psihoterapeut bun pentru anxietate DIN BUCURESTI

14-11-2012
mircu
Nu este medic/terapeut
mircu
va rog sa-mi recomandati un psihoterapeut bun sau o clinica buna din bucuresti care se ocupa de aceste cazuri!!!!!! nu vreau sa iau medicamente, mi-e frica! si simt ca merg din rau in mai rau! e URGENT!
16 comentarii
0
14-11-2012, ora 17:07
deea74
Nu este medic/terapeut
deea74
pt aceleasi probl ca si tine, eu merg la clinica oana nicolau. da un search pe google si ii gasesti. de aici de pe forum am aflat de ea, multa lume recomanda. daca vrei, iti dau mesaj privat cu numele psihiatrului si nr de tel, daca nu, poti sa suni direct la ei sa faci programare.
1
16-11-2012, ora 00:15
pax777
Nu este medic/terapeut
pax777
Nu stiu in ce masura te poate ajuta un psihiatru si eu am avut probleme grave de anxietate. Totul se controleaza la nivelul mintii. Pastile sa nu faci prostia sa iei!!! Am luat la un moment dat, m-am simtit mai bine si dupa cateva zile simteam ca imi pied mintile. Spune-ti ca totul va fi bine. Iti dau un sfat practic. Cand ai stari de anxietata ia un pahar cu apa, stai ghemuit, bea din pahar si tine apa in gura catva timp, dupa care ridica capul in sus si incearca sa-ti controlezi respiraita.
Starea de anxietate este doar efectul. Ai o problema legata de modul de viata sau de gandire. Nu stiu cati ani ai dar probabil ceva in mintea ta se loveste 'cap-in-cap' - idei, ganduri, probleme din viata ta (scurt-circuitele la nivelul creierului pot cauza stari de anxietate). Cauzele pot fi diverse. Sfatul meu e sa inveti sa te cunosti, sa te autoanalizezi.
In cazul meu anxietatea era efectul unei 'boli' de stomac. Daca am tratat 'boala' a disparut si efectul.
Pentru combate aceastra problema nu ai nevoie neaparat de un psihiatru.

Sper ca nu te incurci cu etnobotanicele...

P.S. In functie de problema care ai iti pot spune din ce am reusit eu sa fac ca sa trec peste aceasta stare, extrem de neplacuta (viata isi pierde farmecul traind mult asa).
0
20-11-2012, ora 15:48
mircu
Nu este medic/terapeut
mircu
pax777,

e greu cand ai un atac de panica sau cand nu poti dormi cu noptile sa incerci sa te auto-calmezi... mi-a fost greu sa recunosc ca am o probl si sa ajung in acest punct, in care sa apelez la ajutor, insa nu mai rezist altfel.

deea74, am sunat la clinica oana nicolau chiar dupa ce mi-ai rasp si am facut o programare. am nimerit tocmai la dna oana nicolau si pot sa zic ca dupa prima sedinta ma simt mai ok, mi-au fost explicate multe chestii.. si totul face sens, acum la mine mai mult e o probl generala de control.. si am mai mult de lucru. multumesc oricum pt recomandare, o sa revin cu progresul pe care SPER sa il fac!
0
20-11-2012, ora 19:37
pax777
Nu este medic/terapeut
pax777
Mircu stiu cum e, pentru ca am trecut si eu prin ceea ce ai trecut. Erau nopti in care ma trezeam si simteam ca nu pot respira si multe altele. In starea de anxietate primul lucru care te sperie e faptul ca poti muri, sau cel putin asa crezi atunci. Iti spun sincer ce m-a ajutat pe mine foarte mult indiferent de ce zic altii, eu am incercat sa imi echilibrez viata si sa Il caut pe Dumnezeu. Frica de moarte amplifica starea de anxietate. Daca ai constinta impacata, nu iti mai este frica de moarte. In general starea de anxietate se caracterizeaza printr-o frica inexplicabila ca ceva rau ti se poate intampla, inclusiv deces. In cazul meu era pe fond digestiv. Daca m-am tratat, in sensul ca am inceput sa renunt la prajeli, sa fac mai mult sport, sa imi fac un program de masa si mai ales sa evit sursele de stres, efectul aproape a disparut.
Timp de 3-4 ani m-am chinuit asa cum te chinui tu acum si asta pentru ca nu am stiut niciodata ca totul pleca de la problema mea de stomac. Intamplator am vazut la TV un caz similar ca al meu. Analizele imi iesau bune si totusi aveam starile respective.
Din momentul in care am aflat ceea ce ti-am spus: cauza-efect. Am inceput sa aplic tot ce stiam bun si in 3-4 luni mi-am ameliorat semnificativ starile de rau. Se poate! Crede-ma! Trebuie doar sa vrei! Alimenteaza-ti mintea mereu: "Pot! Ma asteapta multe lucruri bune in viata! E doar un moment de care trebuie sa trec!". E important in momentul in care ai criza... sa fi cat mai relaxat si sa gandesti cat mai putin. Sa nu te ingrijorezi...sa incerci sa fii cat mai relaxat. Incearca sa-ti relaxezi respiratia. Daca tu te agiti automat iti tulburi ritmul si intri intr-un cerc vicios.
Cel mai important e sa vezi ce iti cauzeaza starea asta si sa eviti sau sa remediezi.
Toate lucrurile in viata se intampla cu un rost! Starea pe care o ai e doar un semnal de alarma ca ceva in viata ta merge gresit! Indreapta tot ce poti si ai sa vezica se va repara totul! Te asigur de acest lucru! Trebuie doar sa vrei cu adevarat!
Faptul ca te simti rau asta te ajuta sa gandesti altfel! Incearca sa nu fi suparat... sa gandesti pozitiv... sa vezi partea buna a lucrurilor.
Sper sa treci cat mai repede de starea asta urata! Cu cat petreci mai mult in ea... viata incepe sa-si piarda farmecul.
0
28-11-2012, ora 12:52
RoxanaCo
Nu este medic/terapeut
RoxanaCo
Buna!
Daca doresti si o alternativa la terapia fata in fata, iti recomand sa incerci platforma PAXonline. Poate fi folosita si ca adjuvant la terapia fata in fata. Platforma iti ofera toate resursele de care ai nevoie pentru a-ti rezolva problemele de anxietate.
Iti doresc numai bine!
0
28-11-2012, ora 17:53
mircu
Nu este medic/terapeut
mircu
roxana, nu ms... terapia la dna oana nicolau ma ajuta enorm de mult. am inceput iar, dupa atata timp, sa dorm bine!! nu ma mai trezesc noaptea si apoi ma foiesc ore intregi pana sa adorm! si nu mai am atacuri de panica mai deloc... am invatat sa le controlez!

pax777, asa e.. ai mare dreptate. acum am inteles si eu cum sta treaba si odata ce intelegi care sunt cauzele si ce iti face rau, e mult mai usor sa controlezi ce ti se intampla. multumesc mult de sfaturi!!!!
0
13-12-2012, ora 12:46
kitty38
Nu este medic/terapeut
kitty38
de aproape zece ani ma chinuie anxietatea severa si atacurile de panica si caut permanent o solutie buna de a le putea controla, in prezent sunt in tratament medicamentos, ma simt bine, dar as vrea sa urmez in paralel sedinte de psihoterapie.Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti cat costa o sedinta de psihoterapie la clinica oana nicolau.?
0
28-12-2012, ora 13:55
laviniaMac
Nu este medic/terapeut
laviniaMac
Buna! Eu am mers la Dna. psihoterapeut Delia Mina pentru depresie si m-am facut bine. Este bine pregatita, calma, calda si tanara si m-am inteles foarte bine cu dansa! Cred ca adresa de mail este contact@psihoterapeutmina.ro si puteti gasi mai multe info si pe google.
Multa sanatate!
0
28-12-2012, ora 17:29
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna kitty36 nu m-ai cautat pe adresa mea de mail
eu sunt din ploiesti si daca vrei sa vb despre psihoterapeutul meu -*
ok astept

(*modificat de admin)
0
13-10-2013, ora 15:12
mariana.1
Nu este medic/terapeut
mariana.1
Eu recomand Psihoutil.ro, deoarece la cat de multi bani am cheltuit, ani de zile, pe medicamente si vizite la medici, costul pentru psihoterapie a fost mai mic ( am avut reduceri, bonusuri ) si a meritat din plin, avand in vedere schimbarile pozitive!

Am facut terapie la cabinet, iar atunci cand nu puteam ajunge acolo sedintele se desfasurau on-line audio-video.
M-a inscris si in platforma Pax. In fine am reusit sa renunt la pastile si am invatat cum sa imi controlez anxietatea si nu am mai facut niciun atac de panica.
0
12-01-2015, ora 15:23
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Tulburarea Anxioasă Generalizată se caracterizează prin teama şi îngrijorarea excesivă a individului. Această teamă şi îngrijorare excesivă se manifestă aproape continuu şi durează de mai bine de şase luni. Conţinutul temerilor şi îngrijorărilor poate fi mai mult sau mai puţin precizat, de cele mai multe ori însă, teama neavând o orientare precisă.

Cum se manifestă Tulburarea Anxioasă Generalizată?

În cele mai multe cazuri, individul simte că nu-şi poate controla îngrijorarea şi trăieşte cel puţin trei dintre următoarele simptome: nelinişte, senzaţia că se află la capătul puterilor, oboseala accentuată, dificultăţi de concentrare a atenţiei, senzaţia de vid mental, tensiune musculară şi tulburări ale sonului (greutatea de a dormi, treziri repetate în timpul nopţii, somn ne-odihnitor, senzaţia de oboseală la trezire).

Persoanele care suferă de tulburare anxioasă generalizată, au perioade relativ îndelungate care se caracterizează prin prezenţa unor temeri cu caracter cronic, care îmbracă o tematică variată, începând de la sentimente difuze de îngrijorare până la episoade în care predomină ruminaţii anxioase, care durează de la aproximativ zece minute până la câteva ore. Această stare afectează viaţa şi activitatea persoanei, provocându-i un disconfort puternic. Îngrijorările pot fi declanşate spontan de către un gând intruziv sau pot fi iniţiate de subiect în mod deliberat. Specialiştii afirmă însă că, de cele mai multe ori, apariţia îngrijorărilor are un caracter spontan.

De ce apare Tulburarea Anxioasă Generalizată?

Conform modelului cognitiv al acestei tulburări, Tulburarea Anxioasă Generalizată apare datorită unei incidente crescute a îngrijorărilor. Se menţionează două tipologii principale de gândire în cadrul acestei tulburări:

1) prima tipologie se referă la convingerile negative pe care individul în cauză le are faţă de tendinţa de a se îngrijora: "Îngrijorările mele sunt incomode", "Aş putea să înnebunesc de atâtea griji!", "Se poate ca grijile să pună stăpânire pe mine!", "Ce mă fac dacă încep să mă îngrijorez şi nu mă mai pot opri?", etc.

2) a doua tipologie se referă la, folosirea de către individul în cauză a îngrijorărilor ca strategii de a face faţă diverselor situaţii pe care le trăieşte: " Îngrijorările mă ajută să fac faţă situaţiilor periculoase."("Dacă mă gândesc la ceea ce s-ar putea întâmpla mai rău, probabil mă voi descurca mai bine în caz că s-ar putea întâmpla."), "Dacă îmi fac griji voi fi întotdeauna pregătit să fac faţă unor dificultăţi!", "Nu aş da rezultate bune la muncă dacă nu mi-aş face atâtea griji!", etc.

Ce pot să fac?

În situaţia în care, ai descoperit câteva dintre simptomele prezentate mai sus ca aparţinându-ţi, NU TE MAI INGRIJORA! Pentru că, psihoterapia de orientare cognitiv- comportamentală te va ajuta sa scapi de aceasta anxietate care te ţine încordat(ă) mai tot timpul! Apelează cu încredere la un psihoterapeut!

Îţi doresc succes, cât mai multă armonie şi echilibru interior!

Cu căldură,

Psihoterapeut Adina Demian
0
10-09-2015, ora 10:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Dorintele ce nu sunt exprimate corespunzator ajung adesea sa genereze neliniste/ anxietate, furie sau pot chiar sa declanseze atacuri de panica. Atunci cand se confrunta cu o situatie ce nu le convine, unele persoane nu reusesc sa se concentreze suficient pe buna exprimare a dorintelor lor, ci mai degraba ajung sa se autocompatimeasca, judecata lor devenind adesea din ce in ce mai subiectiva.

Daca iti doresti ca semnele anxietatii sau panicii sa nu-ti mai paralizeze actiunile, daca doresti sa-ti potolesti fricile, sau ca furia sa nu-ti mai inabuse vocea, e bine sa inveti sa-ti exprimi dorintele intr-un fel care sa te ajute. E bine sa inveti sa accepti ceea ce nu poti schimba, fara sa-ti pierzi speranta, incercand sa faci zi de zi un lucru cat de mic in sensul indeplinirii dorintelor tale. O sa te suprinda cat de benefici pot fi acesti mici pasi catre dorintele tale.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
05-12-2015, ora 15:40
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua tuturor

Uneori, anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale, de care, de multe ori, nu suntem constienti. Durerile din zonele toracica si abdominala, precum si senzatia de caldura corporala pot fi efecte ale anxietatii. Starea de tensiune psihica sau de stres poate da anumite somatizarii, adica sa genereze senzatii de durere in diverse zone corporale.
In asemenea situatii, sfaturile, pastilele, ceaiurile etc, nu modifca stilul de gandire si convingerile noastre eronate. Prin urmare, nu actioneaza asupra cauzelor ci, cel mult asupra efectelor.
Stilul de gandire si convingerile disfunctionale pot fi modificate cu ajutorul psihologului in cadrul sedintelor de psihoterapie.
Acestea se pot tine si online, efectele fiind la fel de bune.

Toate cele bune!
0
24-05-2016, ora 17:42
Psiholog Viorel Luță
Identitate neconfirmată
Psiholog Viorel Luță
Alegerea unui psihoterapeut ține de mai multe aspecte decât recomandările subiective ale unor clienți satisfăcuți. Este de preferat ca specialistul să fie cât mai bine pregătit, însă dacă este foarte cunoscut nu însemnă neapărat că este și cel mai bun în domeniul său.
În general, după prima întâlnire fiecare parte implicată în procesul terapeutic se decide (de cele mai multe ori inconștient) dacă va mai exista o a doua întâlnire-sedință.
Din acest motiv eu aleg să ofer prima ședință gratuit!
0
05-09-2017, ora 20:57
Mircsi
Nu este medic/terapeut
Mircsi
Un numar de telefon imi puteti da?
0
07-04-2022, ora 11:44
elenasov
Nu este medic/terapeut
elenasov
Eu am lucrat 2 ani cu psihoterapeutul Mihai Alecu din București. Atunci era mai la început, dar m-a ajutat foarte mult să înțeleg ce mă făcea să am acele atacuri de panică, ce anume din evenimentele din timpul zilei îmi declanșa anxietatea la cote insuportabile, să intru în contact cu stările mele și treptat ele să scadă în intensitate și să mă simt mai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •