Prolactina marita - avort spontan

28-10-2016
Veronica2016
Nu este medic/terapeut
Veronica2016
Buna seara:

In primul rand, multumesc foarte mult pentru informatiile utile de pe site-ul dvs. Va relatez mai jos situatia mea in speranta ca ma veti putea ajuta cu un sfat.
Am 32 de ani si ciclurile mele menstruale sunt in medie de 36 de zile (entre 33 si 40, cu o medie de 36).
in luna mai am ramas insarcinata (in prima luna de contact sexual neprotejat). In luna iulie am pierdut sarcina desi la controlul ecograf totul era in ordine, inclusiv bataile inimii. La momentul pierderii sarcina era in saptamana 11 conform ultimului ciclu menstrual si conform ecografului incepea saptamana 9. Cu doua luni inainte de conceptie si in timpul sarcinii am luat suplimente cu acid folic si iod. Mi s-a facut si analiza cariotip a tesutului din urma chiuretajului si nu prezenta alteratii cromozomiale.

Medicul ginecolog mi-a prescris niste analize generale si hormonale (in ziua 3 a ciclului); analizele le-am facut la 2 luni si jumatate dupa pierdere. Au iesit toate in limite normale mai putin neutrofili, linfocite si leucocite toate reduse (care inteleg ca nu prezinta interes pentru fertilitate) si prolactina care avea valoarea de 44, 90 ng/mL fiind valoarea de referinta de 5, 20-26, 50). Dupa rezultate, medicul m-a trimis sa repet prolactina si hemograma la urmatorul ciclu menstrual (ziua 3) deoarece analizele trebuie repetate in aceleasi conditii.

Bineinteles ca voi repeta analizele asa cum a spus medicul meu, dar voiam sa va cer parerea. Sunt surprinsa de aceste analize in contextul in care eu am ramas insarcinata de la primul ciclu menstrual. Poate prolactina sa fi cauzat pierderea sarcinii sau dat fiind ca eu am ramas insarcinata asa repede inseamna ca organismul meu nu era afectat de prolactina?
Multumesc anticipat pentru atentie.
5 comentarii
0
29-10-2016, ora 18:30
Dr. Danciu Cristina
Endocrinologie, Cluj Napoca
Dr. Danciu Cristina
Buna ziua,

Valoarea usor crescuta a PRL nu cred ca a fost cauza avortului spontan.
PRL creste fiziologic in cursul sarcinii de 5-10 ori peste valoare normala de referinta, de asemenea este influentata si de nivelul de stres al organismului.
Va recomand (daca nu ati efectuat pana in prezent) dozari hormonale pe linie tiroidiana : TSH, FT4, Ac anti TPO, Ac anti TG iar dozarea de PRL sa o efectuati prin metoda PEG.

O zi buna,
Dr. Danciu Cristina medic specialist endocrinolog
0
02-11-2016, ora 11:09
Veronica2016
Nu este medic/terapeut
Veronica2016
Buna ziua:

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Analizele cuprindeau si TSH (2, 45, fiind valoarea de referința 0, 34-4, 94) t4 total (6, 04 fiind valoarea de referința 4, 87-11, 72) si T3total (0, 88 fiind valoarea de referința 9, 58-1, 59)dar nu FT4 sau AC anti TPO, Ac anti TG. Mentionez ca in 2007-2008 am fost diagonosticata cu hipotiroidism si am luat tratament timp de 18 luni cu Eutirox in diverse doze. După aceea, sub îndrumarea endocrinologului, nu am mai luat tratament si analizele erau in limite normale. De atunci am repetat analizele in fiecare an si au fost normale.

Imi cer scuze ca profit de amabilitatea dvs, dar voiam sa va mai întreb ceva. Am citit pe un forum ca pentru sarcina TSH trebuie sa fie sub 2. Este corect? Eu trebuia sa merg la endocrinolog in timpul sarcinii dar nu am mai avut ocazia pentru ca am pierdut sarcina exact când trebuia sa fac analizele de primul trimestru care includeau cele de tiroida.

Mulțumesc din nou pentru recomandări.
0
03-11-2016, ora 19:15
Dr. Danciu Cristina
Endocrinologie, Cluj Napoca
Dr. Danciu Cristina
Buna seara,

Valoarea TSH-ului este de asemenea variabila in cursul sarcinii si are valori diferite de referinta in functie de trimestrul de sarcina.
La pacientele cunoscute cu hipotiroidism si care sunt sub tratament substitutiv cu hormoni tiroidieni este indicat ca TSH-ul anterior sarcinii sa fie in jur de 2.
Recomandarea mea este sa efectuati dozarea de Ac anti TPO si Ac anti Tg.
Avand in vedere ca la un moment dat ati fost diagnosticata cu hipotiroidism este indicat sa efectuati dozare TSH in momentul confirmarii sarcinii.

O seara frumoasa,
Dr. Danciu Cristina medic specialist endocrinolog
0
03-11-2016, ora 23:53
Veronica2016
Nu este medic/terapeut
Veronica2016
Va mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Voi face analizele pe care mi le recomandați.

O seara frumoasa si dvs.

Cu stimă,
Veronica
0
10-01-2017, ora 23:23
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Pentru Doamna Doctor Danciu Cristina,

Buna seara, Doamna Doctor, numele meu este Marian Stoica, si anul trecut am facut niste analize de rutina printre care si a TSH, si am ramas mirat cand am vazuit ca valorile TSH sunt foarte mari, si apoi tot anul trecut la internale lunate diferite am repetat valorile TSH la alte 3 laboratoare si la toate au iesit valorile mari, si am fost la medicul endicrinolog si mi-a spus ca sa nu imi fac probleme insa eu ma simt ingrijorat, si am niste stari de ameteala, imi cade parul cand fac baie, si am dureri de cap si dureri in stomac, si din ce am citit si eu am inteles ca ar fi si de la tiroida.
As vrea sa va trimit toate rezultatele ale acestor analize, dar as putea sa vi le trimit pe adresa dumnevoastra de e-mail ?
Adresele mele de e-mail sunt stoicamarian@hotmail.com sau sto.marian@gmail.com

va multumesc din inima

cu consideratie

marian stoica
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Principiul care stă la baza reglării secreției de hormoni
  •