Prozac (Fluoxetina) - parca nu mai sunt eu

11-08-2010
leicester
Nu este medic/terapeut
leicester
Buna ziua.In primul rand vreau sa ma prezint.Numele meu este Stefan si am 16 ani.De ce v-am scris?Pai sa va spun...
Pe data de 4 iulie 2010 am suferit un atac de panica foarte puternic, m-am speriat foarte tare pt. ca nu stiam despre ce e vb-a.in fine...m-a dus la spital(grigore alexandrescu)unde am stat internat 2 zile.Acolo mi-a facut Radiografie la plamani si la nas, EKG, EEG, sange, urina, etc...toate au iesit bune...cand am fost externat, acasa m-am simtit mai bine, pana acum 2 saptamani, cand a inceput sa ma doara capu', sa am ameteli ma gadesc ca poate am tumora si mor, etc...Am fost la un psihiatru de adulti si pt liniste mi-a dat fluoxetina.e, de cand am inceput SA IAU FLUOXETINA, PARCA NU MAI SUNT EU, MA SIMT CUM AS FI DROGAT, BEAT, DACA ATI TRAS VREODATA DINTR'O TIGARE PENTRU PRIMA OARA IN PLAMANI, VA IA O AMETELEA SI O TULBURARE A CREIERULUI, E ASA MA SIMT EU ACUM.DOCTORUL MI-A ZIS SA O IAU 2 SAPTAMANI, EU AM INTRERUPT'O, PENTRU CA MA SIMT FOARTE CIUDAT, MA DOARE CAPUL, SUNT CONSTIENT, DAR PARCA AS FI IN VIS.ACUM, VREAU SA VA INTREB, E VRUM RISC DE LA FLUOXETINA ASTA, O SA IMI REVIN LA NORMAL?MAI O IAU?
pS.MA SIMT, ASA, DACA MA UIT PRIN CASA STIU CA SUNT LA MINE IN CASA, DAR PARK AS FI DROGAT, IN VIS...
ASTEPT RASPUNS URGENT, VA ROG DIN SUFLET!
8 comentarii
0
11-08-2010, ora 14:46
leicester
Nu este medic/terapeut
leicester
Tin sa va anunt ca am luat 5 seri fluoxetina, mi-a zis sa iau o jumatate de 20 de mg seara.Mi-e cam rusine sa spun, dar eu mai tot timpul ma candesc, ca daca mor, daca dreg.Nu ma gadesc niciodata la suicid.
0
11-08-2010, ora 14:54
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna stefan,

ca sa raspund la intrebarea ta... da, este normal sa te simti ametit, cu senzatie de depersonalizare, face parte din tabloul efectelor adverse ale medicatiei psihiatrice, insa in timp aceste senzatii dispar ( dupa 1-2 sapt de administrare)

insa ideea e alta: mi se pare ca esti prea mic pt a lua astfel de medicamente care nu rezolva problema ci doar o acopera...

vorbeste cu mama sa te duca la un psihoterapeut cu care sa vorbesti despre ceea ce simti tu in timpul unui atac de panica, ce anume precede declansarea lui si sa te ajute sa intelegi si sa faci fata mai bine fenomenului.

repet, nu are rost sa iei astfel de medicamente mai ales ca e prima oara cand ti se intampla si se poate rezolva mult mai eficient si mai constructiv prin psihoterapie

numai bine!
0
11-08-2010, ora 15:05
leicester
Nu este medic/terapeut
leicester
Am uitat sa mentionez ca am fost la psiholog acolo la griogore alexandrescu.Cred eu ca atacul de panica s-a produs de la oboseala.Eu PRACTICAM fotbalul, ca de cand cu atacul de panica mi-e frica sa mai plec la 10 km de casa.in fine..Cu 2 zi pana in atac de panica, am fost la un unchi, distractie, si am batut o bere, eu nefiind rezistent la bautura, am vomat si ma durut capu a 2-a zi de am crezut k mor.am plecat la o petrecere, m-ai ma lasat durerea de cap, am dorit decat vro 3 ore si dimineata am plecat la meci de fotbal(jucand eu), si seara la antrenament de recuperare, cand veneam acasa sa produs atacul(eram si singur).

Dar ce vroiam eu sa stiu, daca e vro problema ca am renuntat la floxinta, daca e vro problema, eu stiu sa mor (Doamne fereste)?repet, parca as fi drogat, ieri nu mi-era asa de rau, dar azi park zici ca am fumat iarba, ca am baut o sticla de whisky.
0
11-08-2010, ora 16:45
leicester
Nu este medic/terapeut
leicester
Mai astept comentarii de la cei care se pricep si care au luat fluoxetina.
0
07-01-2011, ora 19:33
leicester
Nu este medic/terapeut
leicester
Uita-ti, de cand am facut postul asta, nici acum nu mi-au trecut starile acelea, parca s-au mai accentuat.M-am ales cu o anxietate, atacuri de panica, ipohondrie..mi-e frica in orice moment ca mor...:((
0
15-01-2011, ora 23:59
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Dar daca iti face asa rau, ai asa multe efecte secundare de ce il mai iei? ai fost la medic la control sa-i spui ce simti? intra pe net si informeaza-te, flouxetina la tineri sun 18 ani are uneori reactii adverse cumplite, tinerii trebuie monitorizati periodic de medic. Nu mai astepta , mergi la medic nu poti trai in felul acesta. Nu ai sa mori, atacurile de panica iti dau senzatia asta dar crede-ma nu vei muri. Atacurile de panica iti fac viata un cosmar dar la varsta asta nu te omoara te chinuie. Esti tinar , scoate-ti din cap ideile astea cu moartea, fa ce -ti place, plimba-te, asculta muzica, du-te la film cu o fata, INVATA bine, incearca si vei reusi. SI MERGI LA DOCTORUL CARE TI-A PRESCRIS MEDICAMENTUL. Astept vesti de la tine.
0
06-02-2011, ora 14:33
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Sau schimba medicul
De ce ti-a prescris Fluoxetin?
0
05-03-2011, ora 20:30
leicester
Nu este medic/terapeut
leicester
De 40 de zile iau Seroquel si tranxene...
Din seroquel iau 50 mg seara, iar tranxene 1 dim si una seara de 5 mg.
Am luat si seroxat dar mi la scos.
Acum sunt cu o stare de derealizare, frica de moarte din orice simptome, ganduri pesimiste.negative ( dar nu legate de suicid ).
am luat seroquelul aseara tarziu, si azi taoata ziua am dormit, si acum mi-e somn de somn...nu stiu ce sa fac.simt ca nu mai rezist, in fiecare zi ma lupt cu o frica de moarte, ca o sa mi se intample ceva, mai ales cand nu ma simt bine...:(((
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul