmată
andreea33
ptr. dcorodan
Ideal ar fi un tratament cu aparat fix.Se realizeaza o ocluzie (muscatura ) buna si apoi se poate indeparta aparatul.Pacientul se monitorizeaza pana la 19-20 de ani.Aparatul corecteaza doar muscatura nu si aspectul fetei.
1
07-05-2009, ora 13:09
intrebatoare
Nu este medic/terapeut
intrebatoare
Am sa va spun ce am facut eu... poate ajuta pe cineva :) ! Port aparat dentar fix din 29.05.2008. Mi s-a rezot muscatura, deci NU mai e nevoie de operatie! Singurul dezavantaj este ca acest lucru cere timp, dar rezultatele fac totul sa merite!
Va recomand sa vorbiti fiecare un medic ortodont, sa discutati cazul vostru si daca exista posibilitatea evitarii interventiei chirurgicale. Aceasta, desi rezolva problema intr-un timp relativ mai scurt, aduce cu sine consecintele unei OPERATII, care nu sunt de trecut cu vederea.
Va doresc sa zambiti stralucitor :) !
0
07-05-2009, ora 13:39
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
asemenea interventii chirurgicale se fac la spitalul universitar " Dan Teodorescu" in Bucuresti de catre Prof. Dr Bucur. Pe strada Plevnei Nr. 19 la et. 3 mergeti va faceti o programare, o sa vi se dea un set de radiografii si de poze si vi se va face o programare pt interventie. Oricum tratam, entul prognatismului nu se poate face numai chirurgical, el tb coroborat cu cel ortodontic deci este de durata mai indelungata si un pic mai complex. Daca ajungeti la o programare la Prof. Dr. Bucur puteti sa-i cereti sa va arate si cateva poze cu cazurile rezolvate.
0
23-06-2009, ora 10:49
marinela44
Nu este medic/terapeut
marinela44
Pentru Adolce.
Buna. Sunt in a sasea saptamana de la interventia chirurgicala de corectare a ocluziei si sunt extrem de multumita. Interventia mi-a fost facuta in Cluj de catre o echipa de medici romani, super-specializati in Germania, de un profesionalism cum mai rar intalnesti.
La tine, la varsta ta, purtarea unui aparat dentar va fi probabil obligatorie, asta avand rolul de a aduce in pozitie paralela axele dintilor de sus si de jos.
Pasii ar fi acestia:
- consult la profesorul care urmeaza sa conduca interventia
- consult ortodontic
- tratarea absolut tuturor dintilor cu probleme
- dupa incheierea perioadei de protazare, interventia.
Am fost operata de o echipa de 5 medici si anestezist, interventia a durat 5 ore. Zona fetei ramane pentru o perioada amortita, ceea ce este nemaipomenit, pot spune, pentru ca nu au existat absolut deloc dureri, de nici un fel. Este foarte important sa fie urmate intocmai indicatiile medicale dar cel mai important este sa-ti doresti din tot sufletul sa rezolvi problema. Succes!
0
29-06-2009, ora 18:16
dds28
Nu este medic/terapeut
dds28
Pentru marinela 44: Buna am aceeasi problema ca si tine si urmeaza sa fac operatia la sfarsitul anului tot la Cluj. As avea nevoie de mai multe informatii daca nu te deranjeaza. Adresa mea de mess este cipriana.potinteu. Multumesc frumos
0
20-07-2009, ora 12:23
mucha_2308
Nu este medic/terapeut
mucha_2308
buna.fratele meu a fost diagnosticat cu prognatism mandibular. imi poate spune cineva care a suferit o interventie chirurgicala de acest gen la ce pret poate ajunge?multumesc
0
22-08-2009, ora 11:16
issa11
Nu este medic/terapeut
issa11
cat costa o astfel de operatie? si cam cat dureaza perioada de recuperare?
0
23-08-2009, ora 12:19
didi01
Nu este medic/terapeut
didi01
buna
urmeaza sa fac o operatie in acesta toamna as vrea sa vorbesc cu cineva care s-a operat la pof. dr bucur alexandru.
0
18-09-2009, ora 17:06
nicpitic
Nu este medic/terapeut
nicpitic
Buna!
Am 29 de ani si tocmai am facut un consult ortodontic deoarece am dintii din fata (sus si jos) strambi. Am fost uimita cand dr. ortodont mi-a spus ca am o problema de oculzie datorita faptului ca mandibula este mai scurta si trebuie recuperati 5 mm. Diagnosticul este ADM cl. II, lupdivergenta, II/2 oculuzie ad. acoperita.
In planul de tratament mi s-a prezentat si varianta chirurgicala si am fost indrumata catre dr. Nicolescu si varianta de "compromis" de a purta inca un aparat care ar mai forta alungirea madibulei (rezultatele metodei ne putand fi prognozate deoarece ele depinzand de fiecare pacient in parte).
Saptamana viitoare am programare la chirurg.
Imi doresc foarte mult rezolv aceasta problema, dar sincer imi este frica de operatie, deoarece nu stiu care ar putea fi efectele pe termen lung si cat de dureroasa este perioada postoperatorie.
Daca mai aveti detalii in ceea ce priveste operatia si conditiile din spital, m-ar ajut mult.
Mai stiti pe cineva care s-a operat la Dr. Nicolescu?
0
10-10-2009, ora 11:46
crisanm2
Nu este medic/terapeut
crisanm2
Am si eu un baiat care va fi operat in curand de prognatism.Va rog pe cei care ati trecut prin asa ceva sa-mi scrieti -* pentru a-mi spune cat ne va costa o astfel de operatie.Va multumesc!




(*modificat de administrator)
0
13-10-2009, ora 16:48
Valentina20
Nu este medic/terapeut
Valentina20
Buna,
si eu sunt programata pentru operatia de prognatism mandibular la domnul doctor bucur. va rog daca imi puteti oferi mai multe informatii despre aceasta operatie sa imi scrieti -*. multumesc aniticipat.


(*modificat de administrator)
0
15-10-2009, ora 21:41
ancutzik88.
Nu este medic/terapeut
ancutzik88.
buna..am si eu o rugaminte pt marinela44..as dori mai multe informatii despre clinica din cluj, numele macar, pt ca am aceeasi problema si nu stiu ce clinica sa aleg.multumesc
0
22-11-2009, ora 22:29
1001nopti
Nu este medic/terapeut
1001nopti
Buna! Am 23ani, sunt in a2a saptamana dupa operatie si sunt foarte speriata. Am avut diagnostic prognatism mandibular, 1an si jumatate trat. orto si acum operatia. Inca nu m-am desumflat la fata, mai rau, ma desumflu in cursul zilei si noaptea ma umflu la loc, iar buza de jos nu o simt..nici barbia. Nu am citit nimic despre operatie inainte, iar acum e greu. Operatia in sine a durat vreo 6h, reanimare 2zile.. Clar cineva trebuie sa stea cu voi in spital dupa operatie. Am avut sonda direct in stomac, acum pap cu paiul, teoretic si cu lingurita, practic..mai putin. Mult curaj celor care se duc, eu astept pt ca s-ar putea sa fie necesara o noua interventie, mai mica..
Pentru marinela44..ai avut si tu buza amortita si a trecut? Umflatura fetei?:(
0
24-11-2009, ora 18:32
bella40
Nu este medic/terapeut
bella40
Buna seara. Am o intrebare:puroiul de la dintii din fata poate provoca dureri de cap?mai mult de atat, pot fi principala cauza a unei nevralgii trigeminale?
0
27-12-2009, ora 15:25
someone367
Nu este medic/terapeut
someone367
pt 1001nopti.cum mai esti?
ti-ai revenit dupa operatie?
si eu ar trebui sa-mi pun aparat si sa ma operez. dar momentan strang cat mai multe pareri si impresii despre opeartie:).
desi vad ca sunt reactii diverse.sper ca toate cazurile au avut finalitatea mult asteptata!
0
29-12-2009, ora 07:59
didi01
Nu este medic/terapeut
didi01
pt 1001nopti

spune-mi te rog la ce medic ai fost operata ? si daca rezultatul interventiei este cel dorit ?? adica a meritat operatia, sau mai exact chinul de dupa ??
eu ma operez in ianuarie si inca am unele dubii.
0
29-12-2009, ora 17:04
someone367
Nu este medic/terapeut
someone367
pt didi01

Dumnezeu sa lucreze prin mana medicului si sa fie o interventie reusita! si de asemenea...multa rabdare in perioada post!

nu uita sa ne scrii impresiile!:)
Adaugă un comentariu / răspuns
180 comentarii 12 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Beneficiile alăptării asupra dentiției copiilor
  • Mușcătura strâmbă
  •