proteza de ureche externa

27-03-2009
monica69
Nu este medic/terapeut
monica69
Fratele meu in varsta de 30 ani a suferit anul trecut un accident rutier in urma caruia si-a pierdut in proportie de 80% pavilionul urechii.Medicii chirurgi care l-au consultat au spus ca nu poate fi vorba de nici o operatie de reconstructie si ca singura solutie ar fi o proteza.Va rog frumos daca cineva imi poate oferi informatii despre o astfel de proteza si unde se poate face.
Am aflat despre d-na doctor Elena Latcan de la Bucuresti specialist in chirurgie reconstructiva protetica dar nu reusesc sa intru pe site-ul dansei si nu stiu cum as putea lua legatura cu dansa.Va rog sa ma ajutati daca aveti informatii in acest domeniu.Va multumesc.
62 comentarii 12 3 Înainte ›
0
28-03-2009, ora 10:51
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Poate ca ar trebui sa mai consultati un serviciu de chirurgie plastica, intrucat reconstructia pavilionului urechii este o interventie care chiar merita facuta. Chiar si in cazul pierderii de 100%. Exceptie fac cazurile in care intreaga zona temporala este afectata.
Dna dr. Latcan este medic ORL specializat in protetica si are cabinet la intersectia str. Uranus si 13 Septembrie, langa Casa Poporului.
0
06-04-2009, ora 14:59
monica69
Nu este medic/terapeut
monica69
Domnului doctor Daniel Popescu.Va multumesc frumos pentru raspuns.Am sa revin cu amanunte in momentul cand o sa am iesirea din spital a fratelui meu.Ce stiu sa va spun este ca urechea interna nu este afectata, doar din cartilajul care formeaza conductul auditiv s-a pierdut in urma accidentului.A fost operat cu laser de mai multe ori de domnul profesor Albu din Cluj(ORL) pentru refacerea conductului.Chiar si astazi a suferit o astfel de operatie.Totul decurge foarte bine dar dupa cateva saptamani se inchide aproape complet.Am inteles de la d-nul profesor ca fiind distrus o parte din cartilaj partea fibroasa de muschi se strange si se inchide conductul.Speram ca dupa inca o astfel de operatie sa nu se mai inchida.Cand se inchide nu mai aude perfect si nu se poate elimina ceara.
Problema este ca noi suntem foarte departe de Bucuresti, suntem din Campia Turzii(langa Cluj).Credeti ca ati putea sa ne ajutati in urma unei consultatii?Sa ne facem o programare la clinica dumneavoastra?Sau am putea trimite copii dupa documentele medicale si niste fotografii si abia apoi sa venim pentru o consultatie?
Va rog sa-mi iertati eventualele greseli.Va multumesc inca o data si va rog daca aveti timpul necesar sa ne ajutati cu sfatul si indicatiile dumneavoastra.
0
07-04-2009, ora 13:31
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Cum locuiti aproape de Cluj va recomand sa-l consultati pe prof. Al. Georgescu, Chirurgie Plastica Spitalul Universitar Cluj.
Oricand aveti drum prin Bucuresti puteti trece pe la mine pt un consult. Reconstructia de pavilion auricular presupune insa mai multe etape, astfel incat deplasarea frecventa pt interventii si controale poate fi o problema pt dvs.
Obstructia meatului auditiv se trateaza deobicei impreuna cu reconstructia pavilionului de catre Chirurgia Plastica.
0
13-07-2009, ora 12:08
manuelo88
Nu este medic/terapeut
manuelo88
interventia te va costa intre 1000 -1500 euro
0
14-07-2009, ora 19:41
monica69
Nu este medic/terapeut
monica69
Multumesc foarte mult manuelo88 pentru numarul de telefon si informatii.Totodata multumesc inca odata d-nului doctor Daniel Popescu.Urmand sfaturile dansului am apelat la d-nul prof.Al.Georgescu la Cluj si fratele meu a fost operat de dansul acum trei saptamani si speram ca dupa mai multe interventii chirurgicale d-nul prof.Georgescu sa reuseasca reconstructia pavilionului urechii.Va multumesc inca o data si Dumnezeu sa va dea sanatate si numai bine.
0
14-08-2009, ora 14:29
bogdantcs
Nu este medic/terapeut
bogdantcs
Buna ziua

Am si eu un copil de 3 ani cu sdr. Treacher Collins. Poarta proteza BAHA de la vst. de 7 luni si e OK. As vrea sa stiu unde se fac operatii de reconstructie a urechilor si de asemenea, daca in RO se fac operatii de refacere a arcului zigomatic-bilateral si de distractie osoasa la maxilare, mandibula.
Va multumesc.
0
15-08-2009, ora 14:11
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
CHIRURGIA RECONSTRUCTIVA PROTETICA folosind drept material siliconul, intervine cand sunt lipsuri mari de substanta care nu mai poate fi rezolvata pe cai chirurgicale obisnuite=malformatii congenitale, accidente, operatii mari, tumori(benigne, maligne-cancer)Scopul este redarea infatisarii umane cat mai aproape de normal si se evita in acelasi timp un numar mare de interventii chirurgicale si stress-ul anestezic asociat, urmarindu-se, astfel ca pacientul sa sufere cat mai putin.Folosindu-se un silicon special(se si implanteaza, intrucat s-a dovedit ca transporta oxigenul=se foloseste si pt.valve cardiace!)-se srealizeaza proteze(epiteze si endoproteze)de forma, culoare, elasticitate, marime, f.bine tolerate, cu o buna integrare in anatomia zonei respective)Fixarea lor se poate face cu un adeziv special sau cu implante de titaniu.In caz de malformatii congenitale-cum e si sindromul TREACHER COLLINS, de la varsta f.mica(6 luni, dupa indepartarea resturilor de pavilion printr-o operatie simpla si 3 zile de spitalizare), la o luna distanta, se incepe apoi confectionarea noului pavilion auricular, uni sau bilateral.Pana la 5 ani se realizeaza reabilitarea auzului si vorbirii cu proteza BAHA fixata cu banderloa, iar dupa 5 ani eu fixez BAHA cu implant de titaniu, uni sau bilateral, printr-o interventie chirurgicala deloc laborioasa si fara riscuri.Asimetria faciala, o corectez dupa varsta de 18 ani, cu endoproteze din silicon implantabil, ce poate ramane in corpul uman, toata viata.Exista si situatii, de cele mai multe ori de incompatibilitate imunologica, cand implantul poate fi respins.Rezultatele finale ale reabilitarii protetice cranio-faciale si a corpului folosind siliconul, ca si reabilitarea auzului cu proteza auditiva BAHA, sunt bune, reprezentand o rezolvare favorabila, cu implicatii psihologice importante in integrarea in familie si societate, creste increderea in sine a pacientului, ii imbunatateste calitatea vietii.
0
03-12-2009, ora 21:25
LUCIANA29
Nu este medic/terapeut
LUCIANA29
Buna seara! Si eu am un baietel de 1, 5 ani cu treacher collins, din pacate toti medicii pe care i-am intalnit pana in prezent au fost sceptici in ceea ce priveste reconstructia pavilionului urechii la varste asa de fragede.
La el trebuiesc reconstruite atat conductul auditiv cat si urechea medie (lantul osicular), precum si pavilionul extern.
Dvs. sunteti de parere ca se poate interveni in privinta pavilionului urechii la varste asa de mici?
De celelalte interventii am inteles ca nu poate fi vorba inainte de 18 ani, si cu atat mai putin la noi in tara.
Sper sa obtinem un rezultat rezonabil cu o proteza ortodontica la mandibula, care e retrognata, desigur la varsta la care se poate interveni, am inteles ca in jur de 4 ani.
As dori sa iau legatura cu alti parinti care se confrunta cu aceasta problema, cu toate ca sunt foarte rare cazurile la noi in tara, dar din pacate exista.
0
04-12-2009, ora 00:50
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna Luciana!Se poate confectiona urechi din silicon, fixate cu adeziv, si de la varsta copilului tau.Am realizat acest lucru la o fetita de 9 luni si la un baietel de 1an si jumatate, ca al tau.Nu se intervine pe conductul auditiv si nici pe oscioare= E F.PERICULOS pt.ca este riscul de a-i atinge nervul facial, care ii stramba fata copilului, si de ce sa-i facem rau, fara ca rezultatele finale sa fie importante.Pt.deficitul de auz, la aceata varsta se recomanda proteza BAHA cu banderola, uni sau bilateral, utila la acasta varsta, fiindca la copil, limbajul incepe sa se formeze in jurul varstei de 2 ani.In cazul urechii, se inlatura chirurgical resturile de pavilion malformat si dupa vindecare la 1 luna, incepe confectionarea protezei din silicon ce se va fixa cu adeziv.Din 3 in 3 ani, se cresc dimensiunile pavilionului auricular.Protezele sunt f.bine suportate de copil si cu rezultate estetice la fel de bune.Trimite-mi, te rog, pe mail, fotografii ale fetitei.Cu stima, E.L.
0
04-12-2009, ora 17:27
LUCIANA29
Nu este medic/terapeut
LUCIANA29
Va multumesc din suflet pt raspuns.Puteti sa-mi spuneti care sunt costurile pt protezele din silicon?
Oricum vreau sa luam legatura fata in fata, pt. ca este pacat sa fim in bucuresti si sa conversam prin intermediul internetului.Sunt foarte multe lucruri de vorbit.Noi proteza baha o avem de cand Luca (asa il cheama pe puiul nostru) inclusiv banderola decand avea cam 2 luni cred, dar nu am folosit-o pt ca nu stiam la ce nivel trebuia reglata.
La 1 luna am fost la institutul orl Panduri si i-am facut PEA ( potentiale auditive evocate) la dr. Eugenia Serban, auzea la 30 db, diagnosticul fiind de hipoacuzie de transmisie bilaterala.Mai tarziu la sase luni am luat legatura cu dr. Tudor Andrei care il urmareste si in prezent si isi pastrase in continuare acelasi prag de auz 30db, iar ultima oara cand i-am facut testul la 1, 3 luni la recomandarea dr. Tudor sa-i facem testul pea pt a vedea integritatea nervului auditiv, rezultatul a fost favorabil, dl dr. a zis ca nervul auditiv este 100% bun, cu rezerve de cohlee prezente.
L-am consultat si pe dr. chirurg Lucian David de la spitalul Miltar care ne-a spus ca e posibila reconstructia conductului si lantului osicular dupa varsta de 5 ani.Dr. orl Tudor de la Budimex ne-a spus la fel ca si dvs ca nu recomanda reconstructia datorita nervului facial posibil de atins.
Pe de alta parte am inteles ca nici nu se merge pe distrugerea resturilor auditive existente in favoarea protezarii, nu mai stiu ce sa mai zic.
Tot dansul ne-a indrumat sa nu-i punem proteza deorece nu stim cum sa o reglam, iar dupa ultimele rezultate de la testarea audiologica ne-a spus ca nici nu se pune problema de protezare, pt. ca el nu aude datorita lipsei conductului auditiv, practic nu poate auzi soaptele si sunetel foarte joase. Toate lucrurile acestea sunt testate de catre noi parinti acasa, pt ca Luca e dezvoltat absolut normal pt varsta lui cu exceptia limbajului, de fapt spune doar mama fff clar, si in rest doar uneori alte franturi de cuvinte.
In rest recunoaste si arata spre obiectele despre care este intrebat, si nu sta cu fata la noi ca sa citeasca pe buze, cunoaste o parte din partile corpului, prima data la 10 luni a facut "bravo si pa pa".
Eu personal sunt multumita de evolutia lui actuala sa speram ca in continuare va fi bine.
Vreau sa stabilim o programare, astept un raspuns de la dvs cu privire la aceasta.
Va multumesc din nou, o seara placuta alaturi de cei dragi!
0
05-12-2009, ora 01:06
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!Proteza BAHA reglati-o la 1, si i-o fixati cand pe o ureche-1 zi, apoi pe cealalta.Este indicata chiar pt.lipsa de conduct auditiv si chiar in malformatia sau lipsa oscioarelor, pt.ca sunetul preluat de proteza se trimite, pe cale osoasa, direct la nervul auditiv, care este normal.Este f.utila pt.copil, mai ales, acum cand isi achizitioneaza si dezvolta limbajul.Cu proteza fixata, chiar si in fata urechii, pe tampla, unde osul e mai subtire(nu neaparat in spatele urechii), vorbiti-i copilului in permanenta, ca la un copil normal, si el retinand cuvintele, la un momemt dat, va incepe sa vorbeasca.Proteza o poarta numai in prezenta DVS, deci a unui adult, pt.supraveghere(o poate desprinde de pe banderola si o poate inghiti).Cat priveste, reconstructia de ureche din silicon, pe care o vom creste ca dimensiuni, din 3 in 3 ani, pana la 16 ani, va fac reducere si va astept la cabinetul meu cu copilul, cand puteti DVS, si vom stabili atunci totul, chiar si reglarea protezei, daca nu va descurcati.De obicei dimensiunile la urechi si ochi sunt aproape ca la adult(diferenta de 3-4 mm, deci nu -i modificam dimensiunile des)Din experienta mea cu cazuri asemanatoare, copilul aude f.bine la nivelul 1 al aparatului.Este bine de purtat simultan proteze la ambele urechi, mai ales in aceasta perioada de formare a limbajului.Auzul il ajuta pe copil si in dezvoltarea lui ulterioara psiho-intelectuala, in relatia cu cei din jur, la scoala, deci protezarea auzului la persoanele hipoacuzice e f.utila, la fel ca si purtarea ochelarilor(tot proteze, dar impropriu folosita aceasta denumire.In strainatate li se spune "aparate de ajutat auzul, vederea, etc")Cuvantul de proteza sugereaza un handicap, dar nu este asa!Din 6 in 6 luni ii repetam exm.audioogic.Folosirea protezei BAHA, nu necesita exercitii de logopedie.Parintii il ajuta pe copil sa vorbeasca.Cand doriti, stabilim pe mobil, sa ne vedem.Cu stima, E.L.
0
09-01-2010, ora 20:20
pcostel16
Nu este medic/terapeut
pcostel16
Domnule Dr. Daniel Popescu, am 20 de ani si acum un an si jumatate in urma unui accident rutier, mi-am pierdut doua treimi superioare din urechea stanga. Vreau sa stiu daca am vre-o sansa din punct de vedere chirurgical. Momentan, la sfatu unor medici, am o proteza dar..nu sunt prea multumit.
Nu sunt din Bucuresti, dar as vrea sa stam de vorba intre 4 ochi, se poate? asi vrea o adresa.
Cu respect Costel
0
10-01-2010, ora 23:54
doinitsaddd
Nu este medic/terapeut
doinitsaddd
Dr.ELENA LATCAN. buna ziua! mie imi vine sa pling, nu de-atit ca mai sunt copii cu sindromul copilului meu, Doamne fereste, dar pt ka am inteles din toate de sus ca si se poate face asa operatie a pavilionului urechii in Romania, asa cum eu sunt din REPUBLICA MOLDOVA. Dr.Elena Latcan, am o fetita cu malformatia pavilionului urechii drepte, la fel atrezvia aparatului auditiv, lipsa canalului auditiv si asimetria fetei pe dreapa, afectarea nervului 5, 7 pe dreapta. partea dreapta este normala. Ea acum are 10 luni. La noi in tara am intilnit doar o mama cu asa copil (fetita ei de 5 ani acuma), ea mi-a zis ca asa operatii de implantare atit pt ureke, cit si pt ureche se fac doar in Germania, doar dupa 5-6 ani, si ar costa cam 50000 euro, dar la Moscova cam 100.000euro, iata de ce eu citesc acum si eu nici macar n-am auzit de proteza BAHA si celelalte, imi cer scuze pentru neinformare. d-stra sunteti salvarea si luminarea mea. V-as ruga mult sa comunic cu d-stra. Va rod tare mult sa-mi dati e-mail-u pentru a afla mai multe detalii si pentru a va putea oferi si poze. VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Pentru LUCIANA29, as dori sa comunic cu tine, sa aflu mai multe detalii. -*


(*modificat de administrator)
0
11-01-2010, ora 08:20
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna ziua doinitsaddd!In cazul fetitei DVS, pot sa-i confectionez un pavilion auricular din silicon, de forma, marime, culoare, consistenta, ca si cealalta ureche, la o luna upa ce prin operatie ii dau jos mugurasii de ureche pe care ii are acum.Noua urechiusa o fixam cu un adeziv special, bine tolerat de pielea copilului.In acelasi timp va recomand sa-i adaugam copilului si o proteza BAHA, fixata cu banderola.Fixarea urechii din silicon si a protezei auditive BAHA CU IMPLANTE DE TITANIU, se face dupa varsta de 5 ani, cand osul din spatele urechii(mastoidian)are grosimea corespunzatoare(o aflam pe o tomografie computerizata pe care o vom face atunci.) Medicii si oamenii de stiinta din AMERICA, SUEDIA SI ISRAEL(unde m-am specializat si eu), din 1977, pe baza experientei lor, recomanda, in caz de malformatie congenitala de ureche, dar si in caz de accidente, operatii(cancer, alte infectii), confectionarea din silicon a urechii respective, care va avea o forma aproape de normal si se protejeaza pacientul si de interventii chirurgicale multiple si tot atatea anestezii, fara ca la final urechea rezultata prin reconstructii multiple chirurgicale, sa arate bine. Rolul adevarat al medicinei este sa facem pacientul sa sufere cat mai putin.In absenta(inchiderea conductului auditiv extern nu se mai deschide acesta, pt.ca in vecinatate si tot malformat, macar ca si traseu, este si nervul facial care a dat deja asimetria faciala si nu trebuie sa-l afectam ca sa nu strambe si mai mult fata copilului.Dupa varsta de 18 ani, cand copilul devine adult, ii corectez asimetria faciala tot cu un silicon, de data asta implantabil, care ramane in corp toata viata, fiind f.bine tolerat(se foloseste si in operatii pe inima, fiindca s-a demonstrat ca transporta oxigenul)
PE SCURT-in cazul copilului DVS(SA VA TRAIASCA SI SA FIE FERICIT!)=
-o operatie prin care-i dam jos mugurasii de ureche;o spitalizare de 5 zile, iar dupa o luna incepem confectionarea din silicon a noii urechi si-ii putem folosi de acum si proteza auditiva BAHA cu banderola, pentru a o ajuta in aparitia si dezvoltarea limbajului.Cu stima, E.L.
0
11-01-2010, ora 12:47
doinitsaddd
Nu este medic/terapeut
doinitsaddd
buna ziua! dr.E.L., va multumesc mult pentru raspuns, si sper cit mai repede sa am posibilitatea unei consultatii la d-stra. la revedere!
0
26-08-2010, ora 22:59
munteanumrl
Nu este medic/terapeut
munteanumrl
Pt. Luciana29
Eu am un baietel de 5 ani si a fost operat in Germania (reconstructie pavilion extern) daca vrei detalii da-mi adresa de mail si tinem legatura. Multa sanatate.
0
29-08-2010, ora 21:17
bogdantcs
Nu este medic/terapeut
bogdantcs
pentru munteanumrl

as vrea si eu sa aflu mai multe despre operatia facuta in Germania. cat a costat, cum se poate ajunge acolo
si la ce clinica. copilul meu are aproape 4 ani.
multumesc.
-*


(*modificat de administrator)
0
30-08-2010, ora 14:34
laura voinea
Nu este medic/terapeut
laura voinea
pt munteanumrl
buna ziua! am 29 de ani si m ar interesa mai multe despre operatia facuta in Germania pentru recostructie pavilion extern. Tin sa precizez ca am aceeasi pb ca si baietelul dvstra si ca in urma cu 15 ani am avut 3 interventii chirurgicale de reconstructie canal auditiv si pavilion ureche externa care insa nu au reusit. De atunci nu am mai cautat alte modalitati.
In afara de Dna Dr Doctor Latcan Elena mai exista alt medic cu aceeasi specialitate in Romania? Cu Dl Doctor Ion Anghel a lucrat cineva???
0
31-08-2010, ora 22:34
munteanumrl
Nu este medic/terapeut
munteanumrl
Pt. bogdantcs si pt laura voinea
Baiatul meu in mai a implinit 5 ani, pe 6 aprilie l-am operat, a fost cel mai mic pacient al profesorului, l-am operat la Munchen, a costat 7000 euro operatia + 5900 euro spitalizarea, am stat 8 zile in spital si o luna in Germania, am platit cash, se poate si prin formularul E112 daca vi se aproba dosarul, eu am fost programata in Austria pt reconstructie pavilion extern din cartilaj costal dar m-am razgandit in ultima clipa, in Germania s-a facut reconstructie in interior nu este cartilaj ci material poros polietilena imbracata in propria piele, grefa de piele este luata de pe stinghie, nu vreau sa va sperii dar operatia a durat 14 ore dar credeti-ma ca a meritat, medicii din Romania nu au auzit de metoda asta, medicii care l-au vazut au spus ca este o opera de arta, acum are 5 luni de la operatie in oct. merg din nou la control, daca doriti mai multe detalii scrieti adresa de mail sau tel. si va raspund, va arat poze.
0
01-09-2010, ora 15:11
laura voinea
Nu este medic/terapeut
laura voinea
pt munteanumrl
multumesc mult pt toate informatiile! in reconstructie pavilion extern cu cartilaj costal a constat cea de a 2 operatie pe care am efectuat o si care a durat la fel de mult, dar care nu s a finalizat decat cu 3 cicatrici urate. prima operatie a fost pt reconstructia canalului auditiv- si asta a fost un esec!!!
felicitari pt decizia luata, mult noroc micutului in viata!!!
-*


(*modificat de administrator)
0
02-09-2010, ora 18:36
munteanumrl
Nu este medic/terapeut
munteanumrl
pt laura voinea
Multumesc, din pacate la noi pacientii sunt cobai pt medici, si eu trebuia sa- i fac reconstructie canal auditiv dar nu mi-a garantat nimeni 100% ca va fi o operatie reusita, poate peste 2 ani voi opta pt un implant Baha dar tot in Germania. Daca vrei uita-te pe google Prof. Dr. Alexander Berghaus, Klinikum der Universitat grosshadern Muenchen gasesti si cateva poze. La baiatul meu nu se vede nici o cusatura foarte putin difera culoarea dar tin cont ca are doar 5 luni de la operatie in rest forma este identica. Multa bafta.
0
02-09-2010, ora 18:40
munteanumrl
Nu este medic/terapeut
munteanumrl
pt bogdantcs
programarea o faci prin mail, prof. vorbeste engleza, eu am avut translator la prima discutie,
Spitalul Universitar Muenchen
Klinikum der Universitat Grosshadern Muenchen
Programarea a fost faccuta in 2 luni, inainte am trimis pe mail doar 2 poze
0
02-09-2010, ora 21:46
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
pt.munteanumrl-ce veti face cand creste copilul=urechea de "polietilena"(cred ca nu ati retinut corect termenul!)n-o sa creasca o data cu bietul copil.Ce-o sa faceti=o sa-l operati din 2 in 2 ani sa-i schimbati plasticul de sub piele, piele care nu va lua niciodata forma unei urechi normale, care se poate infecta si nu se stie cat va rezista cu atatea operatii.Chiar nu va e mila de el?(ce daca banii sunt de la statul roman ).Ce povesti este studiu pe cobai in Romania?Ce fac nemtii cu copii nostri=vor decat sa va ia banii.Cei din alte tari, cu care am invatat eu si lucreaza in domeniu din 1977, au cercetat toate posibilitatile si au ramas la reconstructia urechii din silicon, fixata la exterior cu adeziv sau implante de titaniu, FARA A UMBLA SA OPEREZE CONDUCTUL AUDITIV EXTERN, pt.a nu face mai rau copilului(in zona totul este malformat, modificat si poate sa fie afectat nervul facial si strambata fata copilului.In lume ( si chiar si la noi), se urmareste ca medicina sa faca pacientul sa sufere cat mai putin si sa-i facem cat mai putin rau.Urechea de silicon(si va rog sa ma credeti ca vreau sa va dau un sfat omenesc cinstit, ca-ntre parinti si apoi ca si medic, care nu vreau sa va confectionez eu urechea=eu am f.mult de lucru!)se poate confectiona ulterior de marimi crescande, dupa varsta, crutand copilul de stress operator si anestezic. Va inchipuiti cu ce sechele psihice creste acest copil-ce copilarie chinuita va avea, tot mereu pe drumuri, in spitale si intre oameni straini.Cand are el timp sa mearga la scoala linistit si fericit, sa-si faca un viitor.
0
06-09-2010, ora 10:58
munteanumrl
Nu este medic/terapeut
munteanumrl
Pt. D-na Dr. Elena Latcan
daca tot sustineti ca nu am facut cea mai buna alegere eu vreau sa va imformez ca nu prea stiti cum a fost efectuata aceasta operatie, in primul rand marimea urechii a fost calculata pt varsta de 14 ani, au fost masurate urechile parintilor, bunicilor si a copilului, materialul din interior este material poros polietilena imbracat in piele, aceasta a fost vascularizata, nu am primit nici un ban de la statul roman, si eu am mai mare incredere intr-un Spital Universitar din Germania decat in asa zisa clinica a dvs intr-un apartament, faptul ca recomandati siliconul este problema dvs, dar daca tot vb de trauma copilului vreau sa va zic ca eu am facut o singura interventie definitiva pe cand chinul copilului cu urechea de silicon pe care o da jos dupa 2-3 zile eu cred ca este groaznic pe copil, sau cea cu magneti care se da jos la 7 zile, eu am spus ce aveam de spus, eu nu fac bani din asta ca dvs., eu vreau sa indrum si alti parinti sa nu faca o alegere gresita, si apropo de copilarie chinuita sa spunem ca va fi diferenta insesizabila sau sesizabila intre urechi credeti ca va fi mai nefericit, un chin va fi sa-si dea jos mereu urechea de silicon.Aceasta este parerea mea si mai documentati-va un pic, eu cred ca un parinte vrea o ureche pt copilul lui nu un silicon.Eu nu sunt medic sa castig bani din asta eu stiu ce am tras cu copilul meu in aceasta tara si de aceea am scris, multi parinti nu sunt informati si oricum decizia le apartine.
0
06-09-2010, ora 11:09
bogdantcs
Nu este medic/terapeut
bogdantcs
pentru mulnteanumrl

buna
sunt mihaela cu copilul cu sindromul Treacher Collins.
Am asteptat mail de la dvs. cu poze ale copilului...vreau sa vad exact cum arata si sa trimit si eu poze pt. a vedea care este situatia la noi. Copilul meu are urechiuse, nu complete, operatia pe care tre sa i-o facem ar trebui sa -i refaca urechile pe structura actuala, de aia ma interesau mai multe la copilul dvs.
Eu nu condamn pe nimeni, insa NIMENI nu stie la cata durere si suferinta suntem condamnati noi ca parinti care avem asa cazuri in familie si nimeni nu intelege prin ce trecem numai si numai ca sa facem copilasilior nostri bine. Nu vrem sa facem experoimenete pe copiii nostri care si asa sufera destul de mult.
Astept un mesaj cu poze pe privat, va rog...
Multumesc
0
06-09-2010, ora 15:48
laura voinea
Nu este medic/terapeut
laura voinea
pt munteanumrl
inca odata felicitari!!!!!
0
07-09-2010, ora 11:19
laura voinea
Nu este medic/terapeut
laura voinea
pentru a intelege mai bine despre ce ne vorbeste munteanumrl cautati pe google spitalul Cedars-Sinai. acolo gasiti tot ce va intereseaza despre microtie. cunosterea lb engelze este un avantaj, dar si cu putina atentie se pot intelege f multe. metoda aplicata in germania se numeste MEDPOR reconstruction, "the material is made of porous polyethylene" cred ca asta inseamna: "nu cartilaj ci material poros polietilena imbracata in propria piele "- parca asa scria munteanumrl????
tot acolo am mai citit:

Silicone Ear Reconstruction
Advantages of Prosthetic Ear Reconstruction
The advantages of prosthetic ear reconstruction are:

The ear can be made to look very realistic

A prosthetic ear is a simpler process with less risk than surgical reconstruction

It provides an option for patients who are not candidates for surgery

Disadvantages of Prosthetic Ear Reconstruction
The disadvantages of prosthetic ear reconstruction are:

It is hard to hide the seam where the silicone is next to normal skin. Matching skin color, which changes throughout the year, may be difficult.

Repeatedly removing and replacing the device may cause breakage or the need for it to be readjusted

Children and adults may lose the device while engaged in sports or through any rigorous activity or it may just fall off

A prosthesis requires frequent care and periodic replacement.
ACUM ANALIZATI SI DUMNEAVOASTRA!!!
0
07-09-2010, ora 19:41
munteanumrl
Nu este medic/terapeut
munteanumrl
Exact, nu a fost reconstructie cu cartilaj costal ci material poros polietilena.
Pt. bogdantcs, -* da-mi un mes si-ti trimit poze.
Pt. laura voinea Multumesc. Eu doar am vrut sa ajut si alti parinti nu sa intru in contradictii cu altii cum am mai spus alegerea le apartine.




(*modificat de administrator)
0
07-09-2010, ora 22:55
LUCIANA29
Nu este medic/terapeut
LUCIANA29
Foarte bine, daca mai sunt parinti sau persoane cu experiente asemanmatoare sa scrie, sunt de un real ajutor toate informatiile.
0
08-09-2010, ora 12:59
munteanumrl
Nu este medic/terapeut
munteanumrl
PT. Luciana 29
Sunt de acord, pe copilasul meu tot Luca il cheama, multa sanatate va doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns
62 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: