Proteza sold

19-12-2012
Audrey22
Nu este medic/terapeut
Audrey22
Buna am si eu o intrebare legata de o proteza la sold, am 22 de ani si am displazie de sold stang. La ultimul control medical mi-a spus ortopedul ca nu am nevoie de o proteza de abia in 20 si poate chiar 30 de ani daca am noroc:D veste extrem de buna, insa mi-a spus ca as avea nevoie de o proteza custom-made...desi mai e mult timp pana atunci as dori sa stiu orientativ la ce preturi ajung acestea si daca sunt acoperite de Casa de asigurari - lucru ce am uitat sa il intreb pe doctor.
8 comentarii
0
20-12-2012, ora 11:58
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza daca aveti o displazie de sold, trebuie decisa daca acesta poate fi corectata cu o osteotomie de bazin si/sau intertrohanterica. daca displazia este severa atunci trebuie corectata, cu acesta puteti castiga ani buni pentru protetizare.
din moment ce colegul a apreciat ca momentul protetizarii va fi peste 20-30 de ani probabil displazia nu este severa, insa acest lucru este imposibil de decis fara un examen fizic si fara radiografii
in marea majoritate a cazurilor pacientii cu displazii de sold pot fi operati cu proteze clasice, extrem de rar, numai in displazii severe cu o deformare extrema a structurilor osoase este necesara o proteza unicata (custom made). daca este necesara implantarea unei proteze unicat, casa de asigurari ar trebui sa plateasca acesta (insa teoria nu este acelasi cu practica in romania). depinzand cat de unicat este proteza si din ce material trebuie facuta pretul poate fi chiar si extrema, insa aveti timp destul, poate intre timp se schimba ceva in romania sau in medicina
0
25-12-2012, ora 21:56
Audrey22
Nu este medic/terapeut
Audrey22
Speram ca in 20 de ani lucrurile vor fi mai bune si nu mai rele:). Multumesc mult de raspuns, as mai avea o singura intrebare...in tinerete am avut o diferenta de lungime intre picioare ce a fost corectata cu o alungire de femur. Din cate am inteles in unele cazuri piciorul este alungit de proteza iar forma anatomica a soldului meu e destul de ridicata si proteza pare sa il alungeasca...se pot face totusi corectii in timpul protezarii pentru a face picioarele de o lungime aproximativ egala corectii de genul unei osteotomii de scurtare? Care este o diferenta acceptabila intre lungimea acestora? Imi e un pic frica sa nu ajung iara la o diferenta prea mare de lungime.
0
25-12-2012, ora 22:05
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
deobicei prin implantarea unei proteze piciorul se lungeste, mai ales daca soldul este displasic sau unghiul colofemural este de tip varus (sub 126 de grade)
daca diferenta este de peste 2 cm este obligatorie corectia lui cu ghete ortopedice
in displazia de sold nu diferenta de membru este problema, ea este o cauza a displaziei, tratand diferenta de membru nu vindecam boala, ci il ascundem, ar fi trebuit efectuata o corectie a displaziei (operatie mai complicata decat alungirea)
cazul nu este simplu, trebuie sa gasiti un ortoped foarte bun care sa va examineze, sa aprecieze radiografiile si sa va propuna un tratament adecvat
0
27-12-2012, ora 01:00
Audrey22
Nu este medic/terapeut
Audrey22
Din fericire operatie mai are de asteptat timp bun se pare, 20-30 de ani cu ajutorul lui dumnezeu. La momentul potrivit voi cauta opiniile mai multor ortopezi cu experienta mai indelungata, poate pana atunci apar tehnici si metode noi, dar as fi vrut totusi sa stau linistita stiind ca se incearca tot ce se poate pentru a se face lungimea picioarelor egale desi nu e acesta scopul principal. Dar ce va fi va fi. Multumesc de timpul acordat pentru raspunsuri, sarbatori fericite in continuare si un an nou frumos!
0
10-03-2022, ora 13:00
Florina Popa
Nu este medic/terapeut
Florina Popa
Bună ziua! La vârsta de 24 de ani am fost diagnosticată cu necroza aseptica de cap femural la ambele membre. Atunci m-i s-a recomandat recuperare medicală pentru a o lungi cât mai mult. Acum am 33 de ani, situația s-a agravat destul de mult, mă dor îngrozitor, nu mai pot sta în picioare nici măcar o oră că mă zăpăcește durerea, mai accentuat este dreptul deoarece a și scăzut cu 3cm si mă doare si coloana din cauza mersului incorect, nu pot folosi nici talonete, nu pot merge cu ele.. M-i s-a recomandat protezare de șold. Am, 1, 62 și 60 kg. Ce mă sfătuiți să fac, văd foarte multe păreri și pro și contra. Multumesc!
0
12-03-2022, ora 16:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Probabil ca protezarea soldului ramane solutia viabila.
Raspunsul precis se poate elabora doar dupa examinare clinica directa, coroborata cu studierea radiografiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
18-03-2022, ora 19:48
Un român
Nu este medic/terapeut
Un român
Bună seara,
În anul 2000 am avut artroplastie șold drept, cu proteză metalică necimentată Striker. Acum am mari probleme de discopatie lombară. Întrebarea mea este: pot face un RMN lombar sau CT lombar? Ce este mai indicat de făcut?
Mulțumesc.
0
18-03-2022, ora 20:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Trebuie sa va informati cu privire la materialul din care e confectionata proteza: daca nu contine otel, puteti face RMN.
Prezenta otelului va limiteaza la CT
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Markerii urinari pot prezice afecțiunile oaselor survenite după protezarea de șold
  • Displazia de șold la sugari, prezisă folosind o nouă tehnică cu ultrasunete
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •