proteza de sold

499 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 16 17 Înainte ›
0
12-05-2012, ora 00:23
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
o proteza luxata acut in primul rand este foarte dureros, mobilitatea soldului se limiteaza instantaneu si devine foarte dureroasa, piciorul se scurteaza si se roteaza spre inauntru sau spre exterior in functie de tipul luxatiei. daca pacientul incearca sa paseasca pe piciorul afectat, proteza aluneca spre sus producand o durere si mai mare.
sansele luxatiei sunt mai mari in primele 6-8 saptamani (probabil vi sa explicat care miscari nu sunt indicate in aceasta perioada: flectarea mai mult de 90 de grade a soldului, abductie mai mare de 30 de grade, adductia si rotatia fortata etc), dupa acea scade semnificativ insa nu dispare niciodata in totalitate.
daca totul merge in ordine o proteza moderna ar trebui sa reziste fara probleme 20 de ani, sau chiar mai mult
0
12-05-2012, ora 11:27
dumitra busuioc
Nu este medic/terapeut
dumitra busuioc
buna ziua!as avea si eu o intrebare, daca imi puteti raspunde va rog!as vrea sa stiu daca in Galati este vreo clinica specializata pentru proteze de sold?multumesc!
0
12-05-2012, ora 15:58
alana85
Nu este medic/terapeut
alana85
Multumesc adamantium pentru raspunsul prompt.(cred ca chiar dvs aveati cuvinte de lauda la adresa domnului Balint)
Intr-adevar mi-au explicat la clinica miscarile care trebuie sa le evit si ce anume pot sa fac. Oricum, la cat de anchilozat imi era soldul inainte de operatie inca nici acum nu pot sa fac miscari prea ample (chiar daca mi-as dori).
Fata de cum eram inainte acum deja am mobilitate mult mai mare, insa mai am mult de recuperat (adica am muschi care nu i-am folosit ani de zile din cauza anchilozarii). Sper doar ca in timp sa recuperez forta musculara si mobilitatea.
O alta nelamurire a mea este legata de momentul in care voi putea renunta la carja. Din cate am inteles inainte de 3 luni in nici un caz. La centrul de recuperare unde merg kinetoterapeutul mi-a recomandat (fiind vorba de proteza necimentata polietilena-ceramica) sa tin cat mai mult carja chiar daca depasesc 3 luni (poate chiar 6 luni).
Chiar e nevoie de atat de mult timp in cazul protezelor necimentate? Precizez ca am 1.70 inaltime si 55kg sau asta nu conteaza? Nu vreau sub nici o forma sa periclitez reusita operatiei prin graba mea.
Multumesc.
0
12-05-2012, ora 16:23
pleata69
Nu este medic/terapeut
pleata69
Buna ziua tuturor,
PT alana85, parerea mea este ca daca ai echilibrul necesar, macar in casa sa nu mai folosesti carja astfel vei ajuta musculatura sa se refaca mai bine, iar din cate stiu un kinetoterapeut trebuie sa te incurajeze sa nu mai folosesti carja nu sa te faca sa o folosesti cat mai mult, dar asta este numai parerea mea fiind in cunostinta de cauza!!!
Si, DA NUMAI CUVINTE DE LAUDA PT DL.DR.ANDOR BALINT, TOT RESPECTUL PT DANSUL!! si pe mine m-a operat acum 6 saptamani (artroplastie de revizie cu proteza de sold necimentata si autogrefon osos)si de 3 zile nu mai folosesc carja nici pe strada cu toate ca musculatura este inca foarte slabita, asta nu inseamna ca "perclitez reusita operatiei" caci musculatura cat mai bine intarita tine proteza la locul ei !!
multa sanatate tuturor
0
12-05-2012, ora 19:07
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
Buna ziua domn doctor, datorita unor dureri in sold dupa stat mult in picioare am fost la doctorul ortoped care m-a trimis sa imi fac o radiografie. La nastere am fost diagnosticata cu luxatie congenitala de sold, tija metalica e pusa in femur dupa o fractura. Asimetria de bazin si piciorul cu soldul cu luxatie care e mai lung imi cauzeaza o scolioza lombara destul de urata si v-as ruga frumos daca puteti sa va dati cu parerea despre cazul meu. Ar fi benefica o proteza de sold de ceramica ?si cam cat dureaza la o persoana de varsta mea? specific ca am 22 de ani, 1.67 si 45 de kilograme. Multumesc mult anticipat, raspunsul dumneavoastra m-ar ajuta foarte mult pentru ca am o mare dilema daca sa imi protezez soldul sau nu la o asa varsta tanara, doar k imi cauzeaza multe probleme asa cum este.
0
12-05-2012, ora 19:12
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
http://i47.tinypic.com/f41pmv.jpg - aceasta este imaginea digitala, am uitat sa o postez in celalat comentariu. multumesc din nou anticipat.
0
12-05-2012, ora 19:33
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
o ultima intrebare pe care am uitat sa o scriu, proteza de sold poate rezolva problema de lungime a piciorului? avand in vedere ca cel ce trebuie protezat e mai lung decat cel sanatos cu 1.5-2 cm. multumesc inca o data:) si imi cer scuze pentru numeroasele intrebari, dar rar intalnim doctori care sa raspunda la toate friciile si nelamuririle noastre.
0
12-05-2012, ora 20:42
FlorianC
Nu este medic/terapeut
FlorianC
Pentru pleata69:

Ma bucur ca ati avut incredere in recomandarea mea. Este pe departe cea mai buna solutie!! Se pare ca nu sunteti dezamagit de alegerea facuta. Felicitari pentru optimismul de care dati dovada!!
Eu pe 13 Iunie implinesc un an de la operatia de endoprotezare si ma simt excelent!! Pot alerga, merg cu rolele, schiez... toate astea fara nici un fel de durere! Singura mea problema este ca mereu uit ca am proteza la picior! Totusi trebuie sa am grija ea :)

Multa sanatate tuturor!!
0
13-05-2012, ora 11:55
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
alana85
perioda in care trebuie sa folositi carjele, depinde de tipul operatiei, proteza in sine nu are infuenta asupra lui (teoria ca proteza necimentata ar trebui sa se integreze in os este total depasita)
in primul rand conteaza abordul operator, daca acesta este intermuscular (Smith-Peterson) atunci noi lasam pacientii dupa 1 saptamana fara carje, daca este transmuscular (Bauer si variantele lui) la noi pacientii trebuie sa foloseasca carje 6-8 saptamani.
al doilea aspect este stabilitatea osoasa: orice fractura intraoperatorie poate prelungi, chiar si cu o osteosinteza stabila, perioada de recuperare pana la infinit. cateodata este nevoie de o acetabuloplastie (cotilul nu este suficient de adanc, deobicei la pacienti cu displazie de sold, si chirurgul mareste adancimea cotilului prin aplicarea unor bucati din capul femural pe peretele superior si/sau posterior, acestea sunt prinse su suruburi eventual placi si au nevoie de o perioada de integrare mai lunga) - aceasta metoda in ziua de azi este rar aplicata pentru ca intre timp protezele au evoluat si partea acetabulara (cupa) poate fi stabilizata si direct cu suruburi.
cel mai bine ar fi sa va interesati de la medicul operator, el ce perioada recomanda. jumat de an la o proteza fara complicatii mi se pare total exagerata, insa nu eu v-am operat :)
0
13-05-2012, ora 12:23
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Anca001
situatia Dvs este extrem de complicata, daca soldul din imagine trebuie protetizata, nu va fi simpla.
este greu de spus ceva fara examen fizic si studierea radiografiilor de la coloana, bazin pana la femur.
soldul din imagine ar fi trebuit operata acum 20 de ani pentru a corecta geometria lui.
trebuie sa stiti ca prin protetizare, deobicei membrul inferior se lungeste usor, daca diferenta de lungime intre membrele inferioare este mai mare de 2 cm, trebuie obligatoriu corectata prin pantof ortopedic, altfel veti avea probleme majore cu coloana (pe care le aveti deja daca bine am inteles)
faptul ca este o tija in femur complica iarasi situatia, pentru protetizare ea trebuie indepartata, nu stiu cand a fost pusa, insa intre punerea si indepartarea tijei este bine de asteptat 2 ani la femur. in plus, tija pare a fi una destul de moderna, bine, a fost usor adaptata situatiei anatomice, insa nu cred ca toate spitalele din romania vor avea instrumentariul pentru scoaterea lui, deci in prima faza va trebui organizata scoaterea tijei.
la noi se prefera protetizarea in asemenea cazuri in faza a doua, deci indepartarea materialului de osteosinteza, 6 saptamani pauza pana la vindecarea totala, si apoi protetizare
modelul de proteza trebuie bine aleasa, probabil poate fi aplicata si o proteza standard, insa sunt sanse si ca sa aveti nevoie de una personalizata (custom made) preturile in acest caz sunt exorbitante.
despre materiale: cele doua componete majore: partea femurala (schaft, stem) si partea acetabulara (cupa) sunt intotdeauna din metal (poate fi Cr-Co, sau titaniu),
inlayul (invelisul partii acetabulare) poate fi din polyetilena sau ceramica sau aliaje, la cateva modele chiar din metal (la noi se prefera cele de polyetilena)
capul: poate fi din metal (Cr-Co, titaniu) sau de ceramica (Biolox forte, Delta ceramic), la noi daca se poate punem Delta-ceramic si de 36mm (eventual de 32mm, insa mai mica nu mai punem), daca se poate trebuie aleasa capul de Delta ceramic
ce combinatie se alege pentru inlay si cap? este o buna intrebare, in ultima vreme au aparut studii ca: capul metalic cu inlayul metalic nu ar fi cel mai bun, apar ioni de Crom in organism, care pot duce la diferite boli neplacute. trebuie aleasa combinatia care este recomandata de producatorul protezei, pentru care el asuma garantie
pentru protetizarea acestei articulatii eu as cere paerea in mai multe centre universitare de la specialisti consacrati in protetizarea soldului, printre acesti specialisti eu l-as intreba neaparat si pe doctorul balint andor. trebuie aleasa centrul unde nu se va improviza si au instrumentariul si protezele necesare pentru orice varianta
0
13-05-2012, ora 14:27
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
Fractura a fost operata in 2009 la sectia de ortopedia a spitatului judetean din timisoara, deci tija e de 3 ani deja acolo. Doctorul care m-a operat mi-a recomandat sa scot tija doar cand va fi necesara protetizarea soldului. Pana la ce pret poate ajunge o proteza custom made? Da probabil in vara aceasta voi merge la un consult la dl. docotr balint la brasov. In lipsa unor dureri mari pot amana protezarea soldului cat mai mult? sperand ca anatomia bazinului si a coloanei nu se va modifica prea mult in timp. Saptamana aceasta voi primii talonete de corectie pentru pantof care sa imi egalizeze lungimea picioarelor. Multumesc mult pentru raspuns :)
0
13-05-2012, ora 15:37
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
Am uitat sa precizez ca la sold am fost operata si la 6 saptamani si la 3-4 ani la Bucuresti la dl.doctor Pesamosca, am fost pusa si in cadru si greutati si tot ce se putea fara nici un rezultat. Insa din cate am inteles din pacate domnul doctor are o istorie de operatii "nu prea reusite".
0
13-05-2012, ora 20:51
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza aveti nevoie de o proteza in momentul in care calitatea vietii nu mai corespunde cerintelor Dvs, protetizarea nu este o operatie vitala, deci teoretic se poate astepta cu operatia.
cat ar costa o proteza ar putea sa va zica un medic care are contact bun cu un producator de proteze, insa in prima faza ar fi cel mai indicat un examen fizic si radiologic
0
14-05-2012, ora 13:22
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
Multumesc mult pentru raspunsuri. Sa aveti o zi frumoasa:)
0
07-06-2012, ora 20:56
simir
Nu este medic/terapeut
simir
buna ziua, am 34 ani, sunt operata la sold de mai multe ori in urma unei epifiziolize gr 4, in urma cu 20 ani, apoi o alungire de femur in urma cu 10 ani, iar acum - proteza totala de sold necimentata cu grefa osoasa si reconstructie osoasa. inainte de aceasta operatie schiopatam f mult pt ca aveam dureri f mari, piciorul era mai scurt si muschiul era distrus. acum am scapat de durerile ingrozitoare, de diferenta- totusi parca e mai lung cel operat cam cu 1 cm.Am stat 3 luni fara sa calc pe picior dupa operatie. acum in a patra luna am inceput incet sa calc pe el, intr-o carja, insa am cateodata intepaturi la nivelul genunchiului si soldului. fac exercitiile care mi s-au recomandat, dar muschiul este inca f slab. durerile sunt din cauza muschiului? nu pot merge fara carja, nu ma tine piciorul si mi-e frica sa-l fortez. ce as putea sa fac sa-mi tonific muschiul mai mult, bicicleta medicinala? aparat de masaj? as vrea sa pot merge mai repede fara carja, dar cand exagerez cu exercitiile simt durere. stiu ca rabdarea este sfanta insa ma cam sperie aceste dureri cand ma las in picior mai mult. iar cand fac pasul, si stau cu mana apasata pe sold, simt ca se misca ceva acolo, parca se sfarama.
va multumesc anticipat!
0
07-06-2012, ora 22:01
costell1967
Nu este medic/terapeut
costell1967
Sunt din Iasi si am suferit in anul 2010 pe 11 septembrie un accident rutier in urma caruia am suferit o fractura de cotil drept cu luxatie posterioara de sold care a fost tratata prin tinerea in extensie timp de 45 zile, ca diagnostic secundar am suferit si o pareza de nerv sciatic drept, acum pe data de 7 iunie 2012 (dupa mai mult timp de asteptare pentru a se consolida fractura de cotil )am mers la Spitalul de recuperare Iasi la D-nul Profesor Dr. Paul Botez cu gandul protezarii soldului avand si un CT cu reconstructie 3D si cu toate CD-urile cu radiografii facute dea lungul timpului si rezulatatul este, citez, , avand in vedere lipsa de consolidare a fracturii de cotil, cu diastazis interfragmentar, se opiniaza pentru consult, eventual tratament, intr-un serviciu cu experienta in chirurgia cotilului.
Stie cineva un spital unde as putea face ceva in aceasta privinta, trebuie neaparat operat cotilul(in CT la rezultat scrie ca nu este deloc consolidata fractura, ba chiar este distantata la 17 mm, nu se poate face o operatie de protezare direct, d-nul Botez mia recomandat sa operez intai cotilul deoarece in acest moment nu are pe ce sa monteze cupa de la proteza.
Multumesc!
0
07-06-2012, ora 22:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din pacate experienta in Romania in domeniul fracturilor cotilului este limitata, cvasi-nula.
Ar fi excelent sa apelati la un serviciu specializat din Ungaria, Austria, Germania, Elvetia, Italia etc, fireste prin formularul E112.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-06-2012, ora 23:21
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
costell1967
dumneavoastra din pacate nu aveti voie de un chirurg de bazin ci unul care face revizii pe bazin, din asta deobicei gasiti unu pe o tara occidentala. cel mai aproape (si cel mai ieftin) prof dr. Endre Varga, Szeged Ungaria. el opereaza reviziile din Ungaria si Romania
0
18-06-2012, ora 14:11
Aterg11
Nu este medic/terapeut
Aterg11
Buna ziua! Fiindca am citit aproape fiecare post legat de acest subiect si gasesc ca informatiile de aici sunt utile celor care au sau urmeaza sa aiba o proteza de sold, ma simt datoare sa impartasesc si eu experienta mea, asta pentru ca si eu, inainte de a suferi o artroplastie totala de sold, am cautat sa ma informez cat mai mult despre ce inseamna o astfel de procedura, ce consecinte are si sa gasesc un medic cu recomandari bune, care sa imi inspire incredere. Cazul meu l-am mai prezentat in posturi anterioare (29 ani, luxatie congenitala bilaterala, operata in copilarie - 2 ori membrul drept, 4 ori membrul stang; in prezent - coxartroza bilaterala, secundara luxatiei de sold, cu displazie dreapta).
Am fost programata la operatie in data de 13 martie 2012, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Medicul ortoped care s-a ocupat de cazul meu a fost dl.doctor Filip Nicolae, pe care cu aceasta ocazie, il recomand tuturor, si asta nu doar pentru ca este un medic foarte bun, responsabil, ci pentru ca este si un om deosebit, cu multa rabdare si interes pentru pentru pacientii sai, pe care ii vizita si de 2-3 ori pe zi, carora le schimba pansamentul personal si le raspundea tuturor intrebarilor si problemelor. Deasemenea spitalul mi-a lasat o impresie foarte buna (eu fiind destul de reticenta in privinta spitalelor de stat), fiind foarte curat, dotat, cu personal foarte atent si profesionist. Am fost spitalizata timp de 2 saptamani, in care mi s-au administrat calmante si antibiotice, precum si anticoagulantul Clexane, fara sa fiu nevoita sa platesc pentru ceva (am auzit de unele cazuri in care pacientilor li s-a cerut sa-si plateasca materialele sanitare si medicamentele, din lipsa de fonduri). In primele doua zile dupa operatie am stat la Terapie Intensiva, apoi am fost mutata in salon si a am inceput sa merg cu cadrul la trei zile de la interventie.
Am ales sa scriu toate acestea doar acum, pentru ca am vrut sa am confirmarea ca interventia a fost una reusita. Mi s-a montat o proteza totala de sold necimentata FMT (mentionez ca soldul nu avea o structura anatomica normala si interventia a fost una destul de dificila), am mers timp de 2 luni cu cadrul, fara sa ma sprijin pe piciorul operat, dar simuland un mers normal. Dupa 2 luni am fost la control medical, mi s-a facut examen radiologic si fizic, si mi s-a permis sa ma sprijin pe membrul operat, folosind carja. Nu am avut decat dureri musculare si in zona plagii pe toata aceasta durata, dureri normale de altfel. In prezent fac tratament de recuperare prin gimnastica si intr-o luna piciorul a castigat multa mobilitate: pot sa merg fara carja, dar mai schiopatez pentru ca nu am inca stabilitate totala pe piciorul operat (musculatura se atrofiaza enorm in perioada in care nu se sprijina pe membrul protezat), pot sa urc si sa cobor scarile fara nicio problema, pot sa imi ridic piciorul in pat fara sprijin etc.
Partea cea mai dificila si de durata este insa cea de recuperare. Kinetoterapeutul meu mi-a spus ca avem foarte mult de lucru, pentru ca forta musculara e aproape zero si mersul e defectuos din cauza problemelor de dinainte de interventie. E foarte important pentru cei cu afectiuni similare, ca inainte de protezare, sa faca fizioterapie (in masura in care pot, din cauza durerilor) pentru a castiga musculatura (e sfatul pe care l-am primit de la medicul balneolog dupa operatie).
Calitatea vietii ti se schimba total dupa protezare. Ai si restrictii (nu poti sta picior peste picior, nu poti incrucisa picioarele etc.), dar scapi de dureri, ti se regleaza diferenta dintre picioare (daca e cazul), ti se intreapta coloana etc.
Alegerea de a ma opera acum a fost in totalitate a mea (medicul ortoped nu a incercat sa ma convinga sa fac aceasta interventie, a spus ca e necesara, e singura solutie in cazul meu, doar ca momentul il aleg eu in functie de gradul de suportabilitate a durerilor si de reducerea grava a mobilitatii piciorului). Mai mult, eu inaintasem o cerere de subventionare a protezei prin Programul National de endoprotezare (proteza e gratuita), dar mi s-a spus ca dureaza aproximativ 2 ani sa imi vina randul pe listele de asteptare. Asa ca am decis sa imi achizitionez proteza din fonduri proprii, costul acesteia fiind de 6.500 ron (cea decontata de CNAS costa 4.900 ron).
Multa sanatate tuturor!
0
04-07-2012, ora 18:38
baleaconstantin
Nu este medic/terapeut
baleaconstantin
M-am operat pe data de 11.06.2012 la Clinicco, punandu-mi proteza de sold. Am ramas profund impresionat de conditiile moderne si de serviciile medicale de calitate din acest spital. Dupa trei zile de la operatie, am putut merge pe picioare cu ajutorul unui baston, eu care credeam ca voi fi tintuit la pat multe zile. Voi ramane mereu dator profesorului dr. Balint si echipei sale precum si intregului personal pentru profesionalismul de care au dat dovada! Recomand cu caldura tuturor care au nevoie de servicii medicale de calitate superioara aceasta clinica...!
0
23-08-2012, ora 09:18
Topor Erdin
Nu este medic/terapeut
Topor Erdin
Buna ziua ! Ma numes Edi, am 14 ani.Sa va spun problema mea, la nastere asistenta era sa ma scape si m'a apucat de un piciorus, fiind fragil mi s'a dizlocat.De atunci am fost la mai multi doctori pana la varsta de 7 ani. Am avut tot felul de diagnostice gen : coxalgie de sold.. De la varsta de 7 ani nu am mai fost la niciun doctor pana acum 2 luni cand am fost la spitalul din Eforie Sud [ Constanta] la Dr.Nicolae.Am facut in acea zi o radiografie, iar dansul mi'a spus ca situatia sa agravat si ca in judetul Constanta nu prea se paote face nimic, asa ca ma trimis la Bucuresti la spitalul Foisor sau la Marry Currie si mi'a spus si de o eventuala operatie. Problema mea nu este mare, am o scurtime la piciorul drept de cca. 3-4 cm. Se pune problema de o proteza ? Si daca da, atunci cum va fi viata mea dupa ? Voi mai putea alerga, merge pe bicicleta sau inota ?
0
23-08-2012, ora 14:47
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca aveti o diferenta de membru de 3-4 cm atunci problema este uriasa nu mica, mai ales daca nu este compenzata cu ghete ortopedice. fara a cunoaste exact problematica Dvs este greu de apreciat care este tratamentul optim, insa la 14 ani protetizarea ar fi cam ultima pe lista.
postati radiografiile pe forum daca puteti ca sa ne dam seama care este problema
0
25-08-2012, ora 10:51
alinabubu
Nu este medic/terapeut
alinabubu
Buna ziua.
Am nevoie de un sfat si de un raspuns in legatura cu operatia pe care urmeaza sa mi-o fac.
M-am nascut cu luxatie congenitala de sold, la 14 aini m-am operat la soldul drept unde mi s-a pus o tija, la 15 ani mi s-a scos tija de la dreptul si mi-a pus o tija la stangul.Am scos-o la un an iar acum dupa 8 ani durerea la soldul stand este destul de grea, iar osul s-a dislocat astfel ca la mers soldul stang fuge in sus si intr- o parte si da senzatia ca ar fii mai lung.
Acum cand o sa-mi pun proteza asemanatoare cu un pivot de masina, care tine intre 15-25 ani, vreau sa stiu cum va fi cu recuperarea, la cat timp voi putea merge, urmand totusi ca la anul sa-mi pun proteza si la dreptul.
La cat timp voi putea merge la serviciu.
Am 24 ani, 1, 52 inaltime si 45 kg.
Astep raspuns.
Multumesc frumos
0
25-08-2012, ora 13:20
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cazul Dvs nu este una simpla, deci nu se poate spune exact ce se va intampla postoperatoriu ca la majoritatea protezeleor de sold facute pentru coxartroza
in mod normal o proteza moderna necimentata fara complicatii, permite mersul pe piciorul afectat cu ajutorul a 2 carja, a doua zi postop. recuperarea dureaza in functie de abordul operatoriu ales:
1 la abordurile clasice, transmusculare (Bauer) aveti nevoie de o perioada de 6-8 saptamani de recuperare, in aceasta perioada unele miscari sunt limitate sau nu sunt permise deloc, mobilizarea deobicei este permisa cu ajutorul a 2 carje. cu aceasta varianta nu prea veti putea lucra in perioada de recuperare - Dvs aveti sanse majore pentru aceasta varianta
2 aborduri minimal invazive (Smith Petersen) deobicei pacientii nu au nevoie de carje dupa 1 saptaman postop, insa deobicei si aici se recomanda o perioada de recuperare de 6-8 saptamani. cu aceasta varianta persoanele operate pot sa lucreze intr-un mediu nesolicitant, de ex: birou dupa 2 saptamani. Sansele pentru o operatie minimalinvaziva la Dvs sunt minime din cauza situatiei anatomice.
In cazul in care aveti nevoie de o proteza speciala, sau de orice metoda suplimentara de stabilizare (osteotomii, plastii de cotil, placi, suruburi etc) perioada de recuperare se poate prelungi considerabil
la aceasta varsta trebuie sa alegeti foarte bine atat medicul care va opereaza, proteza care va fi implantata si locul si modul de recuperare.
trebuie sa stiti ca prima proteza este relativ usor de pusa, problemele vin cand trebuie schimbata, si Dvs aveti sanse ca acesta proteza sa fie schimbata de 3-4 ori in viata Dvs
0
25-08-2012, ora 16:03
alinabubu
Nu este medic/terapeut
alinabubu
Multumesc mult pentru raspinsul dvs.
Am inteles ca exista totusi o proteza din ceramica acre dureaza toata viata, ce nnu mai trebuie schimbata.
A fost facuta in America, si toata este din ceramica, iar sansele de uzura sunt foarte mici.
Dvs ce ma sfatuiti, domnul doctor care urmeaza sa ma opereze mi-a spus ca proteza potrivita pentru mine este cea de 1400 euro care dureaza intre15-25 ani.
Va rog din suflet daca puteti sa-mi dati si un sfat in privinta unui bun doctor ortoped v-as fi foarte recunoscatoare.Chiar ma aflu intr-o situatie grea si nu stiu ce sa aleg.
Va multumesc frumos
0
25-08-2012, ora 16:47
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
nu exista proteza care sa tina o viata, eu am vazut deja o proteza care a tinut 35 de ani, insa si proteze care au tinut cateva zile, media este de 20 de ani
proteza care sa fie facuta total din ceramica nu cred ca exista. capul deobicei este din ceramica (sunt mai multe modele, delta Keramik este una dintre cele mai bune), exista si inlay-uri de ceramica - noi am folosit o vreme asemenea inlayuri cu experienta proasta. exista si varianta cap metalic, inlay metalic - iarasi cu experiente proaste. noi folosim per moment cap delta Keramik si inlay de polieitlena cu densitate mare.
partea acetabulara (cup): noi punem numai cupe metalice, deobicei pres-fit. inlay-ul cimentat nu il folosim si nu este recomandabil la tineri.
partea femurala (shaft): noi folosim numai titaniu, insa sunt modele foarte bune de chrom-cobalt. la aceasta varsta trebuie sa fie una necimentata
trebuie sa fie aleasa o proteza buna cu care medicul operator are experienta mare
din pacate nu mai cunosc mult colegi din tara, singurul pe care il cunosc bine este la un spital privat, dr Andor Balint acum la brasov
0
25-08-2012, ora 17:28
alinabubu
Nu este medic/terapeut
alinabubu
Multumesc din suflet pentru raspunsul dvs
Probabil ca la pretul de 1400 euro proteza este destul de buna.
Am inteles ca domnul doctor Mihai Paraschiv este unul foarte experimentat si lucreaza la spitalul Bagdasar.
Dvs credeti ca este un adevarat profesionist?
Am citit pe forum numai lucruri bune despre dansul.
Imi cer scuze daca pun prea multe intrebari dar nu am la cine sa ma adreses si din fericire am gasit acest forum.
As fii dezamagita daca proteza nu m-ar tine cel putin 15 ani.Sper din suflet sa fie cu reusita operatia.
0
25-08-2012, ora 20:41
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din pacate nu-l cunosc pe colegul Paraschiv, nu pot sa spun nici pro nici contra ceva despre el
mult succes
0
25-08-2012, ora 21:52
alinabubu
Nu este medic/terapeut
alinabubu
Multumesc din nou pentru amabilitatea dvs de a-mi raspunde.
Credeti ca 1400 de euro poate fi pretul real al acestei proteze?Am inteles din alt forum ca ar fi in jur de 1000-1200 euro pretul.
Nu mi s-a oferit proteza gratuit, fapt pentru care o platesc.
Oare alte spitale ma pot ajuta cu proteza fara a fi nevoita sa platesc?
Cat ar trebui sa astept ca sa mi se ofere o proteza?
Presupun ca mi se vor arata actele si garantia acesteia, dar fiind pentru prima oara in aceasta situatie nu stiu cum se procedeaza.
Va multumesc mult de tot.
0
25-08-2012, ora 22:24
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
eu lucrez intr-o tara unde habar nu am cat costa o proteza, din fericire nu trebuie sa ma ocup de asa ceva, are spitalul oamenii potriviti pentru acest domeniu.
teoretic intr-o lume civilizata daca omul are asigurare nu ar trebui sa plateasca pentru o proteza, este si in romania un program national in acest sens, casa de asigurari ar trebui sa suporte costurile
nestiind ce caracteristici are proteza respectiva, nu se poate aprecia nici corectitudinea pretului, insa preturile protezelor varieaza de la cateva sute de euro pana la peste 10 mii la proteze modulare unicate.
daca cumva totusi va trebui sa platiti ar fi corect sa primiti factura si un document, un fel de pasaport a protezei (arthroplasty-passport sau prothesenpass), document care trebuie sa aveti intotdeauna la Dvs, pentru ca daca se intampla ceva cu proteza, medicii sa stie exact ce proteza aveti. garantie din pacate nu se poate da, pentru ca fiecare individ este altfel si se poate prezice numai o perioada medie de utilizare nu si una garantata
Adaugă un comentariu / răspuns
499 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 16 17 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •