proteza dentara.. CNAS ii deconteaza o parte din cheltuieli?

30-07-2009
simo29
Nu este medic/terapeut
simo29
Buna ziua,
As dori sa va intreb (daca ma puteti lamuri), pentru un pensionar cu o pensie mica in cazul in care doreste sa urmeze un tratament stomatologic, mai exact sa-si puna o proteza dentara, daca CNAS ii deconteaza o parte din cheltuieli. Acea persoana sufera de diabet, hta medie, ceva probleme neurologice (din cauza diabetului, am inteles). Stiu ca a urmat un tratament pentru parondontoza (sper sa nu fi gresit denumirea, daca aceasta este denumirea bolii in care o persoana in poate pierde dantura fie ca dinti au fost sanatosi sau nu).
Ce proteza ar trebui sa isi puna si daca medicamentele pe care le ia va afecta in vreun fel tratamentul ce va urma?
Va multumesc, o zi buna.
5 comentarii
0
23-08-2009, ora 20:46
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Din cate spuneti cred ca o proteza mobila ar fi solutia. Este cea mai simpla si ieftina solutie, decontata de CNAS si nu interactioneaza cu medicatia. Desi sunt unele aspecte care ar trebui discutate mai pe larg si de preferat in cadrul unei consultatii:
- ce fel de probleme neurologice?
- datorita diabetului tesuturile sunt foarte vulnerabile la infectii care se produc usor si repede si se vindeca foarte greu. De aceea igiena orala trebuie sa fie mai riguroasa decat la ceilalti pacienti. Numai bine!
0
15-09-2009, ora 13:50
simo29
Nu este medic/terapeut
simo29
Buna ziua,

Am o mare nelamurire, am fost la un dentist cu mama mea ca despre dansa este vorba, pentru a i se pune proteza, la prima sedinta a scos un dinte (eram de fata) la urmatoarele 3 medicul stomatolog a luat masura pentru a-i pune, sincera sa fiu nu stiu ce, pentru ca nu a facut nici o radiografie, nu a facut nici un tratament pentru dinti care ii mai are, nu a curatat nimic. NU A FACUT ALTCEVA DECAT SA I-A MASURA PENTRU CE?. NU AM IDEE. A luat masura pe dintii pe care o sa-i piarda oricum? Unul deja i se misca, la unul nu mai este decat un colt, nu mai inteleg nimic.
Are problemele pe care le are si i-a fost adus la cunostinta acest fapt, dar.nimic. Plus ca i-a cerut o copie de pe buletin, pentru ce trebuie acea copie intr-un cabinet stomatologic?
Vroiam sa va intreb daca este normal ceea ce a facut domnul doctor, NU SUNT MEDIC STMATOLOG NU MA PRICEP, dar totusi nu mi se pare normal ce a facut.
In legatura cu problemele neurologice, i s-a prescris cavington, pentoxi retard, lyrica - dar pe acesta nu il poate lua deoarece la diabet i-a fost prescris milgamma.
Astept raspunsul dumneavoastra.
0
12-10-2009, ora 11:26
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Masura se poate lua in acest caz pentru modele de studiu: in cazurile mai dificile medicul prefera sa aiba un model pe care sa studieze eventualele posibilitati de tratament; sau pentru protezare imediata: se ia amprenta (masura) inainte de a termina extractiile si tehnicianul face deja o etapa in laborator pana ce medicul termina de extras dintii. Acest lucru se face atunci cand pacientul vrea proteza cat mai repede. Problemele de sanatate generale erau foarte importante pentru anestezie si extractie dar daca deja medicul a facut o extractie atunci nu sunt probleme. Trebuie sa aveti rabdare, pacientii cu diabet se vindeca mai greu decat ceilalti asa ca timpul intre 2 extractii va fi mai mare. Oricum, pentru linistea dvs, va sfatuiesc sa intrebati medicul fara teama sau jena ce face si pentru ce este necesara acea manopera; este obligatia lui sa va explice tot. Numai bine!
0
20-10-2009, ora 23:41
c.gina35
Nu este medic/terapeut
c.gina35
doresc si eu un sfat va rog frumos.Pe maxilar am lucrare din portelan, este o coroana din 12 bucati.Acum incep tratament si pe mandibula, este mai complicat pentru ca am doar 4 incisivi si un canin.Urmeaza apoi si o proteza mobila dupa ce termin cu acesti 5 dinti.Intrebarea mea este daca trebuie sa fac lucrare tot din portelan.Ce materiale se mai folosesc in afara de portelan si semiportelan?Ce dezavantaje au materialele mai inferioare calitativ?Dar proteza...ce fel sa fie?Se poate scheletata? Astept raspuns...va multumesc.
0
28-10-2009, ora 09:58
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna c.gina35! Ar fi bine ca proteza de jos daca iti poti permite sa fie scheletata cu sisteme speciale de ancorare (nu cu crosete). Coroanele de pe incisivi ar fi bine de facut din portelan daca sus este portelan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul