proteza dentara fixa - ciobita | Forumul Medical ROmedic

proteza dentara fixa - ciobita

12-11-2010
Gumballhead
Nu este medic/terapeut
Gumballhead
Buna ziua, am si eu o problema cu o proteza partiala fixa, 6 dinti partea din fata sus, (chiar sub nas) daca pot sa zic asa. Poteza este prinsa pe 4 piloni in centru si in extremitati pe dintii naturali polizati la suprafata. Proteza este din material metalic imbarcat intr-un material asemanator ceramicei sau poate chiar ceramica, nu stiu sa va spun exact.
Din pacate, partea exterioara a ultimului dinte din dreapta s-a ciobit, lasand sa se vada materialul metalic de sub ea.
As vrea sa stiu daca se poate curata toata ceramica respectiva si pusa alta in loc. Nu datorita costurilor va intreb acest lucru ci pentru ca acea parte de metal este foarte bine facuta, pica la fix si nu ma jeneaza la gingie deloc. Stiu ca m-am chinuit ceva atunci cand mi-a fost facuta, am si schimbat un model sau doua, pentru ca fusesera turnate gresit, si au tot pilit din ele pentru ca imi loveau in gingie sau nu se brodau cum trebuie pe piloni...ma refer la partea metalica nu la proteza finala imbarcata.
Deci mai clar, eu vreau sa pastrez partea metalica a portezei, si sa o reimbrac in ceramica. Se poate face acest lucru?
Am pus si un link cu o poza ca sa vedeti despre ce tip de proteza este vorba, nu in scopul de a face reclama, imi cer scuze daca am incalcat vreo regula a forumului.
http://www.exceldent.eu/exceldent/pictures/prosthetics_400.jpg

Multumesc!
8 comentarii
0
12-11-2010, ora 10:24
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Daca lucrarea este cimentata definitiv, nu se mai poate face nimic
0
12-11-2010, ora 11:42
Gumballhead
Nu este medic/terapeut
Gumballhead
Multumesc mult pentru raspuns! si pentru promtitudine.
Proteza nu este cimentata definitiv, pentru ca am inteles ca pot aparea probleme la unii pacienti si trebuie lasata o perioada sub observatie, cimentata temporar. Din pacate ( sau din fericire in urma incidentului cu ciobirea) am depasit un pic termenul cand trebuia sa ma duc la cimentarea finala, cam 2 saptamani si jumatate. As fi intrebat direct la cabinetul unde am facut lucrarea dar s-au mutat intre timp :) si am ramas "in pom" deocamdata. Acum proteza nu mai este cimentata deloc...materialul cu care a fost lipita a disparut in totalitate, proteza arata ca noua interior-exterior, exceptie facand acea mica ciobitura.
Sa inteleg ca o pot da tehnicianului sa o reimbrace avand in vedere ca poate fi scoasa usor prin tragere?

Inca o data multumesc mult pentru rabdare!
0
12-11-2010, ora 17:58
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Daca nu este cimentata, poate fi reparata, dar aveti nevoie de modelul de gips pe care a fost facuta lucrarea, pt ca tehnicianul trebuie sa puna lucrarea pe un suport, respectiv pe model pt a efectua reparatia. Totusi, ceva nu este in regula, daca dupa un timp asa scurt s-a ciobit. Am o nelamurire: dvs ati platit pentru ceramica sau semiportelan?
0
29-11-2010, ora 19:50
calinioana
Nu este medic/terapeut
calinioana
buna seara imi puteti da si mie kteva adrese din bucuresti de centre de lipire sau reparere a protezelor dentare?multumesc frumos o s averifik raspunsul dumneavoastra.
0
29-11-2010, ora 22:16
Gumballhead
Nu este medic/terapeut
Gumballhead
buna seara, nu sunt medic, sunt pacient, dar din cate stiu eu se poate repara la orice cabinet stomatologic. Toate colaboreaza cu tehnicieni care se pot ocupa de reparare. La mine cel putin asa a fost, am avut o ciobitura si mi-a reparat-o. Si in functie de cat de mare este ciobitura s-ar putea sa aveti nevoie de mulajul original dupa care s-a facut proteza. Eu am avut noroc ca era destul de mica si a mers reparata fara. Oricum cel mai bine e sa mergeti la un cabinet, oricare, stiu ei sa va indrume. O zi buna si sanatate!
0
30-11-2010, ora 19:00
calinioana
Nu este medic/terapeut
calinioana
mersi frumos ptr rasp dar. probl e k tot prin medicu care a facut lucrarea e 3 sau a 4 oara decat tot o lipeste si etc.si vream sa merg cu ea eu direct la un centru sau la un tehnician ptr lipire (sau la alt tehnician decat tehnicianu kre il are doctoru unde s a facut lucrarea;ptr k nu stiu ce se intampla nu o face bn tehnicianu nu stiu k vam spus e a 3 sau a 4 oara de cand tot o lipeste si proteza tot se dezlipeste se rupe) dak ma pote ajuta cineva. multumesc si astept rasp.
0
02-12-2010, ora 20:36
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Este proteza sau lucrare fixa?Indiferent de situatie, daca s-a lipit de mai multe ori si nu tine, cel mai probabil este un defect de conceptie si aici trebuie vazuta problema, pentru ca altfel indiferent cine o lipeste, se va intampla la fel
0
02-12-2010, ora 21:13
calinioana
Nu este medic/terapeut
calinioana
hmmm cred k este o proteza atat timp kt e detsabila si o poate pune knd doreste. da ideea e unde sa merga cu ea sa vada pe lok ce probl are. ptr k virgula cum am mai spus mai sus la tehnicianul medicului kre a facut lucrarea a mers de kteva ori ptr k sa tot rupt, dezlipit.si doream sa schimbam tehnicianu poate altu o fi mai priceput zik eu, cred... nu stiu.mersi ptr rasp si astept o alta lamurirea o adresa ceva un nr de tel al unui tehnician sau al unui cabinet al unui tehnician din bucuresti... poate o pot rezolva probl ptr ceva mai mult timp.multumesc o seara buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •