prolactina mărită se vindecă?

16-04-2010
cezmary
Nu este medic/terapeut
cezmary
Buna!Sunt Mary.
Am 34 de ani, doi copii, i-am alaptat(din belsug) pe amandoi cate un an şi ceva, cel mic are 5 ani. Din pacate, am neglijat faptul ca atunci cand imi strangeam sanii imi curgea lapte(nu mult), in rest nici un simptom.Ma gandeam ca e ceva normal.In urma analizelor de acum trei luni am aflat ca am prolactina marita,. Dupa tratament cu dostinex vreo doua luni mi-a scazut de la 57.45 ng-ml la 0, 40. Acum mi-a dat doctorul brocriptin cate 1/2p la doua zile.Continui tratamentul cu brocriptin de vreo doua saptamani, dar tot mai am ceva secretii, in rest nu am nimic.E ceva grav cu secretiile astea, vor trece cu tratamentul, nivelul de prolactina a scazut, cat as mai putea avea secretiile astea, ce poate fi? Va rog astept un raspuns. Multumesc mult.
6 comentarii
0
16-04-2010, ora 22:09
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Se poate vindeca, este una dintre afecţiunile hipofizare cel mai uşor tratabile prin tratament medicamentos- analize imagistice aţi făcut? la nivelul hipofizei- măcar radiografie de şa turcească?
0
17-04-2010, ora 06:58
cezmary
Nu este medic/terapeut
cezmary
Multumesc mult pentru raspuns, o sa iau in considerare sfaturile d-voastra. Nu am facut nimic decat ce mi-a zis doctorul: TSH, T3, prolactina. Nivelul prolactinei s-a diminuat, asa reiese.., .de la 57.45 ng/ml la 0, 40 ng-ml. Poate cineva va rog sa-mi citeasca...eu nu stiu... Oare totusi sa dea randament acest tratament cu dostinex, cu brocriptin?.Astept o parere. Multumesc
0
18-04-2010, ora 11:33
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
credeţi-mă tratamentul are efect, am văzut pacienţi trataţi aşa- coborând de la valori ale prolactinei mult mai mari (de ordinul sutelor)
0
20-04-2010, ora 18:37
cezmary
Nu este medic/terapeut
cezmary
Multumesc mult
0
07-05-2012, ora 15:44
nadiusa
Nu este medic/terapeut
nadiusa
salut am 20 ani, cu jumate de an in urma am sesizat o durere ingrozitoare la sini, am mers la mamolog si mi s-a diagnosticat dreglari hormonale.Am facut analiza hormonilor si prolactina era marita.Am facut analiza la saua turceasca si iarasi mi s-a diagnosticat un prolactinom.A urmat 5 luni bromcreptina dupa 3 luni prolactina a scazut dar nu pina la normal asa ca medicul mia zis ca mai trebuie sa urmez pastie.Dupa 2 luni acum sunt in pauza de pastile dar mi-am facut analiza si ea este extrem de crescuta.mie frica sa nu ramin fertila sunt casatorita dar vreau copil.stiu ca exista un risc pentru a pierde dar voi putea sa ma vindec sau nu.
0
27-08-2012, ora 12:44
MARINELA 1976
Nu este medic/terapeut
MARINELA 1976
Buna ziua!!! Am si eu o mare, mare problema!!!Am 35 ani, nu am niciun copil, de curand un ginecolog mi-a recomandat sa iau DOSTINEX cate o patila pe zi pt a-mi scade prolactina, pt ca vreau sa am un copil.
Citind mai multe pe net, mi se pare ca doza recomandata este prea mare...
Oare ce sa fac???Sa iau sau sa nu iau...Mi-i cam frica sa nu afecteze altceva!!!
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Principiul care stă la baza reglării secreției de hormoni
  •