proteza auditiva

24-08-2016
renatag
Nu este medic/terapeut
renatag
Buna ziua. Va scriu pt un coleg de-al meu. Nu va pot da detalii despre afectiunea sa deoarece nu ma pot intelege prea bine cu el. Ideea este ca a avut o preoteza auditiva care s-a stricat si care nu poate fi reparata dupa cum spun specialistii. Intrebarea mea este, dat fiind faptul ca financiar sta destul de prost si nu si-ar putea permite sa cumpere o noua proteza, aceasta nu poate fi subventionata de stat. Daca da, va rog sa-mi transmiteti ce ar trebui sa faca. Colegul nu are mai mult de 28 ani. Va multumesc.
2 comentarii
0
24-08-2016, ora 09:24
Dr. Marius Hurgoi
ORL - Otorinolaringologie, CLUJ NAPOCA
Dr. Marius Hurgoi
Daca are calitate de asigurat, colegul dvs. poate sa-si intocmeasca un dosar pe care sa-l depuna la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartine pentru a obtine o decizie prin care statul(CAS-ul) compenseaza o suma fixa (959.80 ron) din pretul oricarui aparat auditiv. Exista si modele compensate integral.
Trebuie sa se prezinte cu un bilet de la medicul de familie la un medic ORL care face audiograma si da recomandarea de protezare auditiva. Dosarul trebuie sa mai cuprinda o copie dupa cartea de identitate, o cerere tip de la CAS si dovada de asigurat(adev de serviciu, talon de pensie, adev.de elev, student, coasigurat,..).
Cu decizia pe care o primeste(poate dura aprox. un an) se prezinta la un distribuitor autorizat de unde procura aparatul auditiv.
0
24-08-2016, ora 15:01
Dr. Constantinescu Marilena
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Constantinescu Marilena
Daca sunteti din Bucuresti, pot sa va ajut cu recomandare pentru a va putea compensa o parte din banii de proteza( respectiv aproape 1000 lei). Este important la aceasta varsta sa -si pastreze cat de cat auzul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: