Psihoterapie: Dragostea neconditionata - radacina si izvorul binelui? Da!

10-11-2013
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
CATEGORIC da, dragostea (iubirea) necondiţionată chiar este rădăcina şi izvorul binelui. Un exemplu concret stă în rândurile de mai jos.

Într-o seară, un tânăr se întorcea acasă. Dar, din cauza întunericului ce se lăsase, s-a împiedicat de un bolovan şi, căzând, s-a lovit destul de tare. Supărat foc, a plecat mai departe, dar un gând nu-i dădea pace. Ce căuta ditamai bolovanul în mijlocul drumului şi cum de nu l-a văzut la timp? Aoleu, dar dacă mai trec şi alţi oameni şi păţesc la fel ca el? Chiar în acea clipă, tânărul s-a oprit şi, cu toate că se lovise destul de tare şi se grăbea să ajungă acasă, a făcut cale întoarsă până la bolovanul cu pricina pe care l-a împins la marginea drumului. Acolo putea să stea oricât, că nimeni nu s-ar mai fi împiedicat de el. De-abia acum, tânărul nostru a plecat liniştit şi mulţumit spre casă. Rana pe care i-o pricinuise căzătura îl durea parcă mai puţin acum, când ştia că i-a scăpat, poate, şi pe alţii de la o suferinţă ca a lui.
Să ştii să te gândeşti şi la ceilalţi, înseamnă să ştii să trăieşti. Bucuriile celor de lângă noi trebuie să fie şi bucuriile noastre, iar durerile şi necazurile lor, trebuie să ne doară şi pe noi. Decât să ne purtăm fiecare de grijă, mult mai bine ar fi dacă fiecare ar avea grijă de ceilalţi.

Dragă omule, TU, da, TU, cel care citeşti aceste rânduri exact ACUM, nu altcineva, te-ai întrebat vreodată dacă n-ai trecut chiar tu pe drumul acela de pe care tânărul a dat la o parte bolovanul? Fără să îl cunoşti, fără să te cunoască, fără să aştepte vreo mulţumire, omul acela ţi-a făcut un bine. Nu vrei să faci şi tu la fel, mereu, pentru ceilalţi oameni? Să ştii că poţi să faci ORICE bine, orice faptă bună, Dumnezeu ţi-a dat o astfel de putinţă în inimă, ea doarme în tine, se află în stare latentă, trăieşte în tine sub formă de mare potenţial, trebuie doar să o trezeşti şi s-o foloseşti necondiţionat. Hm... ce tentant ;) Hai, dacă nu ai trezit-o, trezeşte-o şi apucă-te de treabă, scumpule, dăruieşte fapte bune şi-n stânga şi-n dreapta, fără număr; fă bine ORICUI. Faptul de a dărui nu te face mai sărac! Dăruieşte cu şi din toată inima şi tot sufletul (fă cât mai multe fapte bune NECONDIŢIONATE, care să izvorască din bunătate şi din iubire, nu din interes ascuns, frică, ruşine, obligaţie, compromis, mândrie, slavă deşartă, etc.). În loc să sărăceşti te vei îmbogăţi, dar nu material, ci duhovniceşte. Dăruind vei dobândi! Fiecare dă din visteria sufletului său ceea ce are. Întotdeauna găsim să dăm ceva aproapelui nostru, un ban, o mângâiere, un zâmbet, o cană cu apă, o farfurie cu mâncare, o vorbă bună, o strângere de mână, etc.
Nu trebuie să dai (numai) din buzunar, ci din suflet.
"Cu un bănuţ dăruit, poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!" (spune Sfântul Ioan Gură de Aur).
...
Acestea fiind scrise, dragule, oricine ai fi, sărut şi îmbrăţişez (frăţeşte) sufletul şi inima ta.
Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-ţi toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă în Dumnezeu şi lumină,
Mr. Nick
5 comentarii
8
03-11-2016, ora 11:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
De reținut:

Dragostea (iubirea) necondiţionată chiar este rădăcina şi izvorul binelui.
Faptul de a dărui nu te face mai sărac! Dăruieşte cu şi din toată inima şi tot sufletul (fă cât mai multe fapte bune NECONDIŢIONATE, care să izvorască din bunătate şi din iubire, nu din interes ascuns, frică, ruşine, obligaţie, compromis, mândrie, slavă deşartă, etc.). În loc să sărăceşti te vei îmbogăţi, dar nu material, ci duhovniceşte. Dăruind vei dobândi! Fiecare dă din visteria sufletului său ceea ce are. Întotdeauna găsim să dăm ceva aproapelui nostru, un ban, o mângâiere, un zâmbet, o cană cu apă, o farfurie cu mâncare, o vorbă bună, o strângere de mână, etc.
Nu trebuie să dai (numai) din buzunar, ci din suflet.
"Cu un bănuţ dăruit, poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!" (spune Sfântul Ioan Gură de Aur).
3
16-11-2016, ora 13:47
Dragosh85
Nu este medic/terapeut
Dragosh85
Salut Mr. Nick. Am citit multe comentarii si am vazut ca ai dat si multe sfaturi utile oamenilor. Chestia e ca de 5 luni eu trec prin momente de groaza in viata mea. Daca e posibil si daca pot sa-ti scriu undeva in privat problema mea poate ai putea sa ma ajuti cu un sfat ti-as fi recunoscator.
3
11-12-2016, ora 15:43
ARadulescu
Nu este medic/terapeut
ARadulescu
Dragostea neconditionata, cea mai superba stare...
2
18-01-2017, ora 22:27
darklight93
Nu este medic/terapeut
darklight93
Are cineva adresa de email a lui Mr Nick sau orice metoda de contactare? Va rog, am mare nevoie de ajutorul lui si nu stiu cum as putea sa iau legatura cu el. Nu a mai fost online de ceva vreme pe forum. :(
2
16-02-2017, ora 14:17
teketeke
Nu este medic/terapeut
teketeke
"Cu un bănuţ dăruit, poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece!" (spune Sfântul Ioan Gură de Aur).

Bine spus!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul