proteze polytech

24-01-2016
mizza
Nu este medic/terapeut
mizza
am facut acum 9 ani mastoplastica aditiva la domnul STAN la bacau cu proteze Matrix, acum una s-a rupt SI AM FACUT CONTRACTIE CAPSULARA si garantia pe viata imi zice ca nu e valabila pentru ca nu am fost sa fac vizite la el regulat. ma asteptam la altceva, cand m-am operat la dumnealui nu mi-a zis acest lucru.asa ca interventia o platesc integral. m-a sfatuit sa pun implanturi polytech. cunoasteti pe cineva care le foloseste? NU AS VREA SA MA INTORC LA EL
1 comentarii
0
24-01-2016, ora 20:49
Dr. Calin Dobos
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti / Galati
Dr. Calin Dobos
Buna seara,

Garantia o ofera firma, nu medicul. Se anunta firma ca trebuie inlocuit un implant spart, iar ei trimit un gen de punga pt a trimite implantul la firma. Firma spune ca il analizeaza la microscop electronic si asta e suficient pt a decide (tot de ei) daca s-a spart din cauza unui defect de fabricatie (moment in care ar trebui sa acopere schimbarea implantului si inca 1000 de euro manopera) sau alte cauze (cand nu acopera nimic).
Personal am avut o astfel de experienta si firma a conchis ca nu e vina lor, iar pacienta a suportat cheltuielile de schimbare.
Implantul Polytech este mai rar utilizat. Cele mai cunoscute /utilizate sunt Allergan (foste Matrix) si Mentor. Exista la Polytech si o gama acoperita cu poliuretan care se spune ca nu da contractie capsulara. De fapt se poate produce dar mai rar. Au insa o alta problema: in cateva saptamani se formeaza capsula si implantul nu mai cunoaste procesul de "asezare- coborare"!
Adica unde e pus de medic, acolo intepeneste. daca nu necesita acea "coborare", e bine, dar daca o necesita, nu se va produce si implantul poate ramane putin mai sus decat ar fi firesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nouă decese legate de o formă de cancer asociată cu implanturile mamare
  • Cum afectează suprafețele implanturilor mamare din silicon sistemul imunitar?
  • Riscurile implanturilor mamare
  • Contracția capsulară
  •