Proteza parțiala de Șold cimentată ( tip mutars filia )

03-08-2017
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Buna ziua, de opt ani tratez un cancer ovarian care in prezent a recidivat ganglionar și anul trecut am avut o metastaza lasinusul drept, operata. De ceva timp aveam durere in piciorul stâng care era pusă pe seama unui ganglion inghinal destul mare. In luna mai am descoperit ca aveam o tumora pe femur care îmi fracturase osul așa ca am fost operata. După operație am început recuperarea dar îmi apăruse și la vertebra T12 o mică metastază plus cea din sinus care a reapărut. Am făcut in Februarie cinci ședințe de radioterapie la sinus iar in Iunie o ședința la vertebra. Ieri am făcut o scintigrafie osoasa pentru a se vedea dacă mai sunt și alte metastaze osoase, in afara celor doua mai este una mică pe stern. Problema care a apărut și eu nu o înțeleg este la piciorul operat și as dori o explicație pe întelesul meu. Menționez ca nu m-am operat in țara deoarece eram in vizita la sora mea când s-a produs fractura. Rezultatul scintigrafic referitor la picior este : "pe versantul femural : aparenta deplasare - coada protezei vizibila in regiunea epifizara distală / vecinătatea suprafeței articulare cu fixare difuza osteomedulara adiacentă - inflamației+/-substrat infecțios - necesita confirmare. " Situația este ca eu nu am mers foarte mult din cauza problemelor date de metastaza de la cap și vertebra. La o luna de la operatie m-a deplasam foarte bine cu un cadru și cârje, chiar urcam și coboram bine trepte. Pe 12august împlinesc trei luni de la operație dar pentru ca de o luna din cauza ametelilor datorate tumorii de la cap am stat mai mult in pat, când ma ridic sa merg simt articulația mai rigida iar piciorul este puțin umflat la Șold și deasupra genunchiului. Pentru aceasta umflare dr oncolog mi-a prescris detralex. Eu marți voi face un tomograf, sa solicit sa fac și la picior. Eu nu înțeleg ce înseamnă acest rezultat dar înțeleg ca nu este bine, îmi este teama sa nu fie nevoie de o alta intervenție deoarece urgentă este cea de la cap pentru operație deoarece tumora a erodat osul și e lipita de Dura-Mater.
4 comentarii
0
07-08-2017, ora 02:35
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
scopul scintigrafiei nu este obtinerea unei imagini foarte detailate de acea formuleaza radiologul atat de neclar. oricum daca exista suspiciuneaunei migrari a protezei si a unei eventuale infectii atunci ambele trebuie clarificate.
deci radiografie femur si daca este cazul atunci CT si examen de laborator (CRP, leucocite)
0
11-08-2017, ora 17:56
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Mulțumesc mult pentru răspuns. Luni am făcut tomograful de control pentru problema mea oncologica si am solicitat si verificarea piciorului cu proteza. Aici rezultatul este total diferit de cel de la scintigrafie si anume : Tromboza venoasă iliaca comuna si externa stânga. Atât este scris în raport. Știam că una din complicațiile acestei operații dacă nu te miști este tromboza. Eu am făcut o lună după operatie injecții în abdomen pentru a preveni formarea cheagurilor. Acum ce trebuie sa fac un consult ortopedic sau de chirurgie cardiovasculara.
0
11-08-2017, ora 20:20
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Ar trebui sa luati contact cu un chirurg vascular sau eventual cu un internist. Trombozele, mai ales daca sunt afectate vase ata de mari sunt foarte periculoase. Un cheag care porneste din iliaca comunis produce o embolie pulmonala fatala. Radiologul nu v-a spus sa mergeti imdeiat si sa clarificati situatia? Ce au spus despre proteza? Cum sunt parametrii de infectie?
0
11-08-2017, ora 22:26
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Rezultatul azi după-amiază a fost ridicat de fiica mea de la clinica. Eu neputandu-ma deplasa. Cu toate ca am insistat să mi se facă scanarea la picior, ceea ce au făcut dar la interpretare doar acea frază e trecuta. Eu la acea clinica din orașul meu fac tomograf de câțiva ani dar acum s-a întâmplat ca doctora care mă știa să fie în concediu. Am niste nelămuriri referitor la rezultate trecute comparativ cu tomografele precedente. Dar asta înseamnă să aștept o altă opinie când revine din concediu d-na pe care o cunosc. Eu piciorul îl am umflat sus lângă stinghia piciorului unde simt rigiditate când mă deplasez prin casă și câteodată se mai umfla puțin deasupra genunchiului. Durere nu am decât rar în fesa doar dacă stau mai mult în șezut sau în picioare. Piciorul este normal la culoare și umflatura este de o lună, iar Dr oncolog m-a văzut și am luat două săptămâni detralex. Eu Marti voi merge in capitala la Dr neurochirurg pt ca tumoră de la sinus a crescut f mult si zona unde osul a fost erodat e foarte mare de 3, 3 cm.Din cauza acestei tumori care e lipita de creier si a metastazei de la coloana nu m-am putut deplasa cum trebuia. Toate problemele datorate cancerului s-au adunat. Sper să reușesc să ajung unde trebuie să rezolv aceasta tromboza fără să mi se întâmple nimic grav. Mulțumesc pentru îndrumări.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul